Bakım C vitamini ve antioksidan deposu! Yaşlanmayı durduruyor

C vitamini ve antioksidan deposu! Yaşlanmayı durduruyor

Paylaş
C vitamini ve antioksidan deposu! Yaşlanmayı durduruyor

Kışın en çok tüketilen meyvelerden biri olan mandalina hem sağlığı hem de cilde çok faydalıdır. Mandalina, portakaldan yaklaşık üç kat daha fazla A Vitamini içerir ve vücudunuz için demir emilimini çok daha verimli hale getirir. Mandalina Ölü cilt hücrelerini cilt yüzeyinden çıkarmaya ve cildi yenilemeye ve nemlendirmeye yardımcı olan peeling özelliklerine sahiptir. Tam bir C vitamini deposu olan mandalina cildi canlandırır, cildin genç ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olur. Mandalinanın cilt üzerindeki etkilerini Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Mandalina antik çağda kendine özgü tadı ve soyulmasını kolaylaştıran gevşek kabuğu nedeniyle çok değerliydi. Mandalina özellikle kış aylarında çok sık tüketilir.

Haberin Devamı

Mandalina benzer bir görünüme, renge ve tada sahip olmasına rağmen portakaldan daha küçüktür. Mandalina zengin besin değeri sayesinda vücut için ve cilt sağlığı için yararlıdır. Mandalinanın cilde faydalarını merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

Mandalina cildinizi esnek ve genç tutmada örnek bir bileşen görevi görür. Sitrik asit içeriği yüksek olan mandalina, cilt sivilcelerinin tedavisine yardımcı olabilir. Ölü cilt hücrelerini cilt yüzeyinden çıkarmaya ve cildi yenilemeye ve nemlendirmeye yardımcı olan peeling özelliklerine sahiptir. Bu, onu donuk cildi aydınlatma kalitesiyle yenilebilir bir bileşen haline getirir ve dudaklarınızda sihir gibi çalışır ve eşit olmayan cilt tonunu gidermeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

C VİTAMİNİ DESTEĞİ

Parlak ve aydınlık görünen bir cilt mandalinayı kış aylarında bol bol tüketebilirsiniz. Mandalinanın içerisinde bol miktarda C vitamini bulunur. C vitamini cildin için harikadır. Cilde genç bir görünüm kazandıran kolajenin vücutta önemli bir rolü vardır. Ek olarak, bu turunçgiller güneşe maruz kalmanın neden olduğu cilt yaşlanmasının önlenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Potasyum açısından zengin oldukları için güzel bir cilt ve diğer beslenme ihtiyaçları için mandalina yiyin.

Cilt yüzeyindeki mevcut yara izleri, lekeler, akne ve koyu lekeler, yeni hücre büyümesinin bir sonucu olarak giderilecektir. Mandalina yemek cildin donuk ve mat görünümünü ortadan kaldırır. Ciltte melanin oluşumunu engeller.

Koyu noktaları aydınlatın ve hiperpigmentasyonu azaltın. Bu turunçgiller, güneşe maruz kalmanın neden olduğu cilt yaşlanmasının önlenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Potasyum açısından zengin oldukları için güzel bir cilt ve diğer beslenme ihtiyaçları için mandalina yiyin.

YAŞLANMA BELİRTİLERİ İLE SAVAŞIR

Mandalina kabukları, C vitamini ve antioksidanların varlığı nedeniyle yaşlanma sürecini yavaşlatmaya da yardımcı olabilir.

Mandalina özleri ile yapılan cilt bakımını uyguladığınızda cildinizin dokusundaki farkı göreceksiniz. Mandalina cilde sağladığı kolajen desteği ile cildin kırışmasını engeller. İnce çizgilerin görünümünü azaltır. Yaşlanma belirtileri ile savaşır. Mandalina cildi yenileyen özelliği ile cildi adeta gençleştirir.

Haberin Devamı