Bakım Cildin aşırı yağlanmasını önlüyor! Yağlı cilt tipinin en büyük dostu

Cildin aşırı yağlanmasını önlüyor! Yağlı cilt tipinin en büyük dostu

Paylaş
Cildin aşırı yağlanmasını önlüyor! Yağlı cilt tipinin en büyük dostu

Limon hoş kokusu ve ekşi tadı ile pek çok kişinin vazgeçemediği müthiş lezzetlerden biri. C vitamini deposu olan limon, adeta bir şifa kaynağı. Direnci artıran, vücudu temizleyen ve enerji veren limon, evde doğal cilt bakımı yaparken kullanılan vazgeçilmez ürünlerin başında geliyor. Doğal cilt bakımında çok sık kullanılan limonun cilt üzerinde sayısız faydası bulunuyor. Cilt lekelerini açmak, sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunları çözmek, cildin yağ oranını dengede tutmak için limonun gücünden faydalanabilirsiniz. Ancak limonu cildinize sürmeden önce son derece dikkatli olmanız şart.

Posta.com.tr | Limon ılıman iklimde yetişir. Sağlıkta, beslenmede, temizlikte ve cilt bakımı gibi birçok alanda limon kullanılır. Hoş kokusu ve ferahlatıcı tadı ile herkes tarafından severek tüketilir.

Haberin Devamı

Limon içerisinde bol miktarda C vitamini barındırır. İçerisindeki C vitamini hem sağlığa iyi gelir hem de cildinizi korumanıza yardımcı olur. Limondan ciddi anlamda verim alabilmek için cildinize doğru bir şekilde uygulamanız gerekir.

Limon her cilt problemi için farklı bir biçimde kullanılabilir. Limonu cildinize uygulamadan önce mutlaka cilt tipinizi iyi belirlemeniz gerekir. Limon asitli bir yapıda olduğu için cildi kurutur.

Eğer hassas bir cildiniz var limon cildinizi tahriş edebilir, kızarıklık ve kaşıntı gibi çeşitli alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu sebeple limonu cildinize uygularken dikkatli davranmanız önerilir.

SİVİLCELERE, LEKELERE VE YAĞLANMAYA KESİN ÇÖZÜM!

Genellikle yağlı ciltlerde meydana gelen ancak kuru, karma ve yağlı cilt tiplerinin de zaman zaman karşılaştığı sivilce sorununu limon kullanarak çözebilirsiniz.

Haberin Devamı

Limon asitli yapısı sayesinde iltihaplı sivilceleri kurutur. Cilt yüzeyindeki bakterileri yok eder. Cildi dış etkenlere karşı güçlü hale getirerek birçok mikroba karşı korur. Gözeneklerin açarak yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arınmasını sağlar. Temiz cildinize haftada 2-3 kez bir parça pamuk yardımıyla süreceğiniz limon suyu sivilceleri kurutarak kısa süre içerisinde geçmesini sağlar.

Limon sadece iltihaplı sivilceler üzerinde etkili değildir. Sivilceler sonrası oluşan lekeler ve güneş lekeleri üzerinde de limonun faydasını görebilirsiniz.

Cildinizde güneş sonrası, sivilce sonrası ya da ağda sonra koyu lekeler oluşabilir. Bu koyu lekelerin görünümünden şikayetçiyseniz cildinize limon sürmeye başlayabilirsiniz.

Düzenli olarak cildinize limon suyu sürerek cilt lekelerinin görünümünü hafifletebilirsiniz. Ancak limonun asidik etkisini unutarak çok sık cildinize limon sürmemeye özen göstermeniz gerekir. Cilt lekelerini açmak için limonu haftada 1 ya da 2 kez cildinize sürmeniz yeterli olur.

Özellikle yağlı cilt tipleri cildin sebum dengesini kontrol altına almakta zorlanır. Yağ oranını dengede tutan birçok profesyonel ürünü kullanmak zorunda kalırlar. Ancak cildin yağ dengesini kontrol altında tutmak çok kolay değildir.

Haberin Devamı

Evde cildinize limon sürerek sebum dengesini kontrol altına alabilirsiniz. Limon yüzdeki fazla yağı emer. Cildin aşırı yağlanmasının önüne geçer. Limonu biraz gül suyu ile karıştırarak bir tonik elde edebilirsiniz. Cildinizi temizledikten sonra bu karışımı sürerek cildinizdeki yağlanmayı kontrol altına alabilirsiniz.

Limon içerisindeki C vitamini sayesinde cildi aydınlatır ve canlandırır. Limon cilde doğal bir ışıltı kazandırırken cildi ölü hücrelerden de arındırır.

Cilt yüzeyinde biriken ölü deriler cildin erken yaşlanmasına neden olur. Ayrıca gözenekleri tıkar ve cildin nefes almasını engeller. Limon ile cildiniz için doğal bir peeling oluşturabilirsiniz.

Limonun üzerine biraz toz şeker sürüp cildinize masaj yaparak uyguladığınızda ölü hücrelerden arınabilirsiniz. Ancak bu işlemi haftada en fazla 2 kez yapmanız önerilir. Çünkü limonlu ve şekerli peeling fazla yapıldığında cildinizi tahriş edebilir.,

LİMONU HANGİ CİLT TİPİ KULLANIR?

Haberin Devamı

Limon vitamin ve mineral deposudur. İçerisinde B1, B2, B6 ve C vitaminlerini barındırır.

Oldukça eski zamanlardan beri cilt bakımında kullanılan limonu her cilt tipinin uygulaması önerilmez. Çünkü limon asitli bir yapıya sahiptir. Limon ciltte hassasiyet ver gerginlik hissi yaratabilir. Özellikle burun ve dudak kenarlarında pullanma oluşabilir. Bu sebeple eğer kuru ya da hassas bir cildiniz varsa limon sürmemeniz gerekir.

Limonu genellikle yağlı cilt tipine sahip olanların, sivilce ve akne gibi cilt sorunlarıyla mücadele edenlerin kullanmaları önerilir.