Yemek Yumuşacık kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık kaşarlı poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yumuşacık kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık kaşarlı poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Yumuşacık kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık kaşarlı poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz yumuşacık kaşarlı poğaça tarifi, yumuşacık hamuru ve enfes lezzetiyle hafızalara kazınan şahane bir tarif. Peki, yumuşacık kaşarlı poğaça nasıl yapılır? İster kahvaltıda isterseniz de çay ve kahve keyfinize eşlik edecek yumuşacık poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Herkesin severek yiyeceği ve lezzetine doyum olmayan yumuşacık kaşarlı poğaça tarifi, evde yapılması kolay vir lezzet. Peki, yumuşacık kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız yumuşacık poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

YUMUŞACIK KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ

Yumuşacık kaşarlı poğaça malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzeri için ayırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant maya
  • 5,5 su bardağı un ( kontrollü olun)

Arası için;

  • Kaşar

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

YUMUŞACIK KAŞARLI POĞAÇA YAPILIŞI

  • Öncelikle ılık süt, su ve sıvıyağı yoğurma kabına alın.
  • Mayayı ekleyip karıştırın. Bu aşamada tel çırpıcı kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
  • Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapmaya başlayın.
  • Çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak fazla un koyarsanız poğaça süngerimsi yumuşak olmaz.
  • Hamuru mayalanmaya bırakın. Yarım saat yeterlidir.
  • Eğer ortam çok sıcak değilse 1 saat kadar da mayalandırabilirsiniz.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha aktararak tekrar toparlayın.
  • Hamuru önce iki ardından her parçayı da 20-22 beze olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Bezeleri el ile hafif bastırıp açarak üzerine kaşar koyup kapatın, tepsiye dizin.
  • Tekrar 15 dakika tepsi mayası için bekletin.
  • Son olarak yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.