Bakım Cilde C vitamini depoluyor! 1 damlası cildi arındırıyor

Cilde C vitamini depoluyor! 1 damlası cildi arındırıyor

Paylaş
Cilde C vitamini depoluyor! 1 damlası cildi arındırıyor

Cilt sağlığınızı koruyabilmek için düzenl ve dengeli beslenmeniz, bol su içmeniz, cilt bakımı yapmanız, düzenli uyumanız ve sağlıklık alışkanlıklarınızı bırakmanız gerekir. Cildinize iyi baktıkça cilt sorunlarıyla karşılaşma ihtimaliniz azalır. Cildiniz erken yaşlarda kırışmaz. Cildinizi güçlendirmek ve cilt sağlını korumak için her zaman temiz tutmanız gerekir. Cildi derinlemesine temizleyen ve arındıran limon yağı ile, cildinizin ihtiyacı olan her şeyi karşılayabilirsiniz. Limon yağı, cildi derinlemesine temizlemesinin yanı sıra cilt için harika bir C vitamini kaynağı. Güzelleşmek ve gençleşmek için limon yağını cilt bakım rutininize dahil etmeyi deneyin.

Posta.com.tr| Limon, müthiş bir C vitamin kaynağıdır. Limon tüketerek bağışıklığınızı güçlendirip, hastalıklara karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Limon sağlığa faydalarının yanı sıra cilt üzerinde de çok etkilidir. Birçok doğal bakım maskesinde limon yer alır. Özellikle yağlı, akneye meyilli ve sivilceli ciltler için harikadır. Limon gibi limon yağı da cilt üzerinde inanılmaz faydalıdır.

Limon yağı, antibakteriyel, antioksidan, anti enflamatuar özellikleri sayesinde cildi yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırır. Cilt yüzeyini yeniler ve mikropların oluşmasını engeller. Limon yağını cilt bakım rutinine dahil ederek cilt sorunlarını giderebilirsiniz.

Limon yağı ayrıca müthiş bir C vitamini kaynağı olduğu için koyu cilt lekeleri üzerinde de etkilidir. Hem hoş kokusuyla hem de faydalarıyla kullananların vazgeçemediği limon yağına gelin birlikte bakalım...

Haberin Devamı

Cilt bakımının ilk aşamasında cilt temizliği yer alır. Cildinizi derinlemesine temizlemek için bir jel ya da köpük yardımıyla yıkamanız gerekir.

Cildinizi kimyasal ürünler kullanarak arındırmak yerine limon yağının dezenfektan özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Limon yağı, gözenekleri tamamen temizler. Cilt yüzeyinde biriken bakteriler ile savaşır. Cildi ferahlatır ve rahatlatır. Kullandığınız cilt bakım ürünlerine 1 damla limon yağı ekleyerek cildinizi temiz tutabilirsiniz.

Her cilt neme ihtiyaç duyar. Cilt tipinize ne olursa olsun mutlaka düzenli olarak nemlendirmeniz gerekir. Doğal içerikli bir nemlendirici arıyorsanız limon yağı tam size göre.

Limon yağı, ciltteki kuruluk sorununu tamamen ortadan kaldırır. Pul pul dökülmeleri engeller. Tahriş olan cildi rahatlatır ve yumuşatır.

Limon yağını yatmadan önce cildinizde kuruluk olan bölgelere uyguladığınızda cildinizin neme doyduğunu hissedebilirsiniz. Limon yağını nemlendirici kremlerinizin içerisine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

Limon yağı cildi onaran ve besleyen özelliği sayesinde cilt hücrelerinin çok kolay yenilenmesine destek olur. Cildin erken yaşlanmasını ve kırışmasını engeller. İnce çizgilerin görünümünü azaltır. Limon yağı cilde ferahlatır ve rahatlatır.

  • Limon yağını saçınıza ve cildinize çok kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Limon yağını kozmetik ürünlerinin içerisine birkaç damla damlatarak kullanabilirsiniz.

C VİTAMİNİ KAYNAĞI LİMON

Limonun muhteşem bir C vitamin kaynağı olduğunu herkes biliyor. Limon yağı ciltte adeta bir C vitamini serum etkisi yaratır. Cildi besler. Cildi sıkılaştırır ve sarkmasını engeller. Cilt yüzeyinde zamanla oluşan ya da güneş sonrası oluşan koyu lekeleri açar. Cilt tonunu eşitleyerek aydınlık bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Ciltteki kusurları ve pürüzleri ortadan kaldırır.

Haberin Devamı

Limon yağı sadece cilt sağlığı üzerinde değil saç sağlığı üzerinde de etkilidir. Limon yağı ile saç sorunlarını ortadan kaldırabilmeniz mümkün.

Düzenli kullanılan limon yağı, saçlardaki kepek, kaşıntı, kuruluk gibi sorunları çözer. Saç derisine nem depolar ve saç derisinin nefes almasını sağlar. Limon yağı saç köklerini besler. Saçların sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olur. Eğer saçlarınızda koparak dökülme gibi bir sorun varsa limon yağı sayesinde bunu da ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Saç diplerinize masaj yaparak limon yağını sürmeniz önerilir. 20-25 dakika saçınızda beklettiğiniz limon yağını daha sonra saçınızdan arındırmanız gerekir. Bu işlemi haftada 1-2 kez yapabilirsiniz.