Bakım 5 yaş birden gençleştiren formül! Her gün mutlaka yapın

5 yaş birden gençleştiren formül! Her gün mutlaka yapın

Paylaş
5 yaş birden gençleştiren formül! Her gün mutlaka yapın

Cildinizin zamana meydan okuyabilmesi için yapmanız gereken en önemli şey öncelikle her gün düzenli cilt bakımı yapmaktır. 30 yaşından sonra cildinizdeki kolajen ve elastin üretimi yavaşlar. Bu da kırışıklıklara ve sarkmalara neden olur. Bu sorunları önlemek için yapılması gereken şey kendiniz için gençleştirici bir cilt bakım rutini oluşturmaktır. Peki, kremler, serumlar ve maskeler arasında sizin için en iyi olanı nasıl bulacaksınız. Posta.com.tr okurları için yaşlanma karşıtı en iyi cilt bakım rutini parçalarını bir araya getirdik. 

Posta.com.tr | Cildiniz her daim zamana karşı bir mücadele içindedir ancak günümüzde kirli hava, sigara dumanı ve stresli yaşam koşullar ve en önemlisi sağlıksız paketlenmiş, işlenmiş gıdalar cildin yaşlanmasını hızlandırır. Bu nedenle olduğunuzdan daha yaşlı görünmemek için düzenli cilt bakımı önem kazanır. 

Haberin Devamı

Unutmayın, kırışıklıkların oluşmasını engellemek kolay, oluşan kırışıklıkları yok etmek çok daha zordur. Buna rağmen iyi bir cilt bakım rutini ve doğru ürünler cildinizdeki zamanın izlerini silebilir. 

Yaşlanma karşıtı güçlü etkileriyle bilinen bileşenlerle oluşturacağınız doğru bir cilt bakımı, 2-3 ayda sizi 5 yaş birden genç gösterebilir. Peki ama nasıl? İşte Posta.com.tr okurları için yaşlanma karşıtı en güçlü serumlarla hazırlanmış bir cilt bakım rutini...

YAŞLANMA KARŞITI CİLT BAKIMI

  • Cilt bakım rutininizi her gün 2 defa sabah ve akşam uygulayın 
  • Bu rutin için ihtiyacınız olan ürünleri cilt tipinize göre seçmelisiniz. 
  • Cilt bakım rutininde sıralama önemlidir, ürünlerinizi doğru sıralama ile uygulayın. 
  • Cilt temizliğinin olmazsa olmazı güneş koruyucudur. Yaz kış kullanılır ve cilt bakım rutininin en sonunda sürülür
  • Cildiniz için sabah ve akşam 2 farklı serum kullanarak yaşlanma izlerinden daha etkin şekilde kurtulabilirsiniz. 

Temizlik, cildinizi makyaj yapsanız da yapmasanız da günde 2 defa su ve temizleyici ürünlerle temizleyin. Makyajınız varsa önce makyaj temizleyici kullanın. Daha sonrasında cildinizi su ve temizleyici bir jelle cildiniz en az 1 dakika yıkayın. Yüzünüzü iyice durulayın ve mümkünse sonrasında bir pamuk ve misel su ile silin. 

Haberin Devamı

Serum, cildiniz için hafif ancak yoğun ve etkili bir bakım sağlar. Cildinizin ihtiyacına göre şekillenir. Yaşlanma karşıtı en çok önerilen cilt bakım rutini için 3 farklı serum kullanılabilir.

  • Sabah: Yaşlanma karşıtı cilt bakımında güne güçlü bir C vitamini serumu ile başlamak, cildi canlandırır, gün boyu kolajen üretimine imkan verir. İnce çizgiler için birebirdir. C vitamini için eczaneden C vitamini kapsülleri alabilirsiniz. Güçlü bir etki ve nemlendirme için C vitamini serumunu sürdükten bir kaç dakika sonra cildinize hyalüronik asit serumu kullanabilirsiniz. Hyalüronik asit, cilt için en iyi nemlendiricilerin başında gelir. Oldukça hafif yapısına rağmen hızla cilt tarafından emilir ve cilde nemi hapseder. 
    Sabah rutininiz için bu iki serumu birden kullanmak cildinizin gün içinde yıpranmasını engeller ve cilt yapısını güçlendirir. Serumlardan sonra nemlendirici krem aşamasına geçin. 
  • Akşam: Yaşlanma karşıtı en güçlü bileşen retinol olarak kabul ediliyor. Retinol, sizi hızla 5 yaş gençleştirebilir. Oldukça güçlü olan retinolün nasıl kullanılacağını bilmek çok önemlidir. Gece bakımında kullanılmalı ve ilk defa kullanıyorsanız küçük dozlarda cildi alıştırarak başlanmalı. Retinol, göz çevresine sürülmez. Akşam bakımınızda bu aşamada retinol serum kullanarak cildinize masaj yapın. 1-2 dakika bekledikten sonra diğer aşamaya geçin. 

Nemlendirme, yaşlanma karşıtı en önemli adımlardan biridir. Nemsiz bir cilt kurur ve bu hızla kırışmasına, kırışan yerlerin derinleşmesine neden olur. Cildinizi ne kadar nemli tutarsanız kırışıklıkları da o kadar uzak tutarsınız. Cilt nemlendirme sadece kuru cilt tipine sahip kişiler için değildir, yağlı ciltler de nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Su bazlı nemlendirici cilt bakım rutinleri için daha uygundur. 

Sabah akşam serumunuzu uyguladıktan sonra cildinizi nemlendirerek cildinize nemi hapsedin. 

Göz çevresi bakımı, göz çevresindeki deri çok ince ve hassastır. Çoğu ürün göz çevresine ağır gelir bu nedenle göz çevresi özel bir bakım ister. Yaşlılık izleriniz silmek istiyorsanız uygun bir göz çevresi kremi alarak cilt bakım rutininize dahil etmelisiniz.

Göz çevresi için özel bir ürün almak istemiyorsanız evde uygulayabileceğiniz bir kaç yöntem deneyebilirsiniz. Bunun için 1 kaşık chia tohumunu su da bekletin. Jelleşen suyu soğuduktan sonra pamuk yardımıyla göz çevrenize sürün ve bir süre beklettikten sonra durulayın. 

Haberin Devamı

Güneş koruyucu: Uzmanlar cildiniz için tek bir ürün kullanmak istiyorsanız o ürün mutlaka güneş koruyucu olmalı diyor. Hem de yaz kış kullanımı öneriyorlar. Bunun nedeni yapılan araştırmaların, güneşten gelen zararlı ışınları erken yaşlanmanın en büyük nedeni olduğunu göstermesidir. Cildinizi güneşten koruyamazsanız tüm çabalarınız boşa gidebilir.

Güneş koruyucusu, yüzünüze özel olmalı, mineral içerikli olanlar hafif beyazlaştırıyor olsa da cildiniz için daha faydalıdır. Güneş koruyucuyu yanlış seçmek, gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. 

HAFTALIK PEELİNG VE BİTKİSEL YAĞ BAKIMI

Yaşlanma karşıtı cilt bakımı rutinlerinin en önemli parçalarından biri de ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlayan peeling uygulamasıdır. 

Peeling, 50 yaşından önce haftada en fazla 2 defa uygulanmalıdır. Peeling için pütürcüklü ürünler cildin üst tabakasında  mikro çiziklere neden olur bu nedenle kimyasal peeling ürünleri tercih edebilirsiniz. Peeling yaparken cildinize nazik davranın. Peeling sonrası cildinizi iyice arındırın. Ürün kalıntılarından kurtulmak için misel su ile cildinizi silebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Peeling için akşam bakımını tercih etmek cildinizde lekelenme olasılığını ortadan kaldırır. Peeling sonrası bakım rutininize serum ve nemlendirici ile devam edin. 

Bitkisel yağ bakımı, yaşlanma karşıtı bakım söz konusu olduğunda  doğanın mucizelerinden faydalanmalısınız. Cildiniz için haftada 1-2 defa yoğun yağ bakımı yapabilirsiniz. 

Yağ bakımı cilde en son sürülür. Cildiniz için yaşlanma karşıtı en iyi doğa yağlar arasında, üzüm çekirdeği yağı, aspir çiçeği yağı, gül yağı (gül yağı oldukça yaygın olmasına rağmen saf  gül yağı bulmak pek kolay değildir ancak yaşlanma karşıtı bakım söz konusu olduğunda bu asırlık güzellik parçasını asla hafife almayın)

Cilt bakım yağlarını gece bakımının en son aşaması olarak cildinize temizleme, serum ve nemlendirmenin ardından masaj yaparak uygulayın. Bu aşamada cilt için gua sha taşı gibi, yeşim taşı gibi masaj aletlerini kullanmak için harikadır. Cildinizdeki kan akışını hızlandırır. Gece boyu cildinizde bırakarak sabah iyice arındırın. 

Haberin Devamı