Bakım 4 malzemeyle güzelleşmenin sırrı! Herkesin evinde var: Cildi ışıl ışıl yapıyor

4 malzemeyle güzelleşmenin sırrı! Herkesin evinde var: Cildi ışıl ışıl yapıyor

Paylaş
4 malzemeyle güzelleşmenin sırrı! Herkesin evinde var: Cildi ışıl ışıl yapıyor

Cilt bakımı yapmak için piyasada birçok profesyonel ürün bulunur. Ancak bu ürünlerinde içerisinde birçok kimyasal bulunur. Profesyonel cilt bakım ürünlerine çok fazla paralar harcamadan önce evde mutfağınızda bulunan malzemelerle kolay bir şekilde cilt bakımı yapabilirsiniz. Cildi güzelleştiren ve onaran bu doğal bakım yöntemini Posta.com.tr okurları için derledik.

Canlı, aydınlık, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için düzenli olarak bakım yapmanız şart. Cilt bakımı yapmak için her cilt tipine özel birçok ürün bulunur. Ancak pahalı olan bu ürünlere çok fazla harcamalar yapmadan önce doğal ürünlere bir şans verebilirsiniz. İşte mutfağınızda bulunan ve cilt bakımında kullanılan doğal malzemeler...

Haberin Devamı

MADEN SUYU

Maden suyu cildiniz için doğal bir temizleyici görevi görür. Maden suyu gözenekleri yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırır. Gözenekleri temizlerken bir yandan da sıkılaştırır. Maden suyu ile cildinizi yıkayabilirsiniz ya da bir pamuk yardımıyla yüzünüzü silebilirsiniz.

GÜL SUYU İLE DOĞAL TONİK

Cildinizi tam anlamıyla temizlemek ve gözeneklerinizi daha sıkı hale getirmek için tonik kulanmanız gerekir. Yumuşak ve temiz bir pamuğu soğuk gül suyuna batırarak ıslatın temiz cilde nazikçe uygulayın. Temizledikten sonra cildinizde kalan fazla yağı ve kiri temizlemeye yardımcı olabilir. Bu uygulama ile gül suyu tonik görevi görecektir

PEELİNG ETKİLİ KAHVE TELVESİ

Cildinizin genç kalmasını sağlamak için ölü hücrelerden arındırmanız gerekir. Cildi ölü hücrelerden arındırmanın en kolay yollarından biri peeling yapmak. Kahve telvesini peeling yapmak için cildinize uygulayabilirsiniz. Kafein, vücut ve cildi canlandırmak için çok etkilidir.

Haberin Devamı

Kahve peelingi cildi ölü derilerden arındırırken cildi canlandırır ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Kahve telvesini temiz cildinize nazikçe sürün ve masaj yaparak ovalayın. Ardından ılık su ile durulayın.

ZEYTİNYAĞI İLE CİLDİ NEMLENDİRİN

 Kusursuz bir cildin en önemli adımı cildi nemlendirmek. Evde doğal nemlendiriciler yaparak cildinizi neme doyurabilirsiniz. Cildinizi nemlendirmek için zeytinyağının gücünden faydalanabilirsiniz. Zeytinyağı en güçlü bir nemlendirici özelliğine sahip doğal bir yağdır. Kuru ve karma ciltler zeytinyağını nemlendirici olarak rahatlıkla kullanabilirler.

Zeytinyağı E vitamini içerir ve E vitamini cildin gençleşmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Zeytinyağı ciltteki pul pul dökülmeleri, kızarıklığı ve tahrişi de engeller.