Bakım 5 dakikada pratik cilt bakımı

5 dakikada pratik cilt bakımı

Paylaş
5 dakikada pratik cilt bakımı

Cildinizin her zaman genç kalmasını istiyorsanız her gün düzenli olarak cildinize bakım yapmalısınız. Evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem sayesinde cildinizi temiz tutabilir ve aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz. Her gün sırasıyla cildinizi temizleyerek, tonik uygulayarak ve nemlendirerek cildinizi kusursuz hale getirebilirsiniz. Evde adım adım uygulayabileceğiniz en pratik cilt bakım yöntemini Posta.com.tr okurları için derledik.

Evde düzenli olarak cilt bakımı yaparak cildinizin erken kırışmasını önleyebilir, cildinizin her an taze, canlı, parlak ve aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz. Kusursuz bir cilde sahip olabilmek için evde adım adım uygulamanız gereken cilt bakım sıralamasını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

1.ADIM: TEMİZLEME

Cilt bakımına cildinizi temizleyerek başlamanız gerekir. Cildinizde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntıları cildinizde sivilce gibi sorunların ortaya çıkmasına yol açar.

Cilt problemlerinin oluşmasını önlemek için cildi derinlemesine temizlemek gerekir. Cilt temizliği yapmadan önce cilt tipinizi iyi belirlemeniz gerekir.

Kuru, karma, yağlı ve hassas ciltlere özel olan hazırlanan temizleme jeli ya da köpük kullanmanız gerekir. Cilt temizliğini sabah ve akşam olmak üzere ılık su yardımıyla günde 2 kez yapabilirsiniz.

2. TONİK

Cildinizi jel ve köpük yardımıyla temizledikten sonra mutlaka tonik uygulamanız gerekir. Tonikler gözenekleri derinlemesine temizler.

Kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır. Ayrıca gözenekleri sıkılaştırarak genişlemesini önler. Cildinizin ihtiyacına göre piyasa bulunan tonikleri cildinize uygulayabilirsiniz. Evde cilt bakımı yaparken tonik olarak papatya çayı, gül suyu, elma sirkesi gibi doğal temizleyiciler kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

3- NEMLENDİRME

Cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Cildin elastikiyetini korumak ve dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirmek için nemlendirmeniz gerekir.

Cildinizi temizledikten ve tonik işlemi uyguladıktan sonra mutlaka nemlendirici uygulamanız şart. Cilt tipinize uygun olarak belirleyeceğiniz nemlendirici kremleri her gün cildinize uygulayın.

Kuru bir cildiniz varsa yağ formunda olan kremleri, yağlı bir cildiniz varsa su bazlı kremleri kullanmanız önerilir. Ayrıca her gün 2 litre su içerek cildinize nem depolayabilirsiniz.

4- DIŞARI ÇIKMADAN ÖNCE GÜNEŞ KREMİ

Gündüz cilt bakımı yaptıktan sonra dışarı çıkmadan önce cildinize mutlaka güneş kremi uygulamanız gerekir. UV ışınlarının zararlı etkileri ciltte hasar bırakır. Cilt güneşten korunmadığı zaman erken yaşlanır ve kırışır. Ciltte koyu lekeler oluşur.

Tüm bu cilt problemlerini cildinize güneş kremi uygulayarak önleyebilirsiniz. Dışarı çıkmadan 30 dakika önce cilt tipinize uygun bir güneş kremini sürün. Gün içerisinde güneş kreminizi tazelemeyi yani yeniden sürmeyi unutmayın.

Haberin Devamı