Yaşam Bademli Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Bademli Kavala kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Bademli Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Bademli Kavala kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Bademli Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Bademli Kavala kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Edirne'nin meşhur Kavala kurabiyesini bilmeyen yoktur. Bu meşhur lezzeti evde yapmak isteyenler için bademli Kavala kurabiyesi tarifi oldukça iyi bir alternatif. Peki, bademli Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak ve yemeğe doyamayacağınız bademli Kavala kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsü şahane lezzeti ise hafızalara kazınan ve bağımlılık yaratan bademli Kavala kurabiyesi tarifi, evde yapılması mümkün bir lezzet. Peki, bademli Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız bademli Kavala kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ TARİFİ

Bademli Kavala kurabiyesi malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzerine;

  • Bol pudra şekeri

BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ YAPILIŞI

  • İlk önce bademleri iri çekip tavaya alın.
  • Üzerine 1 su bardağı unu da ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak 5-6 dakika rengi dönene kadar güzelce kavurun.
  • Kavrulduktan sonra geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakın (tamamen buz gibi soğumuş olması gerekiyor).
  • Yoğurma kabının içine yumuşak tereyağını alın.
  • Yoğurma kabının içine tüm malzemeler ve soğumuş un ve badem de alınarak iyice yoğurulur.
  • Un ile kurabiye kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Eğer yarım ay şeklinde kalıplarınız varsa onlarla şekil çıkartabilirsiniz ama yoksa su bardağı ile yarım yarım keserek yarım ay şekli verebilirsiniz.
  • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir.
  • Tamamen soğuyunca bol pudra şekeri serpilerek servis edilir.