Aşk - İlişkiler Sizi aklından çıkaramayacak! İşte akılda kalıcılık için 5 taktik...

Sizi aklından çıkaramayacak! İşte akılda kalıcılık için 5 taktik...

Paylaş
Sizi aklından çıkaramayacak! İşte akılda kalıcılık için 5 taktik...

Birinden hoşlandığınızda duygularınızın karşılıklı olmasını isterseniz ancak bu her zaman kolay olmaz. Birlikte geçirdiğiniz vakitlerin sonunda sürekli sizi düşünmeye başlaması harika olmaz mı? Posta.com.tr okurları için hazırladığımız bu ipuçları sayesinde sizi aklından çıkaramayacak! İşte akılda kalıcılık için en etkili taktikler...

Posta.com.tr Özel | Aşk büyüleyici bir duygu... Birinden hoşlandığınız zaman duygularınızın karşılıklı olması güzel bir ilişkiye başlamanızı sağlayacaktır ancak bu her zaman kolay olmaz. Hoşlandığınız kişinin ilgisini çekmek istiyorsanız bazı ufak aşk oyunlarına ihtiyacınız olabilir. Bu taktikler sayesinde akılda kalıcılığınızı arttırın. 

Haberin Devamı

İnsanlar gerçekten de ilk görüşte aşkı deneyimlediklerini söylüyorlar. Daha sonra bir ilişkiye dönüşebilecek güçlü bir ilk çekimdir ama maalesef nadiren olur.  Sürekli sizi düşünmesini sağlamaya çalışmadan önce, sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamaya çalışmak, doğru yolda ilerleyip ilerlemediğini anlamanızı sağlar.

Bilim bu konu da bazı ipuçları veriyor.

Sizi ilk gördüğünde heyecanlanıyor mu? Bunu anlamanın bazı yolları var. İnsanlar, heyecan duydukları, ilgilerini çeken bir şey gördüklerinde bunu anlık jest ve mimikleriyle belli ederler.  

  • Göz bebekleri büyür, hareketleri biraz daha telaşlı hale gelebilir.
  • Karşınızdaki insanın kişilik yapısına göre daha atılgan ya da çok daha donuk hale gelebilir. 
  • Duyabilecek kadar yaklaşamayabilirsiniz ancak kalp atışları hızlanır ve elleri hafifçe terleyebilir.

Hoşlanmak ve aşk, hormonlarınızı harekete geçirir. Karşılaştığınızda oksitosin, adrenalin ve dopamin hormonları vücudunuza bir aşk kokteyl salgılar. Bu duygu bazen aniden geliverir ama bazen zaman gerektirir. 

Haberin Devamı

Sizin zamanınız yoksa bu taktikler sizi daha çok düşünmesini ve heyecanlanmasını sağlayacaktır. Hoşlandığınız kişinin sizi aklından çıkaramaması için neler yapabilirsiniz? İşte bazı taktikler...

ALIŞKANLIKLARINA HÜKMEDİN

Bu, sizi düşünmesinin en garantili yöntemidir hem de henüz arkadaşken bile işe yarayacaktır. Görüşme ya da konuşma zamanlarınızı belirlediğiniz gün veya saatlere alın. 

Aynı gün aynı saatte sizi hatırlamasını sağlayın

Onunla iki gün aynı saatte konuştuğunuzda üçüncü gün aynı saatte sizi düşünmesine neden olursunuz. Bu onun beyninin bir oyunudur. Birkaç gün üst üste aynı saatlerde konuşmayı deneyin ve sonrasında kaybolun. Fazla dayanamadan sizinle iletişime geçtiğini göreceksiniz. 

Konu alışkanlıklarına hükmetmek olduğunda mesajlaşma ve arama zamanı kolay bir örnektir ancak ilişkiler ise oldukça karmaşıktır. Kendi ilişkinizin durumuna göre hoşuna gittiğini fark ettiğiniz bazı alışkanlıklarına kendinizi dahil edin. Belki artık birlikte film izleme o kadar eğlencelidir ki, film deyince siz aklına geliyor olabilirsiniz ya da bir konu hakkında sık sık sohbet ederek o konuyu "sizin konunuz" haline getirebilirsiniz.

Burada amaç, sevdiği ve sık yaptığı alışkanlıkların bazılarının tam merkezine kendinizi dahil edebilmektir.

Aman dikkat! Her yerde var olmaya çalışarak sıkıcı hale gelmeyin, onu bunaltmayın. Tam da bu noktada devreye her zaman etkili bir diğer taktik giriyor; gizem! 

Haberin Devamı

GİZEMİ KAYBETMEYİN 

Onunla görüşmek, onunla her şeyinizi paylaşmak için çıldırıyor gibi hissediyor olabilirsiniz ancak aşk biraz oyun gerektirir. Birinin aklını başından almak sözde kolaydır ancak pratikte işler değişir. Bu nedenle temkinli olun ve her daim işleyen bu sınırı unutmayın. 

Kendiniz hakkında çok fazla bilgi vermek, kendinize ait bir yaşantınız yokmuş gibi sürekli onunla birlikte olmak gizemi bozar. Kendinize iş çıkartın, biraz sizi özlemesine ve sizin hakkınızda bir şeyleri merak etmesine izin verin. 

Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise, bunu bilinçli şekilde yaptığınızı fark etmemesidir. Aksi takdirde gardınız alacaktır ve bunu istemeyiz. 

BİRLİKTE OLDUĞUNUZ ANLARI UNUTULMAZ KILIN 

Söylemesi kolay, peki nasıl olacak bu?

Karmaşık ilişki şekilleri içinde bunu formüllendirmek kolay değildir ama bunun için en basit ve genel ipucu, onunla birlikteyken sahneye onun çıkmasını sağlamaktır. Nasıl yani?

Haberin Devamı
  • Bırakın o anlatsın. Hoşlandığı konulara dikkat edin ve o konulara yoğunlaşın. 
  • İyi bir dinleyici olun. Büyümüş gözlerle onu dinleyerek gururunu ve egosunu okşayın 
  • Şakalarına gülün, kendini sizin yanınızda komik, espri bir Süpermen gibi hissetmesine izin verin. 

Bunları yaparken, aşırı şımarmasına izin vermeyin. Arada kendi işinize dönebilir, önemli telefon konuşmaları için yanından ayrılabilir, kibarlık gereği izin isteyerek bir süre telefonunuzla ilgilenebilirsiniz. Sonuçta ondan daha önemli ve yakın sosyal bir çevreniz olması gayet normal. 

KOKU HAFIZASINI KULLANIN

Parfümler hafızayı geri çağıran en değerli kozlarınızdan biri olabilir. Onunla birlikteyken parfüm değiştirmeyin. Hoşuna gittiğinden emin olduğunuz bir koku tercih etmek ve yalnızca onu kullanmak koku hafızasını güçlendirecektir. 

Sık sık sizi hatırlamasını sağlamanın bir yolu

Bununla birlikte sık duyabileceği bazı kokulardan destek alarak sürekli aklına gelmenizi sağlayabilirsiniz. Örneğin Hindistan cevizli bir el kremini sık sık sürmek. Kakao, tatlı portakal, vanilya... sık duyabileceği kokulardır. Çevresinde, evinde kolayca duyabileceği bu kokulardan "sevdiği" birini seçerek sık sık sizi hatırlatmasını sağlayabilirsiniz.  

Haberin Devamı

GELECEĞE DAİR MERAKLANDIRIN

Burada flört etmenin gücü devreye giriyor. Bazı ucu açık kelimeler, tatlı ufak imalar, merak uyandıran espriler... İlişkinizin boyutuna göre konuşmalarınıza biraz heyecan eklemeyi ihmal etmeyin. 

Onun aklında bazı soru işaretleri bırakın. Bu, gece bir anda aklına gelmenizi ve sizi düşünmesini sağlayacak. 

Bunu yaparken bakışlarınızın çok önemli olduğunu unutmayın. Gözbebeklerinden içeri dalabilirsiniz ancak fazla kalmayın. Erkekleri için göz teması çok önemlidir. Bakışlara asla karşı koyamazlar.

Son olarak, insanların kendilerine yakın ve benzer özellikler sergileyen insanlardan daha çok hoşlandıklarını aklınızda bulundurun. Birlikteyken benzer mimikler ve duruşlar sergilemek abartıya kaçmadığı sürece onun aklında kalmanızı sağlayacak.