Aşk - İlişkiler Aldatanların en çok uyguladığı taktik!

Aldatanların en çok uyguladığı taktik!

Paylaş
Aldatanların en çok uyguladığı taktik!

Aldatmak çoğunluk tarafından kınanan bir durum olsa da bir o kadar yaygın.  Bir insanın size sadık kalacağını söylemesine rağmen hayatına başka birisini sokması ilişkileri çıkmaza sokar. Değersiz hissettirir ve kızgınlıkları, pişmanlıkları beraberinde getirir. Bu durum sadece aldatılanı değil aldatanı da olumsuz duygulara sürükler. Aldatma beraberinde yalanı da getirir. Aldatan kişi bu durumu gizlemek için elinden geleni yapar ve buna bazı taktikler de dahildir. Peki, aldatanlar hangi taktikleri kullanıyor. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik. İşte aldatanların yakalanmamak için en sık kullandığı taktikler... 

Posta.com.tr | Aldatma ilişkilerin büyük kavgalarla bitmesine ya da çok büyük darbe almasına neden olabilir. Buna rağmen aldatma oranları oldukça yüksektir aynı şekilde bir çok kişi bu durum ortaya çıktığında büyük pişmanlık yaşar.

Haberin Devamı

Aldatma sonrası yaşanacaklar her iki taraf içinde oldukça sıkıntılıdır. Bu nedenle aldatan kişiler yakalanmama konusunda çok dikkatli olurlar. İkili bir yaşam onların sürekli tetikte olmasına neden olan gerginliklere kapı aralar.

Eşleriyle konuştuklarına ve paylaştıklarına dikkat ederler. Çok sık yalan söylemek zorunda oldukları için olayları beyinlerinde en ince ayrıntısına kadar yeniden yazarlar. Bu nedenle aldatanların en çok kullandığı taktiklerden biri detaylara hakim olmaktır.

AYRINTIYI GÖSTEREREK KONUDAN UZAKLAŞTIRIR

Aldatanlar yakalanmamak için kurguladıkları yalan hikayeleri inandırıcılığı artırmak amacıyla detaylandırırlar. Bu detaylar eşinin merak edeceği noktalara göre nereye, ne zaman, nasıl gibi konuları uygun şekilde detaylandıran bir hikaye ortaya çıkarır. 

Haberin Devamı

Asla ertelemeyeceğiniz bir yoga dersiniz varsa ya da her hafta sonu gittiğinizi bir arkadaş toplantısı, onun hikayesinin bu duruma göre şekillendiğini görebilirsiniz.  Onlar size ayrıntıyı göstererek merkezden uzaklaştırırlar. 

Sıklaşan sohbetler ve daha fazla paylaşım

Aldatan kişiler, olayları detaylı şekilde paylaşarak karşı tarafa "işte her şey net saklayacak bir şey yok" fikrini aşılamaya çalışır. Sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri de aşırı paylaşımdır. Daha çok sohbet etmeye çalışmak, gününde ve hayatında her şeyin aynı ve bildiğin gibi gittiği göstermek isterler. Bu da işlerinden ya da farklı saçma sapan konulardan daha çoık bahsetmelerine neden olur.

TELEFON KONUSU MÜHİM!

Telefonları en büyük varlıkları çünkü çoğunlukla ilişkilerinin tüm ayrıntılarını içeriyor.

Aldatan kişinin telefonu her zaman bol miktarda şifre ile korunacağını düşünebilirsiniz ancak tam tersi şekilde telefonu tamamen temizledikten ve güvene aldıktan sonra sırf siz şüphelenmeyin diye ortada bırakmak, açık unutmak ve sizin telefonda saklanacak bir şey olmadığını düşünmenizi sağlayacak hareketler de oldukça yaygın. 

Bununla birlikte yine de telefonlar hakkındaki tedirginlik bir şekilde fark edilebilir. Herhangi bir zaman bir nedenle telefonlarını açmaya çalışırsanız, aşırı derecede tedirgin olurlar. Bu, aldatma izlerini örtmeye çalıştıklarının önemli bir işaretidir.

Haberin Devamı

Geride iz bırakmamak onlar için çok önemli! 

Bu isterse telefonu olsun, isterse maili ya da çeşitli fişler... hatta internet geçmişi, kullandığı uygulamalar bile aldatmaya dair birçok iz taşıyor olabilir. Bu nedenle aldatanlar genellikle bu izlerden kurtulmaya çalışırlar ancak bu da fark edilebilir. Son aramaların ya da -madem gizli bir şey yoksa- tüm konuşma geçmişinin ya da internet geçmişinin neden silindiğini sorusuna karşı yeni bir taktik geliştirmeleri gerekecektir. 

Aldatanlar, dizüstü bilgisayarında veya telefonunda göz atma geçmişini silerler ancak tüm geçmişlerini silmemeye özen gösterirler çünkü bu çok şüpheli görünecektir. Bunun yerine, seçici şeyleri silme konusunda çok dikkatlidirler.

DÜZEN ONLAR İÇİN ANAHTARDIR

Aldatan kişiler, bu zorlu ikili yaşamı açık vermeden götürebilmek için belirli bir düzen takip etmeye başlamak zorunda kalırlar. Daha programlı bir yaşantı, eşinin şüphelenmesini önlemenin yanı sıra günü iyi planlayabilmeyi de olanaklı kılar. 

Haberin Devamı

Aldatanların takip ettiği düzen, bu işleri çok daha rahat idare edebilmelerini sağlar. 

En sık karşılaşılan bir örnek olarak, ,işleri geç saatlere kadar devam ediyormuş gibi göstermeye çalışırlar, bu düzene girene kadar hatta belki gerçekten yoğun çalışır işte olduklarını size göstermenin fırsatını kollarlar ve siz bu düzene alışında da işlerini oldukça çabuk bitirirler ve o zamanı diğer kişiyle geçirmek için harcarlar.