Bakım Arbutin cilde faydaları nelerdir?

Arbutin cilde faydaları nelerdir?

Paylaş
Arbutin cilde faydaları nelerdir?

Arbutin kişisel bakım ve kozmetik sektörünün üretim süreçlerinde günümüzde sıklıkla kullanılan önemli etken maddelerden biridir. Kullanılan ürünlerin içeriğini merak eden ve inceleyen kullanıcılar tarafından, ne olduğu, ne işe yaradığı sıklıkla merak edilen Arbutin hakkında merak edilen soruların yanıtlarını, arbutinin faydalarını ve arbutin hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Günümüz dünyasında kozmetik ve kişisel bakım sektörüne karşı artan talep neticesinde bu sektörler pek çok yeniliğe sahip olmuştur. Arbutin de cilt lekelerine karşı üretilen kişisel bakım ürünlerinin en önemli etken maddelerinden bir tanesidir. 

Haberin Devamı

ARBUTİN NEDİR?

Arbutin, bitkilerde var olan glikoz moleküllerinden oluşan ve doğal bir bileşik olan glikozitin bir türüdür. Aslında ‘Ericaceae’ familyasındaki diğer pek çok şifalı bitki arasından ‘Arctostaphylos’ olarak adlandırılan yabanmersininden ekstrakte edilir.

Lokal olarak uygulandığı zaman Tirozinaz enzimini inhibe ettiğinden melanin oluşumunu durdurur. Bu nedenle arbutin cilt rengini açma noktasında bir ajan olarak kullanılır. Armut kabuğunda, buğdayda ve bazı diğer yiyeceklerde de çok az miktarda bulunur.

Arbutin, Hidrokinon’un doğal olarak meydana gelen bir türevidir. Cilt rengini açıcı etkisini hiçbir bir risk oluşturmadan sağlıyor olması, hidrokinona alternatif niteliğinde kullanılır.

Haberin Devamı

Arbutin bugünlerde cilt pigmentasyonunu aydınlatmayı hedefleyen çeşitli cilt bakım ürünlerinin içeriğinde bulunur. Cilt renginin açılması, genelde hiperpigmentasyonu hafifletmeye ve solmaya yardımcı olmak amacıyla kozmetik amaçlar için istenir.

Cilt rengi açma ajanları arasında altın standart olarak, hidrokinon kabul edilir. Fakat etkili olduğu kadar kuvvetlidir ve kullanım sürecinde sıkı bir takip gerektirebilir.

ARBUTİN’İN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Arbutin herkes tarafından kullanılabilir. Ciltte istenmeyen lekeler mevcutsa ve bu lekelerden bir an önce kurtulmak isteniyorsa doğal tedavi yöntemleri denenmelidir. Arbutin, içeriğinde yer alan doğal özler aracılığıyla cilde çok faydalı gelir ve genel vücut sağlığını pozitif anlamda etkiler.

Aydınlık, daha canlı ve pürüzsüz bir cilt görünümü kazanma şansı sunar. Arbutini düzenli doğru bir biçimde kullanmak ve ciltte oluşan lekelere karşı çok faydalıdır. İçeriğinde arbutin bulunan kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin kullanımı da sağlıklı bir cilt yapısı için tavsiye edilir.

Ciltte oluşan lekelerden kurtulmak için dikkat gösterilmesi gerekilen en önemli ayrıntılar doğru kişisel bakım yapmak ve doğru ürünler kullanmaktır. Ayrıca güneşin zararlı ışınlarından kaçınmak da vücutta oluşan lekelerin önüne geçecektir.

Arbutin ve benzeri doğal bitkilerden elde edilen kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin kullanımı da ciltteki lekelerle savaşmak adına etkili bir yöntem. Bu tarz kozmetik ürünlerin düzenli kullanımı ciltte çeşitli nedenler ile oluşmuş olan lekelerin giderilmesinde yardımcı olur ve daha canlı ve parlak bir cilt yapısı sağlar. Arbutinin faydalarını birkaç madde halinde de özetlemek gerekirse,

Haberin Devamı
  • Hidrokinon kaynaklı cilt parlatma ürünlerine kıyasla daha etkili bir cilt parlatma yöntemi sağlar.
  • Cildin renk tonunu eşitleyen özel bir formüldür.
  • Hiperpigmentasyon, ciltte güneş hasarı endişesi ve kahverengi lekeler olan ciltlerde de işe yarar.
  • Cildi daha temiz ve daha parlak bir hale getirir.
  • Yabanmersini, nar ve armut gibi bitkilerden elde edilen tamamen doğal bir bitkisel özüt olan arbutin, doğal bir şekilde cildi parlatma niteliğine sahiptir.
  • Erken yaşlanma emarelerini, akne belirtilerini ve daha fazla hasarı gözle görülür biçimde azaltır.