Bakım Derin kırışıklıkları açıyor, ince çizgileri yok ediyor! Birkaç damlası bile çok etkili

Derin kırışıklıkları açıyor, ince çizgileri yok ediyor! Birkaç damlası bile çok etkili

Paylaş
Derin kırışıklıkları açıyor, ince çizgileri yok ediyor! Birkaç damlası bile çok etkili

Cildinizdeki kırışıklıkları hızla yok edecek pahalı olmayan bir yöntem arıyorsanız, güzel haber şu ki bu doğal yağlar gerçekten işe yarıyor! Yüzünüzün çok daha genç, parlak ve dinamik görünmesini sağlamak için tek yapmanız gereken özenli doğal bir bakım ancak kural düzenli olması… Cildinize iyi gelecek yağları ve etkilerine dair tüm ayrıntıları Posta.com.tr okurları için araştırdık. Özel

Posta.com.tr | Kırışıklıkları özellikle 30’lu yaşlardan itibaren kendini gösterir. İnce çizgiler, kaz ayaklarının erkenden görünmeye başlamasının doğal yaşlanma sürecinizin yanı sıra birçok farklı sebebi var.

Haberin Devamı

Kötü beslenme, sigara kullanımı, yetersiz antioksidan alımı hatta yanlış pozisyonda uyumak bile kırışıklıklarınızın daha hızlı artmasına neden olur.

DÜZENLİ UYGULAMAZSANIZ İŞE YARAMAZ!

Pahalı kozmetik ürünlerinin her biri doğanın mucizesini laboratuvar ortamında formüle ediyor. Onlardan edinebilirsiniz ya da doğal bakım seçeneklerine yönelebilirsiniz. Burada en önemli nokta, en pahalı krem ya da en süper doğal bileşen değil; aslında yaşlanma karşıtı sihirli formül daha çok düzenli ve doğru uygulamadan geçiyor.  

Hücre yenilenmesi yaklaşık 4-6 hafta sürer. Bu nedenle cilt bakımında sabırlı olmak çok önemlidir. Bu doğal yağları cilt bakım rutininize ekleyerek ve düzenli bir şekilde uygulamaya başlayarak cildinizin aylar içerisinde çok daha genç göründüğünü göreceksiniz.

Haberin Devamı

Peki, cildiniz için en iyi doğal yağ hangisi?

Doğal yağların cilt üzerindeki etkileri birçoğunun, cildi nemlendirme, cildi aydınlatma ve kırışıklıkları açma gibi özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Bazıları antibakteriyel etkileriyle sivilcelere iyi gelirken, bazıları içeriğindeki güçlü yağ asitleriyle lekelere karşı etkili koruma sağlıyor.

Buradan anlaşılacağı üzere, aramanız gereken sadece iyi doğal yağlar değil, sizin cildiniz için en iyi doğal yağlardır.

ETKİ EDEBİLMESİ İÇİN 2 TEMEL KURAL

Araştırmalar birçok doğal yağın cilt üzerinde harika sonuçlar verebildiğini gösteriyor. Peki, bizde niye işe yaramıyor? Bunun 2 temel nedeni var.

  • Doğal yağın üretim şekli ve saflığı
  • Düzenli ve yeterli süre doğru uygulama

Bu iki faktörlere dikkat ederek cildiniz için en iyi yağı seçin ve düzenli uygulamaya başlayın.  Derin kırışıklıkların ve lekelerin azalması daha fazla zaman alabilir ancak cildinizdeki iyileşmeyi ilk günlerden itibaren fark edeceksiniz.

Üzüm çekirdeği yağı: Güçlü bir hücre yenileyici. Antibakteriyel özelliklere sahip. üzüm çekirdeği yağı vitaminler, fitoseramidler ve antioksidanlarla doludur. Üzüm çekirdeğinin komedojenik değeri 2’dir. Bu gözeneklerinizi tıkamayacağı anlamına gelir. Üzüm çekirdeği yağının, ciltteki sarkmalara iyi geldiği, cilt elastikiyetini güçlendirdiğini gösteren bazı araştırmalar var.

Haberin Devamı

Aspir yağı: Cilt lekelerini gidermek ve cilt tonunu eşitlemek için aspir yağını deneyin. Güçlü nemlendirme özellikleri ince çizgileri yok etmenizi sağlar. Komedojenik olan yani gözenekleri tıkamayan aspir yağı cildin suyu tutmasına yardımcı olduğu için cildi parlak, yumuşak ve pürüzsüz bırakır.

Gül yağı deyip geçmeyin. Asırlardır güzelliğin sembolü olmasının önemli nedenleri var ancak saf gül yağı bulmak her zaman kolay olmaz. Yaklaşık 4 ton gülden ancak 1 kilo gül yağı elde edilebilmektedir. Yatıştırıcı, aydınlatıcı etkilere sahiptir. Gözenekleri sıkılaştırır.

Çay ağacı yağı: Sivilce ve siyah nokta problemi yaşıyorsanız bu uçucu yağ çok işinize yarayacak ancak cilde uygularken mutlaka seyreltin. Oldukça güçlü yapısı cildi bakterilerden arındırır. Sivilceleri azaltır ve düzenli kullanımda izlerin hızla iyileşmesini sağlar. Siğil ve uçuklar için de etkilidir.

Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağında bol miktarda sağlıklı yağ asidi bulunur. Oldukça güçlü bir nemlendiricidir ancak gözenekleri tıkar bu nedenle cilde sürdükten sonra iyice arındırılması önemlidir. Antibakteriyeldir yani cildinizdeki bakterilerle savaşarak sivilceyi önler.

Haberin Devamı

Tatlı badem yağı: Sağlıklı yağlar, lif, fitokimyasallar, vitaminler ve minerallerle doludur. A ve E vitamini bakımından zengindir.            İçeriğinde cilt için iyi olduğu bilinen çinkoda bulunur. Egzama gibi cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. İçeriğindeki yağ asitleri ve bileşenler kırışıklık karşıtı da etki gösteriyor.