Bakım Akneye neden olan kozmetik bileşenler

Akneye neden olan kozmetik bileşenler

Paylaş
Akneye neden olan kozmetik bileşenler

Sivilceler ve akneler gözeneklerin tıkanması sonucu oluşur. Gözeneklerde biriken yağ, kir ve makyaj kalıntıları yeni sivilceleri ortaya çıkarır. Akneli bir cildiniz varsa cilt bakımınızı düzenli olarak uygulamanız gerekir. Ancak sivilceye yatkın ciltlerin cilt bakımı için ürün seçerken dikkatli olması gerekir. Çünkü kozmetik ürünlerde yer alan bazı bileşenlerin ciltteki akneyi ve sivilceleri artırıyor. Sivilceli ciltlerin mutlaka uzak durması gereken kozmetik bileşenleri tek tek araştırdık.

En yaygın cilt problemlerinden biri sivilcelerdir. Yanlış beslenme, dış etkenler, yanlış bakım uygulamaları ya da gözeneklerin tıkanması sivilceleri artırır.

Haberin Devamı

Sivilceli ciltlerin diğer cilt tiplerine göre cilt bakımında daha hassas davranması gerekir. Özellikle kullanacakları cilt bakım ürünlerini özenle seçmeleri gerekir. Bazı kozmetik ürünlerin içeriği sivilceli ciltlerin adeta düşmanı olabiliyor. Yağlı ve akneye yatkın ciltlerin asla kullanmaması gereken bileşenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağının genellikle cilde faydaları herkes tarafından bilinir. Genellikle cilt bakımında kullanılan doğal yağlar arasında yer alan Hindistan cevizi yağı muazzam faydaları olsa da akneli ciltlere asla uygun değildir.

Hindistan cevizi yağı ağır bir moleküler ağırlığa sahiptir, komedojenik derecesi 5 üzerinden 4'tür (5, en fazla gözenek tıkayan yağdır), bu da gözenekleri tıkama ve sivilcelere neden olma olasılığının yüksek olmasını sağlar.

Haberin Devamı

Yüksek moleküler ağırlığı, cilt tarafından emilme olasılığını çok düşük kılar. Bu nedenle Hindistan cevizi yağı uygulamak, cildin yüzeyinde ışığa duyarlı bir yağ tabakası oluşturmak anlamına gelebilir

SLİKONLAR

Silikonlar cilt bakımında, saç bakımında ve kozmetik formülasyonlarda yaygın olarak bulunur. Slikon içeren ürünler cilde uygulandığında yüzde kremsi bir his yaratır. Cilde anında yumuşaklık hissi verir ve bu içeriğe sahip ürünlerin kullanımı çok kolay olur.

Yüksek oranda iyi hissettiren bir bileşen olsa da kapatıcı özelliğinden dolayı cilt sağlığına pek katkısı yoktur. Slikon içeren kozmetik ürünleri gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Bu durumda cildiniz nefes almaz. Sonunda akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalırsınız.

SODYUM LAURİL SÜLFAT (SLS)

SLS, yüz yıkamada, şampuanda ve hatta deterjanlarda ve bulaşık deterjanlarında en çok bulunan temizlik maddelerinden biridir. Bunun nedeni, mükemmel bir kir ve yağ temizleyici olmasıdır.

O kadar etkilidir ki, cildin fonksiyonlarını düzenleyen doğal yağlarını bile cildi soyar. Cildi sıyırmak, cildin bariyerini bozmak anlamına gelir ve yağlı cilde sahip olanlar genellikle ciltlerinin, cilt bariyerini korumak için daha fazla yağ üretmeye başladığını fark eder. Düzensiz sebum üretimi ve yıkıcı cilt bariyeri iltihaplanmaya ve akne sorununa sebep olur.

Haberin Devamı

Akneye eğilimli bir cildiniz varsa, size temizlik hissi veren ancak sivilceye neden olan ve uzun vadede cilde zarar veren SLS içeren sert bir yüz yıkama yerine, misel suyla iki kez temizlemek ve ardından hafif bir yüz yıkama jeliyle cildinizi temizlemek önerilir.