Astroloji Horoskop nedir, nasıl hesaplanır? Horoskop haritası nasıl yorumlanır?

Horoskop nedir, nasıl hesaplanır? Horoskop haritası nasıl yorumlanır?

Paylaş
Horoskop nedir, nasıl hesaplanır? Horoskop haritası nasıl yorumlanır?

İnsanların doğduğu anda gökyüzündeki gezegenlerin konumu horoskop olarak öne çıkar. Böylece horoskop yapılan detaylı çalışma doğrultusunda doğum haritası üzerinden kişi bazında ele alınır. Horoskop nedir, nasıl hesaplanır? Horoskop haritası nasıl yorumlanır? Horoskop hakkında merak edilen tüm detaylar.

Horoskop astrolojide önemli bir yere sahip alanlar içerisinde yer alır. Bu kapsamda bir kişi doğduğu zaman o gün gökyüzünde gezegen konumları horoskop üzerinden ifade edilir. Birliğiyle yaptıkları açı ve yer aldığı evler üzerinden doğum haritası ortaya çıkarılır. Böylece kişinin fiziksel ve kişisel özelliklerinin dışında gelecek hakkında birçok farklı yorum, davranışlar ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 

HOROSKOP NEDİR?

Her insanın doğduğu andan itibaren gök cisimlerinin konumu horoskop üzerinden ifade edilir. Evlerinin yer aldığı ve birbirleriyle yaptıkları açı ise doğum haritası olarak ifade edilir. Aynı zamanda horoskop yıldız haritası olarak da bilinmektedir.

Bu harita kapsamında kişi adına birçok farklı yorum ön plana çıkar. Davranışları ve karakteristik özelliklerinin dışında gelecek hakkında da birçok farklı yorum bu noktada değerlendirilmektedir. Bu sebepten dolayı burçlar ve astroloji bakımından kişinin doğum haritası büyük öneme sahiptir.

HOROSKOP NASIL HESAPLANIR?

Belli başlı parametreler ele alınmak suretiyle kişinin bireysel olarak horoskop haritası çıkarılır. Bu durum diğer bir ifadeyle doğum haritası olarak da bilinmektedir. Horoskop çıkarma esnasında kişinin doğum tarihi açısından tüm detaylı bilgiler ele alınır. Aynı zamanda ilgili yerin coğrafi koordinatları üzerinden gök cisimlerinin konumları değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Böylece kişiye özel olarak horoskop konusunda tecrübe sahibi astrologlar tarafından çıkarılır. Aynı zamanda günümüzde artık internet üzerinden de bu konuda özel programlar bulunmaktadır. Gerekli bilgileri girdikten sonra herkes kendi horoskop, yani doğum haritasını çıkarabilir.

 HOROSKOP HARİTASI NASIL YORUMLANIR?

Horoskop haritası daha çok uzman astrologlar tarafından ele alınmak suretiyle yorumlanır. Aynı zamanda bu durum birçok değişkenin içerisinde olması doğrultusunda ele alınır. Örneğin bunlar içerisinde kişinin detaylı doğum haritası, doğum anındaki gök cisimlerinin koordinatları değerlendirilir. Aynı zamanda kişinin yaşamını etkileyen ve önemli yer kapsayan evler de bu konuda öne çıkmaktadır.

Astrolojide evler üzerinden gezegenlerin bulunduğu konum dahilinde doğum haritası yorumlanır. Bu sayede kişinin gelecek üzerine yapacakları, karakteristik özellikleri ve davranışları gibi pek çok unsur yorumlanmaktadır.

HOROSKOP HARİTASI ÜZERİNDEN NE ÖĞRENİLİR?

Kişinin dünyaya gelmesiyle beraber gezegenlerin ve tüm gök cisimlerinin o andaki konumu horoskop olarak öne çıkar. Aynı zamanda bu durum doğum haritası şeklinde ifade edilmektedir. Bu haritanın okunması ve yorumlanması kapsamında kişinin güçlü ve zayıf yönlerini, gelecek üzerine yapacakları ya da en önemli kararların doğru zamanı ortaya çıkarılır.

Haberin Devamı

 Bununla beraber karakteristik özellikler ve pek çok davranış konusunda da birtakım yorumlar ele alınır. Bu sebepten dolayı astroloji ile ilgilenen herkes için horoskop üzerinden doğum haritası büyük öneme sahiptir.