Bakım Cildin mat görünümünü ortadan kaldırıyor!

Cildin mat görünümünü ortadan kaldırıyor!

Paylaş
Cildin mat görünümünü ortadan kaldırıyor!

Kış aylarında genellikle herkes cildinizin kuru ve mat görünümünden şikayetçi olur. Düzensiz beslenmek, yorgunluk, uykusuzluk, su içmeme ya da cildinize bakım yapmamak gibi birçok şey cildinizin mat görünmesine sebep olur. Özellikle su cildinizin ihtiyacı olan nemi geri kazandırır. Ancak kış mevsiminde su içmek biraz ihmal edilir. Susuz kalan cilt kurur, tahriş olur ve cansız görünür. Cildinizin mat görünümünden şikayetçiyseniz cilde doğal parlaklık kazandıran içeceklerden faydalanabilirsiniz.

Posta.com.tr | Kış aylarından soğuyan havalarla birlikte cilt aşırı kurur. Cildi nemli tutmak için bol sıvı almak gerekir.

Haberin Devamı

Vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşıladığınızda cildinizin kurumasını engelleyebilirsiniz. Cilt kuruluğunu önlemek için sadece nemlendirici kullanmak yeterli değildir. Tükettiğiniz içeceklerle de cildinize nem depolamanız gerekir.

Cilt için nem kaynağı olan ve cildin mat görünümünü ortadan kaldıran içecek önerilerini bu yazımızda bulabilrisiniz.

Çorbalar ve bitki çayları kış aylarının rahatlatıcı içecekleri arasında yer alır. Sadece hidrasyon sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bağırsaklar için yatıştırıcıdır. Yemeklerden önce bir kase ev yapımı sebze çorbası içtiğinizde rahatlamış hissedersiniz.

Yeşil meyve suları bol lif kaynağıdır. Sindirim sisteminin ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Yeşil meyve suları ile günlük sıvı ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Sebze, meyve ve bitkilerin iyi kombinasyonu, belirli vitamin ve minerallerin günlük besin ihtiyacının karşılanmasına yarımcı olur. Cilt sağlığımız alt üst olduğunda, hepimiz hidrasyonumuzu sorgularız değil mi? Yeşil meyve suyu, cilt sağlığınızı iyileştirmek için size besinlerle birlikte nemlendirme sağlar.

Haberin Devamı

Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz limonata da cilt için nem kaynağı görevi görür. Sindirime yardımcı olmak için bir bardak limonata için. C vitamini kaynağı olduğu için cilt sağlığını iyileştirin ve cildin nemini korumaya destek olur.

Tüm bunlara ek olarak kış mevsiminde hem içinizi ısıtmak hem de cildinizi korumak istiyorsanız bitki çayı tüketebilirsiniz. Bitki çayları sakinleştirir. Ayrıca cildi besler, onarır ve cildin güçlenmesine destek olur. Bitki çayı içerek cildinizin doğal nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam tarzına ek olarak, farklı bitki çayları farklı koşulları yönetmemize yardımcı olur.

  • Nane çayı: kabızlık ve baş ağrılarını yönetmeye yardımcı olur
  • Ebegümeci: Karaciğer sağlığını iyileştirir ve kan basıncını düşürür.
  • Zencefil: Hazımsızlık ve eklem ağrılarını yönetmeye yardımcı olur

NOT: Bitki çayı tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir. Günde en fazla 2 fincan bitki çayı içmelisiniz.

ALTIN SÜT CİLT İÇİN NEM KAYNAĞI

Altın süt olarak da bilinen zerdeçallı süt cildin en büyük dostudur. Süt, zengin bir protein ve kalsiyum kaynağıdır, bu nedenle; hidrasyona ek olarak süt bize birçok sağlık yararı sağlar. Yatmadan önce ılık süt içmenin uykuya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Zerdeçal anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar olarak özelliği ile bağışıklığınızı güçlendirirken cilt sağlığınızı da korur.

Haberin Devamı

Cildinize nem depolamak, cildin elastikiyetini korumak ve cilt bariyerini güçlendirmek için her gün mutlaka 2 litre su içmeye özen gösterin. Böylece cildinizi soğuk havalara karşı daha dirençli bir hale getirebilirsiniz.