Bakım Gözenekli ciltten nasıl kurtulunur?

Gözenekli ciltten nasıl kurtulunur?

Paylaş
Gözenekli ciltten nasıl kurtulunur?

Cildinizdeki gözeneklerin büyüdüğünde onları yoğun fondötenlerle bile kapatmak oldukça zor olur. Genişlemiş gözenekler cildinizin pürüzlü ve sorunlu görünmesine neden olur ancak onlardan kurtulmak aslında oldukça kolay! Posta.com.tr okurları için gözenekleri küçültmenin yollarını derledik.

Posta.com.tr | Genişlemiş gözeneklerin ana nedeni aşırı sebum üretimidir. Her gözenek, sebum salgılayan bir yağ bezi içerir. Sebum cilt için doğal bir nemlendirici görevi görse de fazla üretim büyük bir sorundur.
Bununla birlikte cildiniz nemsiz kaldığında ya da yeterince hava alamadığında da cildinizdeki gözenekler büyür.

Haberin Devamı

Cildinizin gözenekli yapısında genetik faktörler de önemli rol oynar bu nedenle cildinizdeki gözeneklerden tamamen kurtulmanız mümkün değildir ancak çevresel etkiler nedeniyle genişleyen gözeneklerinizi küçültüp görünürlüğünü azaltmanız mümkün.

Genişlemiş gözenekler cildinizin doğal sebum dengesinin bozulduğunu gösterir. Daha yağlı ve pürüzlü bir görünüme neden olur ancak gözeneklerinizi yeniden sıkılaştırmanız mümkün. Bunun için birkaç günde mucize beklerseniz sonuç alamayabilirsiniz asıl yapılması gereken düzenli bir cilt bakım rutini oluşturmaktır. 

Ciltteki gözenekler, çeşitli koşullar nedeniyle kolayca genişleyebilirken onları yeniden sıkılaştırmak biraz zaman alacaktır.

ÖNCELİKLE ÜRÜNLERİNİZİ KONTROL EDİN

Haberin Devamı

Cildinize sürdüğünüz bazı kozmetik ürünler komedojenik olabilir. Bu onların gözenekleri tıkadığı anlamına gelir. Cildiniz için komedojenik olmayan ürünler tercih etmelisiniz. 

Bu oldukça önemli bir konu; öyle ki gözeneklerinizi büyümesinin nedeni yüzünüze faydalı olduğunu düşündüğünüz doğal yağlar sürmeniz olabilir. 

Örneğin cilt için faydalarıyla bilinen Hindistan cevizi yağı gözenekleri tıkar. Hindistan cevizi yağını yüzünüzde kullanıyorsanız, fazla bırakmamalı ve iyi arındırmalısınız. Aksi durumda gözenekleriniz tıkanır ve havasız kalarak genişler. 

Bu nedenle doğal yağları ve cilt bakım ürünlerini kullanırken gözenekleri tıkayıp tıkamadığını kontrol etmeli ve doğru kullanımına dikkat etmelisiniz. 


TIKALI GÖZENEKLERİ ARINDIRIN

Gözeneklerinizi sıkılaştırarak daha pürüzsüz görünen bebek gibi bir cilde sahip olabilirsiniz. Bunun için en önemli ana kriter doğru ve düzenli uygulanan bir cilt bakım rutinidir.

Cildiniz makyaj yapsanız da yapmasanız da, evden dışarı çıksanız da çıkmasanız da gün içerisinde kirlenir ve gözenekler tıkanır. Günlük temizlik bu nedenle çok önemlidir.

Günde 2 defa cildinizi temizlemelisiniz. Bunun için cilt tipinize uyumlu bir temizleyici tercih edin.

Cilt temizliği işlemini 1 dakikadan kısa tutmamaya özen gösterin.

Doğru bir temizlik için cilt tipinize uygun ürünler tercih ettiğinize emin olun. Yeni aldığınız ürünlere karşı cildinizi 1-2 hafta gözlemleyin.

Haberin Devamı

Düzenli ve doğru şekilde temizlenen cilt, hava almaya başlar ve cildin sebum üretimi zaman içinde düzelir bu da genişlemiş gözeneklerin eski haline dönmesine yardımcı olur. Bununla birlikte sadece temizlik yeterli değildir, gözeneklerin küçülebilmesi için cildinizin aynı zamanda neme doyması gereklidir.

TONİK YA DA MİSEL SU KULLANMAYA BAŞLAYIN 

Konu gözenekleri küçültmekse, tonik ya da misel su kullanımı önemli hale gelir. Peki, misel su nasıl kullanılır?

Cilt temizleyici ürünler cildinizde bazı kalıntılar bırakabilir. Bu kalıntıları gözeneklerinizi arınmasını engeller.

  • Misel su, hafif yapısıyla cilt temizleyici ürünlerin cildinizde bıraktığı kalıntılardan kurtulmasını sağlar.
  • Tonik cildinizi sıkılaştırmak için iyi bir destekleyicidir. Gözenekleri derinlemesine arındırır ve onların küçülmesine destek olur. Bunun için temizlik sonrası tonik ya da misel su kullanımı oldukça işinize yarayacak. 

DERİNLEMESİNE NEMLENDİRİN

Nemsiz cilt, havadan daha çok nem çekebilmek için gözeneklerini genişletir. Buna engel olabilmek için günde 2 defa cildiniz nemlendirmeniz gerekir. 

Cilt tipinize uygun bir nemlendirici tercih ettiğinizden emin olun.

Hyalüronik asit hem hassas hem de oldukça güçlü bir nemlendiricidir. Cildiniz için Hyalüronik asit içeren bir serum alarak derinden nemlenmesine destek olabilirsiniz.

Gözeneklerinizi sıkılaştırabilmek için bu rutini her gün uygulamaya başlayın. Cilt tipinize ve yapısına uygun ürünlerle yapacağınız düzenli bir bakımla kısa sürede gözeneklerinizin küçülmeye başladığını ve cildinizin daha pürüzsüz göründüğünü göreceksiniz. Bu süreçte, rutininizi atlamamaya özen göstermelisiniz. 

Haberin Devamı