Bakım Daha beyaz ve aydınlık bir cilde sahip olmanın yolları

Daha beyaz ve aydınlık bir cilde sahip olmanın yolları

Paylaş
Daha beyaz ve aydınlık bir cilde sahip olmanın yolları

Aydınlık ve eşit tonlara sahip bir cilt, fondötene duyulan ihtiyacı azaltır. Doğal güzelliğinizi ortaya çıkarır. Bunun için cilt bakım rutini önemlidir ancak cildinizde renk eşitsizlikleri varsa ya da koyu lekelere sahipseniz cilt bakım rutininizi buna göre düzenlemeniz gerekir. Cildinizi yoğun bakıma alma zamanı geldi. Posta.com.tr okurları için daha beyaz ve aydınlık bir cildin sırlarını araştırdık. | Posta.com.tr Özel

Posta.com.tr | Cildinizde renk eşitsizlikleri ve koyu lekelenmeler görüyorsanız ya da cilt tonunuzun fazla koyu olduğunu düşünüyorsanız cilt bakım rutininizi gözden geçirerek ve cildinizin ihtiyaçlarına uygun bir rutin belirleyerek günler içinde cildinizin daha aydınlık görünmeye başlamasını sağlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

ÖNCELİKLE KORUMALISINIZ

Cilt rengi genetik olarak belirlenir ancak sigara kullanmaktan, fazla güneşe maruz kalmaya kadar birçok dış etken cilt renginizi değiştirir. Ayrıca yaşlanma da cilt pigmentasyonunu bozan etkilere sahiptir. Yaşlandıkça cildinizde koyu leke oluşumlar ya da hafif beyazlaşmış alanlar görmeye başlayabilirsiniz. 

Cildinizi aydınlatabilmek için öncelikle onu korumayı öğrenmek gerekir. Güneş ışınlarının cildinize verdiği hasardan korunmadığınız sürece daha beyaz ve aydınlık bir cilde sahip olmanız pek mümkün değildir. Güneş sadece cildinizi yakmakla (bronzlaştırmak) kalmaz ayrıca onun yapısını da bozar ve en iyi ihtimalle cildinizde belli belirsiz renk eşitsizliklerine neden olur.

Haberin Devamı

Güneş, her mevsim bizimledir ve artık ozon tabakasının etkisinin azalması, iklim değişikliği gibi nedenlerle etkileri çok daha keskindir. Güneş cildinize zarar veren ultraviyole ışınlar saçar.

Uzmanlar cildin erken yaşlanmasının en önemli suçlusunun güneşten gelen zararlı ışınlar olduğunu söylüyor. 

İlk kural basit: Yüzünüz, boynunuz ve elleriniz için her mevsim en az 30 faktörlü bir güneş koruyucu kullanın. 

CİLT LEKELERİNDEN KURTULUN

Cildinizi doğru şekilde korumaya başladığınızda cildinizdeki hasar azalır. Renk eşitsizlikleri düzelmeye başlar. Zaman içerisinde özellikle güneş nedeniyle ortaya çıkan cilt lekeleri de yok olmaya başlayacaktır. Cildin kendi kendini iyileştirmesi biraz zaman alabilir. 

Cildinize bu süreçte destek olmak için lekelere karşı cilt aydınlatıcı iyi bir cilt bakım rutini uygulamaya başlayabilirsiniz. 

  • Temizlik: Cildinizi günde 2 defa mutlaka temizleyin. Leke karşıtı bir temizleyici edinebilirsiniz. Gündüz güneş kremi kullanacağınızı düşünürsek akşam bakımınız için çift aşamalı temizlik tercih edebilirsiniz. 
  • Peeling: Leke karşıtı bakımda peeling çok önemlidir. Cildinizi ölü ve koyu lekelerden kurtarmak için haftada 2-3 defa peeling uygulayabilirsiniz. Peeling uygulamasını mutlaka gece yapın. Cildinize narin davranın. Peeling için kimyasal peeling seçeneklerini değerlendirerek cildinizi lekelerden daha hızlı arındırabilirsiniz.  
  • Serumlar: Cilt lekeleriniz için haftada 2-3 defa geceleri kullanmak üzere cilt aydınlatma etkileriyle bilinen salisilik asit, retinol gibi bileşenler tercih edebilirsiniz. 
  •  Nemlendirme: Kendiniz için aydınlatıcı etkiye sahip bir nemlendirici krem edinin ve günde 2 defa cildinizi derinden nemlendirin. 

AYDINLATICI MASKELER

Cildinizi yoğun bakıma aldığınızda maskeler en önemli parçalardır. Aydınlatıcı cilt maskeleri satın alabilirsiniz. Bunları haftada 1-2 defa kullanarak cildinize yoğun bakım sağlayın. 

Cildiniz için daha doğal evde yapabileceğiniz çözümler arıyorsanız, cildi aydınlatma ve beyazlatma etkisiyle bilinen bazı maskeleri deneyebilirsiniz. İşte işinize yarayacak bazı tarifler... 

Bu maskeleri denemeden önce cildinizi bir köşesinde yama testi yapmanız önerilir. Ayrıca uygulama sonrası bir kaç gün cildinizi kontrol ederek iyi gelip gelmediğini kontrol etmek, sizin cildiniz için iyi olan maskeyi bulmanızı kolaylaştırır. Maskelerin etkilerini gösterebilmeleri için haftada 2-3 defa uygulama yaparak en az 20 gün devam etmelisiniz. 

Haberin Devamı
  • Patates Suyu: Patates, koyu ten renginin doğal olarak açık tene dönüşmesine yardımcı olan hazır içeriklerden biridir. Rendelenmiş patatesi topak kalmayacak şekilde ezin. Karışıma bal ile beraber bir miktar gül suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunu nazikçe boynunuza ve yüzünüze eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 15 ile 20 dakika boyunca cildinizde kalmasına izin verin. 
  • Limon: Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin. Yüzünüzü yıkamak için soğuk su kullanın. 
  • Bal, peeling özelliği ile cildinizi matlaştırarak ölü cilt hücrelerini yok etmeye yardımcı olur. 1 yemek kaşığı bala, 1 çay kaşığı saf tarçın tozu ekleyip karıştırın. Karışımı nazikçe yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 10 dakika cildinizde kalmasına izin verin. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.
  • Gül suyu, siyah ten rengini azaltan ve size daha parlak bir cilt sağlayan mükemmel bir bileşendir. Her gün cildinizi temizledikten sonra serum ve nemlendiriciden önce cildinizi gül suyu ile silebilirsiniz. 
  • Zerdeçal, güçlü antioksidanları ve antienflamatuar özellikleri, koyu ten renginden daha açık bir cilt elde etmenize yardımcı olur. 1 yemek kaşığı toz zerdeçal ile 2-3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Macunu nazikçe boynunuza ve yüzünüze eşit şekilde uygulayın. Yaklaşık 15 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.