Bakım Cildi porselen gibi yapıyor! Kırışıklıkları ve ince çizgileri yok ediyor

Cildi porselen gibi yapıyor! Kırışıklıkları ve ince çizgileri yok ediyor

Paylaş
Cildi porselen gibi yapıyor! Kırışıklıkları ve ince çizgileri yok ediyor

Koreli kadınların cilt güzelliğinin sırrı herkes tarafından merak ediliyor. Özellikle cilt lekelerine iyi gelen ve cildin erken yaşlanmasını önleyen pirinç suyu, Koreli kadınların vazgeçilmez güzellik rutininde yer alıyor. Pirinç suyu, kırışıklıkları açıyor, ince çizgileri yok ediyor. Pirinç suyu sadece erken yaşlanma ile savaşmıyor. Tüm bunların dışında cildin aydınlık, pürüzsüz ve canlı olmasını sağlıyor. Pirinç suyunu cilt bakım rutininize dahil ederek hayâlini kurduğunuz bebeksi cilde sahip olabilirsiniz.

Posta.com.tr| Sadece pirinç suyu ile güzelleşebileceğinizi biliyor muydunuz? Pirinç içerisinde bol miktarda nişasta içerir. Aynı zamanda içinde E ve B vitaminleri, aminoasit, antioksidan bulunur. Vitamin ve mineral zengini pirinç suyu hem cilt sağlığını korur hem de saçların onarılmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Pirinç suyu ile saç ve cilt bakımınızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Gelin pirinç suyunun vücuda faydalarına birlikte bakalım.

Haberin Devamı

Özellikle Koreli kadınların vazgeçilmezi olan pirinç suyu, son zamanlarda cilt bakımında popüler hale gelmeye başladı. Pirinç içerikli kozmetik ürünlerine olan talep artmaya başladı. Ancak profesyonel ürünlere para dökmeden önce evde kendiniz pirinç suyundan rahatlıkla faydalanabilirsiniz.

Pirinç suyu düzenli kullanıldığında gözenekleri sıkılaştır. Cildinizde çeşitli sebeplerden dolayı oluşan lekeleri açar ve görünümünü hafifletir. Daha eşit bir cilt tonu için pirinç suyu kullanabilirsiniz. Cildi beyazlatma özelliği bulunan pirinç suyu, cildi aydınlatıyor ve mat görünümünü de ortadan kaldırıyor.

PİRİNÇ SUYU İLE GENÇLEŞMEK MÜMKÜN

Pirinç suyunun cilde faydası sadece bu kadarla da sınırlı değil. Hiçbir kadın cildinin erken yaşlanmasını istemez. Gençleşmek için birçok yönteme başvurur. Oysa sadece pirinç suyu kullanarak cildinizin erken yaşlanmasını önleyebilirsiniz. Pirinç suyu kırışıklıkları açar, ince çizgilerin görünümünü azaltır. Cildi sıkılaştırır ve sarkmasını engeller. Cildinizi beslemek ve hücre yenilenmesini desteklemek için pirinç suyunu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pirinç suyu birçok cilt problemini çözmenize de yardımcı olabilir. Gözeneklerin tıkanması sonucu cildinizde oluşan akne ve sivilceleri pirinç suyu kullanarak kurutabilirsiniz. Hatta ciltteki mikropları azaltan pirinç suyu sayesinde cildinizde tekrar sivilce ve akne çıkmasını önleyebilirsiniz.

Pirinç suyunu cilt bakımında kullanmadan önce mutlaka cildinizi bir jel ya da köpük yardımıyla temizleyin. Daha sonra pirinç suyunu hazırlamak için harekete geçin.

  • Pirinci iyice durulayın ve süzün.
  • Pirinçten 4 kat daha fazla su kullanın.
  • Daha sonra pirinçleri bu suyun içerisinde kaynatın.
  • Pirinci bir elek ile süzün ve suyu bir haftaya kadar hava geçirmez bir kapta soğutun.
  • Pirinç suyunu bir şişenin içerisinde doldurun.
  • Yüzünüzü her gün temizledikten sonra pirinç suyu ile silin.
  • Doğal tonik görevi gören pirinç suyunu düzenli kullanarak etkisini görebilirsiniz.

SAÇLARA DOĞAL PARLAKLIK KAZANDIRIN

Pirinç suyunun cilt üzerindeki faydalarından detaylıca bahsettik. Peki, pirinç suyu saç bakımında nasıl kullanılıyor?

Pirinç suyu, düzenli kullanıldığında saçlar için muhteşem etkiler yaratabiliyor. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saçları kökten uca besleyen pirinç suyu, saçları kısa sürede onarıyor. Saç bakımında adeta mucize olarak bilinen pirinç suyu saç tellerini güçlendirerek kırılmalarını engelliyor. Saçların sağlıklı ve hızlı uzamasına destek oluyor.

Haberin Devamı

Pirinç suyu içerdiği protein sayesinde saçlara hacim ve dolgunluk kazandırıyor. Saçların elektriklenmesini önlüyor. Pirinç suyunun içeriğindeki karbonhidrat ise saçların esnekliğini arttırıyor. Sadece pirinç suyu ile hem cildinizi hem de saçlarınızı güzelleştirebilirsiniz.

  • Saçlarınız için pirinç suyunu hazırlamak ise oldukça basit;
  • Pirinci yıkayın, süzün ve su dolu bir kabın içine koyun.
  • Suyu karıştırın ve su bulanıklaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Ardından suyu tekrar süzün.
  • Daha sonra bu suyu 24 saat boyunca dinlendirin.
  • Saçlarınızı yıkadıktan sonra dinlendirdiğiniz pirinç suyunu saçlarına dökün.
  • Kökten uca kadar saçlarınıza masaj yapın.
  • 30-35 dakika bekletin ve durulayın.
  • Haftada 1-2 kez düzenli uygulayarak güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olun.

NOT: Pirinç suyunun cilt ve saç sağlığı üzerinde bilinen bir zararı yoktur. Ancak yine de pirinç suyunu çok fazla bekletmemeniz önerilir. Pirinç suyunu saç için kullandığınızda 35 dakika, cilt üzerinde kullandığınızda ise en fazla 30 dakika durmasına dikkat etmelisiniz.