Bakım Siyah noktalardan tamamen kurtaran yöntem!

Siyah noktalardan tamamen kurtaran yöntem!

Paylaş
Siyah noktalardan tamamen kurtaran yöntem!

Burnunuzun üzerinde, çenenizde hatta yanağınızın üzerinde çıkabilen siyah noktalar pürüzsüz cildinize ve güzelliğinize gölge düşürür. Onları kontrolsüz şekilde sıkmak çözüm olmaz. Peki siyah noktalardan nasıl kurtulabilirsiniz? Siyah nokta problemi yaşayanlar için en iyi çözüm yollarını Posta.com.tr okurları için derledik. | Posta.com.tr Özel

Posta.com.tr | Siyah noktalar, genişlemiş gözeneklere yerleşmiş kir ve sebum nedeniyle oluşur. Vücudumuzun her yerinde görülebilir ancak en sık görülen yer yüzümüzün T bölgesidir. Siyah noktalar, ergenlik döneminde ve yaşlılık döneminde artış gösterir. Yüzünüzdeki siyah noktalardan tamamen kurtulmak istiyorsanız, bunun için itinalı bir çalışmaya ihtiyacınız var.

Haberin Devamı

Öncelikle merak edenler için en garantili yöntem, profesyonel siyah nokta temizliği yaptırmak ve daha sonrasında siyah noktaların oluşumunu engellemek için önlem almaktır.

Siyah nokta oluşumunu engellemek için neden ortaya çıktıklarını bilmelisiniz. Nedenleri ortadan kaldırmadığınızda, bu sorunu yaşamaya devam edebilirsiniz. Oluşum nedenlerini ortadan kaldırmak bu problemden kalıcı olarak kurtulmanın yoludur.

  • Cilt temizliğinin yetersiz yapılması en yaygın nedendir.
  • Sigara içiyorsanız, daha fazla siyah nokta sorunu yaşayabilirsiniz. Bunun nedeni gözeneklerinizi dolduran sigara dumanıdır.
  • Genetik yapı da siyah noktaların oluşumunu etkiler. Bazı cilt yapıları siyah nokta oluşumuna daha yatkındır ancak çeşitli yöntemlerle bu sorunu bertaraf edebilirsiniz.
  • Aşırı sebum üretimi ve cilt yapısındaki dengesizlikler siyah nokta oluşumunu tetikler
  • Kötü beslenme cilt yapısını bozduğu için siyah nokta oluşumuna neden olabilir.

EVDE SİYAH NOKTA TEMİZLİĞİ

Elbette en doğrusu kendinizi profesyonel ellere teslim etmenizdir ancak gerekli önlemleri alarak siyah noktalarınızı kendiniz de temizleyebilir ve düzenli bir bakımla onlardan tamamen kurtulabilirsiniz. 

Bu noktada en güvenli seçenek “siyah nokta bantlarıdır” Siyah noktalarınızı tırnaklarınız arasında sıkıştırarak çıkartmaya çalışmak, hem yeterli olmaz hem de cildinize ciddi anlamda zarar verebilir.

Haberin Devamı

Siyah noktaları sıkarak çıkarmak hızlı bir çözüm gibi görünse de asıl problemin büyümüş gözenekler olduğunu ve siyah noktalardan kalıcı olarak kurtulmak için gözeneklerin temiz tutulması ve sıkılaştırılması çok önemlidir.

Siyah noktalardan tamamen kurtulmak 5-6 ay alabilir ancak siyah nokta karşıtı bir bakımla cildinizin görünümü çok daha kısa sürede iyileşmeye başlayacaktır. Cilt söz konusu olduğunda kısa sürede mucize beklemek anlamsızdır. Düzenli bakımınızı yapmalı ve sabırlı olmalısınız.

TEKRAR OLUŞMALARINI ENGELLEYİN

Siyah noktalardan kurtulmak için en önemlisi temiz bir cilttir. Doğru temizlik cildinizdeki sebumu da dengeler. Günde 2 defa sabah ve akşam cildinizi mutlaka temizleyin. Cilt temizliğiniz için mutlaka suyla yıkanan ürünler (jel ya da köpük formundaki temizleyiciler) tercih edin. Cilt temizliğinizi 1 dakikadan kısa tutmayın.

Kendiniz için siyah nokta karşıtı bir tonik edinin. Suyla yapacağınız temizliğin ardından pamuk yardımıyla cildinize tonik uygulayın. Karma bir cilt yapısına sahipseniz toniği sadece ihtiyacınız olan bölgelere sürerek cildinizin diğer bölgelerinin kurumasını engelleyebilirsiniz.

Siyah nokta bantlarını haftada 2 defa sorunlu bölgeye önerildiği şekilde uygulayın. Buna gerekiyorsa 1-2 ay boyunca düzenli devam etmeniz önemlidir.

Haberin Devamı

Sık yapılan hatalardan biri, siyah nokta bantlarını, yeterli süre boyunca doğru şekilde kullanmamaktır. Bu sorununuzun devam etmesine neden olur. Unutmayın, gözenekleri temizlemek yeteri değil, kalıcı çözüm için gözenekleri temiz tutarak, sıkılaşıp küçülmelerini sağlamalısınız. Bunun için cildinizin zamana ihtiyacı var. 

Bant kullanımı sonrasında bölgeye siyah nokta karşıtı sıkılaştırıcı bir tonik kullanmayı ihmal etmeyin. Temizlik sonrası bir süre sigara dumanı olan kirli tozlu havaya sahip ortamlardan uzak durun. Bu yeni arındırılmış gözeneklerinizin yeniden kirle dolmasını engeller.

Siyah noktalarla savaşırken düzenli peeling çok önemlidir. Haftada 2 defa cildinize nazikçe peeling yapmalısınız. Aşırı peeling , cildinizin daha fazla sebum üretmesine neden olur bu da siyah noktaların artmasının bir sebebidir. Cildinize nazik davranın ve özellikle 40 yaşından küçükseniz haftada 2 defadan daha fazla peeling yapmayın.

Haberin Devamı

SİYAH NOKTALARA KARŞI EN ETKİLİ BİLEŞENLER


  • Hiyarülorik asit: Cildiniz ister yağlı olsun ister kuru cildiniz nemlendirmeniz çok önemlidir. Hiyarülorik asit, cildi nemlendiren en güçlü bileşenlerden biridir. 

Peki bunun siyah noktalarla ne ilgisi var? Temizlikten sonraki en önemli konu nem! Cildiniz yeterince nemliyse gözenekleriniz sıkılaşmaya başlar. Kendini çok daha iyi korur, dolgunluğu artar ve siyah nokta oluşumu azaltır.

  • Salisilik asit: Geceleri kullanmanız gereken bu bileşen, cilt gözeneklerini derinlemesine temizlemek için nazik bir kimyasal peeling etkisi gösterir. Cildinizin gözeneklerine derinlemesine nüfuz eder ve gece boyu çalışarak tıkanmış sebum yağını gevşetir.
  • Niasinamid: Niacinamide, enerji metabolizmasında ve hücre sağlığında önemli bir rol oynayan B3 vitamini (Niasin) formudur. Siyah nokta ve sivilcelere karşı koruyucu etki gösterir. Gözenekli cildi sıkılaştırmak için etkilidir.

SİYAH NOKTA KARŞITI DOĞAL ÇÖZÜMLER

Evde bakımın vazgeçemediğimiz bir parçası da elbette doğal malzemelerle yapılan maskelerdir. Bu konuda oldukça dikkatli olmak gerekir. Doğanın güçlü bitkileri hatta sebze ve meyveleri cildinizde çeşitli etkilere sahiptir ancak her cilt tipi için uygun olmayabilirler.

Bu noktada evde doğal maske tarifleri uygularken cildinizde yarattığı etkileri takip etmek çok önemlidir.

  • BALLI TEMİZLEME: Bal, gözenekleri açma özelliğine sahip olan bir besindir. Balı, parmaklarınızda siyah noktaların olduğu bölgelere hafifçe vurarak uygulayın. 5-10 dakika bekletin. Uygulama bittiğinde ılık suyla cildinizi durulayın.
  • SİYAH NOKTA KARŞITI LİMON-KARBONAT MASKESİ: 1 yemek kaşığı karbonat veya tuza yarım limon suyu ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından siyah noktaların bulunduğu sorunlu bölgeye parmaklarınızla ovalayarak sürün ve iyice yayıldıktan sonra 15-20 dakika bekleyin. Kuru ve hassas ciltler için tahriş edici olabilir.
  • ÇAY AĞACI YAĞI: 1 damla çay ağacı yağını 3 tatlı kaşığı bentonit kili ve su ile karıştırın. Cildinizin tamamına uygulayın. 20 dakika sonra ılık bir bezle cildinizi temizleyin.,