Bakım 1 haftada sivilce izlerinden kurtulun

1 haftada sivilce izlerinden kurtulun

Paylaş
1 haftada sivilce izlerinden kurtulun

Sivilce izleri cildinizin güzelliğine gölge düşürür. Birçok farklı nedeni olabilen sivilce izlerinden kurtulmak pek kolay değildir ancak bunun için kararlıysanız 1 haftada sivilce izlerinden kurtulmak için ihtiyacınız olan her şey bu haberimizde. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr | 1 haftada sivilce izlerinden kurtulmak mümkün mü? Bu gerçekten mümkün olabilir ancak hem beslenmenizde hem de cilt bakımınızda keskin değişiklikler yapmanız gerekebilir. Sivilce oluşumu, genetik faktörlerden strese ve tabi ki beslenmeye kadar birçok farklı tetikleyiciye sahiptir. Bu yöntemler hem sivilce oluşumunu azaltacak hem de var olan sivilce izlerinin en hızlı şekilde iyileşmesine destek olacak. Sivilce izleri söz konusu olduğunda temel konu hücre yenilenmesidir.

Haberin Devamı

Cildiniz sürekli yenilenme içerisinde olsa da bu bazen yaklaşık 4 haftaya kadar uzayabilir. Cilt, ortalama 30 gün içerisinde kendisini yeniler ancak bu süreyi kısaltmak elinizde! 

1 HAFTADA SİVİLCE İZLERİNDEN NASIL KURTULUNUR?

Sivilce izleri, aktif sivilcelerinizden farklı olarak o bölgedeki cildin yenilenmesine ilişkini bir bakıma ihtiyaç duyar. 1 haftada sivilce izlerinden kurtulmak için hücre yenilenme hızını tetikleyen besinlere ve doğru bir cilt bakımına ihtiyacınız var.

İPUCU: Yeni oluşmaya başlayan bir sivilceniz varsa ve en hızlı şekilde geçmesini istiyorsanız; ideal yöntem doğal ev çözümlerini bir kenara bırakıp eczaneden güçlü bir sivilce kremi almaktır. Sivilceler için özel formüle edilmiş merhemler, sivilcenin iltihaplı bir yapıya dönüşmesini engeller ve hızla sönmesini ve yok olmasını sağlar.

Haberin Devamı

Sivilce söndükten sonra kalan izler söz konusu olduğunda sadece sivilce merhemi yeterli olmayabilir. 1 haftada sivilce izlerinden kurtulmak için hücre yenilenme hızını artırmanız gerekir.

HÜCRE YENİLENME HIZINI ARTIRARAK BAŞLAYIN

Emin olabilirsiniz ki cildin içerden beslenmesi dışardan beslenmesinden ve yenilenmesinden çok daha etkin bir yöntemdir.

Aşağıdaki ipuçları cildinizdeki sivilce izlerinin iyileşmesi için büyük önem taşıyor.

  • Önlem olarak bol bol çinko içeren besinler tüketin. Bu yeni sivilce oluşumunun önüne geçecek ve hücre yenilenmesine destek olacaktır.
    • Günlük çinko ihtiyacı yaklaşık 10-15 mg’dır.
    • D vitamini için avuç içlerinizi her gün 15 dakika güneşe doğru açın. D vitamini yeni sağlıklı doku üretiminde görev alır ve cildin yenilenmesi için çok önemlidir.
    • 100 gram kırmızı et ise 3.3mg çinko içerir. 30 gram kabak çekirdeği ise 2.2 mg çinko içerir. Yulaf, mercimek, yoğurt, badem ve avokado da çinko bulunur.
  • Hücre yenilenmesi için günde 1-2 bardak beyaz çay içmeye başlayın. Yeşilçaydan 3 kat daha fazla antioksidan içeren beyaz çay hücre yenilenmesi hızını ciddi anlamda artırabilir.
  • Sivilce izlerinden kurtulmak için bu süreçte şekeri, diğer basit karbonhidratları tamamen keserek cildinizin yenilenme süresini hızlandırabilirsiniz. 
  • Belki inanmayacaksınız ama 15 dakikalık hafif bir egzersiz bile kök hücre aktivitesini artırıyor. Bu da hücre yenilenmesine destek olarak yaraların, izlerin daha hızlı yok olmasını sağlıyor.

SİVİLCE İZLERİNİ GEÇİREN CİLT BAKIMI İPUÇLARI 

Cildinizi daha hızlı yenilenmesini ve izlerin lekelerin daha hızlı geçebilmesini istiyorsanız cilt bakımı, doğru temizlik, doğru uygulama çok büyük önem taşır. Beslenmeniz ve yaşam şeklinizle ilgili size verdiğimiz ipuçlarını uygularken cildinizdeki izlere de doğru bakım yapmanız gerekir. Böylece en hızlı şekilde sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz.

  • Yüzünüze dokunmayın: İlk olarak ellerinizi yüzünüze asla götürmeyin. Bu bakterilerin yayılmasına neden olur.
  • Cilt bakım rutini oluşturun ve asla atlamayın: Günde 2 defa temizlik ve nemlendirmeden oluşan cilt bakım rutininizi ihmal etmeyin.
  • Aşrı peeling yapmayın: Haftada 2 defa nazikçe peeling yapın, daha fazla ve sert peeling uygulamayın.
  • Rutininize günlük yüz masajı ekleyin. Yüz masajı kan dolaşımını hızlandırarak izlerin iyileşmesine destek olur. Mutlaka temiz ellerle ve temiz malzemelerle uygulayın.
  • Bu yöntemi deneyin! Kan dolaşımını etkin şekilde hızlandıran bir diğer yöntemde soğuk prestir. Yüzünüze temiz bir havluya sarılmış buzlarla günde 10 dakikalık kür uygulayabilirsiniz ayrıca yüzü 2 defa soğuk suyla yıkamak da destekleyici olacaktır.

1 haftada sivilce izlerinden kurtulmaya çalışıyorsanız yeni ürünler denemenizi tavsiye etmeyiz. Bunlar yeni sivilcelenmelere neden olabilir.

İZLERE VE LEKELERE KARŞI BAKIM RUTİNİ SIRALAMASI

Cildinizdeki izlere ve lekelere karşı bir bakım oluştururken aldığınız ürünlerde yenileyici ve izlere karşı etkili ürünler tercih ederken cilt bakım rutinizde şu sıralamayı takip edebilirsiniz. 

  • Temizlik,
  • Peeling (Haftada 2 defa akşam)
  • Cilt yenileyici özelliğe sahip misel su,
  • İzlere karşı bir serum,
  • Nemlendirici
  • Hücre yenileyici bakım yağı (Haftada 3-4 kere, akşam) 

İşte, sivilce izlerini geçiren bazı bileşenler:

  • C vitamini serumu ve retinol içeren serumlar cildi yenileyerek sivilce izlerinden kurtulmanın en hızlı yollarından biridir. 
  • Hücre yenileyici olarak bilinen en güvenilir içeriklerden biri pantenol içeren merhemlerdir. Her akşam temizlenmiş ve nemlendirilmiş cildinize pantenol içeren merhemlerden sürebilirsiniz.
  • Yara ve izlerin iyileşmesine etkili kortikosteroid krem, sivilce izlerinin azalmasına yardımcı olabilir ve zamanla yara izlerinin görünümünü azalttığı gösterilmiştir.
  • Silikon jel cildi nemli tutar ve nefes almasını sağlar, böylece yara izleri yumuşayabilir.

HÜCRE YENİLEYİCİ YAĞLAR

Çay ağacı yağı, biberiye yağı, acı badem yağı gibi doğal yağlar sivilceleri azaltmak için iyi olduğu gibi bazıları özellikle sivilce izlerini iyileştirmek konusunda iyidir. 

Haberin Devamı
  • Sarı kantaron yağı: Yara iyileşmesi söz konusu olduğunda harikalar yaratan kantaron yağı, sivilce izlerinin iyileşmesi konusunda en güçlü doğal yağlardan biridir.
  • At kestanesi yağı: At kestanesi hücre yenileyen yağlar arasında en geniş etkiye sahip yağlardan biridir. Çünkü at kestanesi yağı sadece hücreleri yenilemiyor. Aynı zamanda geniş gözenekleri kapatıyor ve yüz çevresindeki kılcal damarların da görünmemesini sağlıyor. 
  • Üzüm çekirdeği yağı, güçlü antioksidanlarla dolu olan bu yağ, hücreleri yenileyerek iyileşme sürecini kısaltır. 

1 HAFTADA SİVİLCE İZİNİ GEÇİREN MASKE

Sivilce izlerini geçirmek için doğal maskeler arıyorsanız en etkililerinden biri balın ve yumurta akının iyileştirici gücünden faydalanan bu maske olabilir. Bu sivilce maskesi, cildinizi ışıl ışıl yapmaktan geri durmuyor.

  • 1 yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı bal 
  • 1-2 tatlı kaşığı limon suyu (Cildiniz yağlıysa)

Yumurtanın akını bir karıştırma kabına alın. İçine sarısının hiç karışmadığından emin olun. Ardından içine balı ekleyin ve iyice çırpın. Eğer cildiniz kuru bir yapıdaysa karışımı bu şekilde kullanabilirsiniz.

Eğer cildiniz çok yağlıysa bu karışıma bir de 1-2 tatlı kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu ekleyin, son bir kez güzelce karıştırın ve bu şekilde kullanın. 

Hazırladığınız bu karışımı da cildiniz temizken uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Bu sürenin ardından uyguladığınız tüm bölgeleri ılık suyla iyice temizleyin ve karışımdan arındırın. Bu maskeyi haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız yeterli olacak

HÜCRE YENİLEYİCİ BAZI DOĞAL SABUNLAR...

Haberin Devamı

Sivilce izlerine özel bir bakım arıyorsanız, doğal yollarla cilt temizliği sağlayan bu sabunlar tam size göre! Haftada 1-2 defa kullanacağınız bu doğal sabunlar cildinizdeki sivilce izlerinin hızlı şekilde iyileşmesine destek olabilir. 

  • Defne sabunuAntibakteriyel etkisi olan defne sabunu, sivilcenin oluşmasına engel olur. Her sabah ve gece yüzünüzü defne sabunuyla yıkayıp temizlerseniz, gözeneklerin sıkılaşmasına ve cildin toksinlerden arınmasına yardım ederseniz.
  • Bıttım sabunuBıttım sabunu var olan sivilceleri kuruturken yenilerinin çıkmasını da engeller. Bıttım sabunu sayesinde aknelerinizden kurtulun ve cildiniz pürüzsüzleşsin
  • Keçi sütü sabunu: Hücre yenileyici özellikleri ve besleyici yapısı sayesinde cildinizdeki izlerin hızla yok olmasına destek olur