Bakım Ciltteki lekeleri ve izleri 1 haftada geçiriyor!

Ciltteki lekeleri ve izleri 1 haftada geçiriyor!

Paylaş
Ciltteki lekeleri ve izleri 1 haftada geçiriyor!

Cildinizdeki sivilce izleri, güneş lekeleri, çeşitli kabarıklıklar güzelliğinize gölge düşürür. Hücre yenilenmesi öyle bir gecede aniden olmaz bu nedenle cilt sorunlarında izler ve lekeler müdahale edilmezse uzun süre yüzünüzde kalabilir. Peki, ne yapmak gerekiyor? Posta.com.tr okurları için ciltteki lekeleri hızla geçiren doğal mucizeleri bir araya getirdik.

Posta.com.tr | Cildimiz aynı zamanda en önemli koruyucumuzdur ve sürekli olarak yenilenme içindedir. Hücre yenilenme hızı yaşa bağlı olarak değişir bu nedenle cildinizdeki lekeler, izler ve yaralar farklı sürelerde iyileşir. Yaşın yanı sıra hücre yenilenme hızı, beslenme şeklinizde, maruz kaldığınız toksitlere kadar birçok faktörden etkilenir. Bu nedenle aynı yaşta olan iki kişinin hücre yenilenme hızı da farklı olacaktır.
Hücre yenilenmesi için belirli bir süre gerekir ve aslında cildiniz belirli döngüler halinde yaklaşık olarak ayda bir kendini yeniler. Bu koruyucu organın sağlığını ve canlılığını korumak için uygun cilt bakımı şarttır.

Haberin Devamı
  • 50 yaşın altındaki çoğu yetişkin için döngü 28 ila 42 gün sürer.
  • 50 yaşın üzerindeki yetişkinler için bu süre değişiklik gösterse de 84 güne kadar çıkabilir.

Cildinizin kendini yenileme süreci, iz ve lekelerin iyileşmesinin anahtar noktasıdır. Hücre yenilenme hızınızı artırmaya destek olacak bazı ipuçlarını dikkate alarak cildinizdeki iz ve lekelerin hızla geçmesine destek olabilirsiniz.

Unutmayın, hücrelerin yenilenmek için vitamin, mineral ve antioksidanlara ihtiyacı var. İyi beslenmiyorsanız, cildinizin hızla yenilenmesini beklemeyin.
Diyetinizde A vitamini olması (tatlı patates, ıspanak, balık yağı) cildinizi sağlıklı tutar. C vitamini, vücuttaki hücreleri serbest radikallerden koruyan bir antioksidandır. Bununla birlikte bir A vitamini formu olan retinolde oldukça güçlü bir yenileyicidir. Yeşil çay, beyaz çay, hibiskus çayı gibi yüksek antioksidan içeren hücre yenileyici etkileriyle bilinen bitki çaylarından bol bol tüketmeye özen gösterin. 

Haberin Devamı

Hücre yenilenmesi için her gün yeterli miktarda C vitamini aldığınızdan emin olmalısınız.

EN İYİ 2 DOĞAL CİLT YENİLEYİCİ!

Yaraların iyileşmesi ve cildin yenilenmesi söz konusu olduğunda dünyada en çok şaşırtan doğal mucizelerden biri Yeni Zelanda halkının binlerce yıl önce yara iyileştirici etkisi olduğunu fark ettiği “manuka balı”dır ancak endemik bitki örtüsü nedeniyle doğal gerçek manuka balına ulaşmak kolay değildir. Yara izlerinin iyileşmesi söz konusu olduğunda etkileriyle bilinen sarı kantaron yağı, cildiniz için tahmin ettiğinizden çok daha faydalı olabilir. Hem de aktarlardan kolayca alınabilir.

Etkisi araştırmalara konu olan sarı kantaron yağı, ciltteki güneş lekeleri, kahverengi lekeler ve sivilce izleri için çok etkili çalışır. Tek koşul, düzenli uygulama.

Bıçak kesiklerinde yarayı 2 günde kapatıyor

Cildi yenileme, yaraları iyileştirme ve hücreleri sağlıklı bir yapıya kavuşturma etkisine sahip olan kantaron yağı birçok uzman tarafından sıklıkla tavsiye edilir. Sarı kantaron yağının halk arasında da ünü oldukça yaygın; bıçak kesiklerini 2 günde iyileştirdiği konuşuluyor.

Peki sarı kantaron yağı bu kadar etkili mi? İşte sarı kantaron yağının cilt üzerindeki etkileri…

Sarı kantaron yağı, sarı kantaron çiçeklerinden elde edilen şifalı kırmızı bir yağdır.  Araştırmalar, kantaron yağı cilt lekelerini gidermenin yanı sıra yenilenerek çok daha sağlıklı bir yapıda kalmasına yardımcı olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu mucizede büyük rol oynayan 2 bileşen vardır.

  • Bunlar hiperisin ve hiperforindir ve sarı kantaron çiçeğinde bol miktarda bulunan bu bileşenler birçok hormonumuza etki ederek harikalar yaratabilir.

Sarı kantaron yağı birden fazla yara iyileştirici özellik içerdiğinden kuru cilt, sivilce, egzama ve cilt sıyrıkları için cilt bakımı için mükemmeldir.

Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi, sarı kantaronun içeriğindeki bu bileşenlerin vücudumuzdaki serotonin, dopamin ve norepinefrini etkileyebildiğini belirtiyor. Topikal olarak uyguladığında, iyileşmeyi hızlandırdığını belirtiyor.

HER EVE LAZIM!

Sarı kantaron yağı, küçük yaraların ve yanıkların, güneş yanıklarının, sıyrıkların, morlukların, eziklerin, ülserlerin, miyaljinin ve diğerlerinin tedavisinde kullanılır 

  • Hücre yenilemesini hızlandırır.
  • Oksijenli kanın hasarlı hücrelere dolaşımını uyardığı için yanıkların, morlukların ve yara izlerinin iyileşme sürecini hızlandırabilir.
  • Anti-inflamatuar ajanı ayrıca kızarıklığı ve iltihabı azaltır.

SARI KANTARON NASIL KULLANILIR?

  • Cilt lekeleri ve sivilce izleri için her gün kullanın

Her akşam yatmadan önce akşam rutininizin en son parçası olarak birkaç damla kantaron yağının cildinize masaj yaparak sürebilirsiniz. Yastığa geçmemesi için bir süre beklemeniz tavsiye edilir. Kantaron yağını sürerek güneşe çıkmayın.

Haberin Devamı
  • Sarı kantaron çiçekleri sıcak suya atılarak demlenebilir.

Kaynamış olan bir su bardağı içerisine 2 veya 3 çay kaşığı sarı kantaron otu ekleyin. Daha sonra 10 dakika boyunca demlemeye bırakın.

  • Gençleştirici sarı kantaron serumu

Bu yüz serumu, cilt için derinlemesine besleyici ve onarıcı bir yağ oluşturmak için çeşitli yağ, öz ve uçucu yağ kaynaklarını birleştirir. Sabah ve akşam yüzünüze boynunuza  ve cildinize kullanabilirsiniz. Bu karışım yara izlerini, lekeleri ve sivilce izlerini iyileştirmek için de idealdir.

  • 2 kaşık sarı kantaron yağı 
  • 1 çay kaşığı biberiye yağı
  • 12 damla altınotu esansiyel yağı (isteğe bağlı)
  • 20 damla lavanta esansiyel yağı (isteğe bağlı)

Tüm malzemeleri dökme ağzı olan bir cam ölçüm kabına ekleyin. İyice karıştırın.  iyi kapanan herhangi bir küçük dekoratif şişeye de koyabilirsiniz. Şişe bitene kadar yaklaşık 2 ay düzenli uygulayın