Aşk - İlişkilerStres yönetimi yapmak için ipuçları

Stres yönetimi yapmak için ipuçları

Paylaş
Stres yönetimi yapmak için ipuçları

İş hayatında, sosyal çevrenizde ve günlük yaşamınızda karşı karşıya kaldığınız bazı gelişmeler kendinizi stresli hissetmenize sebep olur. Stresli olduğunuzda kendinizi huzursuz ve gergin hissedersiniz. Stresle baş edebilmek istiyorsanız bunun için çeşitli yöntemler var. Stres yönetimi asıl yapılır? Sorusunun yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.

Stresli olduğunuzda vücudunuz otomatik tepkiler verir. Stres, baskın ve gergin hissetmenize sebep olur. Stresli olduğunuzda günlük hayatınıza uyum sağlamak konusunda zorlanırsınız. Stres yönetimi yapmak için izlemeniz gereken adımları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

FAZLA SORUMLULUK ALMAYIN

Çok fazla sorumluluk taşımak, stresi arttıran nedenlerin başında gelir. Bu sebeple sorumluluklarınızı çok fazla artırmamanız gerekir.

Her şeyi tek başına halletmeye çalışmak üzerinizde yük hissetmenize sebep olur. Kendine güveni olması kişinin stresle daha kolay baş etmesine katkı sağlar. Yapılacak işlerin çokluğu, dinlenecek zamanın olmaması da stresi artırır.

SAĞLIKLI İLETİŞİM KURMAYI ÖĞRENİN

Çevrenizdeki insanlarla sağlıklı iletişim kurmak ve onlarla konuşmak stresle daha kolay baş etmenize yardımcı olur.

Sağlıklı bir aile yaşamı, iyi bir evlilik ilişkisi kişinin hayatını rahatlatır. Doğru iletişim kurmak, anlamak ve dinlemek sosyal ilişkilerinizi de kolaylaştırır. Daha anlaşılır olmanıza yardımcı olur. Doğru ve etkili iletişim stresinizi azaltır.

Haberin Devamı

PLANLI YAŞAYIN

Planlı ve düzenli yaşamak stres duygunuzu azaltır. Böylece gün içerisinde sürekli yapacağınız işleri düşünmek zorunda kalmazsınız.

Plansızlığın karşıtı, acelecilik, işlerin yetişmemesi durumunu da beraberinde getirir. Bu durum da olduğunuzdan daha stresli olmanıza sebep olur. Planlama bizi belirsizlikten koruyarak amaçlarımızı gerçekleştirmemize yardımcı olur.

GELECEK KAYGISINI BİR KENARA BIRAKIN

Herkes geleceğe yönelik planlar içerisinde olur. Gelecekte nerede olacağını nasıl bir hayatı olacağını herkes merak eder. Geleceği çok fazla düşünmek ister istemez insanın üzerinde bir baskı oluşturur. Bu durum da kendinizi stresle baş başa bulursunuz.

Stresinizi artıran gelecek kaygılarından uzaklaşmak için yaşadığınız zamana odaklanmayı deneyin. Sosyalleşin ve çevrenizdeki güzellikleri keşfedin. Gelecek kaygısından uzaklaştıkça daha mutlu hissettiğinizi göreceksiniz.