Bakım Cildim çok kötü nasıl düzelir?

Cildim çok kötü nasıl düzelir?

Paylaş
Cildim çok kötü nasıl düzelir?

Güzel haber şu ki, cilt yapınız ile alakalı yaşadığınız birçok sorun doğru bir tedavi ve bakım ile iyileşebilir. Bir türlü geçmeyen sivilce izleri, cildinizde oluşan lekeler, cilt tonundaki sorunlar ve cilt rengindeki eşitsizlikler ve genişlemiş gözenekler gibi birçok sorundan aylar içinde kurtulabilirsiniz. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Cilt bakımı, süreklilik ve emek ister ancak endişelenmeyin. Cildinize iyi gelen doğru bakımı bulduğunuzda bunu sürdürmek oldukça kolay olacak. İster temel bakım kurallarını uygulayın, isterseniz cildiniz için güçlü bir cilt bakım rutini oluşturun, bu ipuçları cilt bakımınıza yeni bir ışık kazandıracak. İyi ve sağlıklı bir cilt için herkesin bilmesi gerekenler ve önemli ayrıntılar için mutlaka okumaya devam edin. 

Haberin Devamı

Cildim çok kötü nasıl düzelir? Sorusunun yanıtı 2 anahtar noktada saklı

  • Cilt sorunlarınıza uygun tedavi
  • Cilt tipinize uygun bir cilt bakım rutini

Siz zaten bunu biliyorsunuz! Hücrelerin yenilenmesi yaklaşık 4-6 hafta sürebilmektedir. Bu aslında ortalama bir sivilcenin iyileşme süreci ile eşittir. Bu nedenle cilt sorunları yaşıyorsanız mucize beklememelisiniz. Cilt bakımında süreklilik çok önemlidir. Birkaç gün güzel bir krem sürdünüz diye cildiniz bir anda düzelmez. 

Cildinizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız kendiniz için ideal bir plan belirleyerek sürekli uygulamaya başlamanız gerekir. 

ADIM ADIM DAHA İYİ BİR CİLT 

Cilt sorunları, farklı bakımlar gerektirebilir. Sivilceleriniz veya lekeleriniz için farklı bir tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz. İnce kırışıklıklardan şikayetçiyseniz kırışıklık karşıtı bir bakıma ihtiyaç duyarsınız. Bunların hepsi günde 2 defa uygulayacağınız cilt bakım rutininize eklenebilir. 

Haberin Devamı

Doğru planlamayla ilk haftadan itibaren cildinizdeki farkı göreceksiniz. 

Hangi yaşta olursanız olun, cildiniz her daim yenilenme içindedir ancak çevresel etkiler, beslenme, hava kirliliği, toksinler, sigara kullanımı gibi yaşam şekli ve tabi ki genetik yapınız cildinizi durumunu etkiler. Öte yandan dönemsel olarak karşılaşılan akne gibi cilt sorunları özellikle belli yaşlarda çok daha fazla görülebilir.

Cildinizde sizi en çok rahatsız eden sorundan başlamalısınız.

En kesin çözüm, cilt tipinizi öğrenmek ve cilt sorunlarınıza uygun çözümler hakkında bilgi almak için bir dermatoloğa görünmektir ayrıca profesyonel cilt bakımı, cilt mezoterapisi ya da PRP gibi cilt sorunlarına özel medikal estetik uygulamalarından faydalanabilirsiniz ancak bu konuyu evde kendi imkanlarınızla çözebilmek de mümkün. 

  • Sivilceler için; temizlik çok önemlidir ancak aşırıya kaçarak cildiniz kurutmak en sık yapılan hatalardandır. Sivilceler beslenme şeklinizde çok etkilenir, bu nedenle yediklerinize dikkat etmeli, yağlı besinlerden kaçınmalısınız. Çay ağacı yağı en etkili sivilce karşıtı doğal çözümler arasındadır.
  • Lekeler için, cilt lekelerinin en büyük nedeni güneştir. Her gün güneş koruyucu kullanın. Cilt lekeleri derinizin alt tabakalarına işleyebildiği için iyileşmesi kolay değildir. Bu bazen 5-6 ay sürebilir. Peki, cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekeleri için leke karşıtı aydınlatıcı bir krem edinebilirsiniz. Cilt tonunu eşitleyen bazı doğal ürünler arasında, yumurta akı, domates, zerdeçal, havuç, aloe vera, bal ve limon
  • Cilt tonunu eşitlemek ve pürüzsüz bir cilt tonu elde etmek için düzenli cilt bakım rutini çok önemlidir. temizleme, nemlendirme ve güneşten korunmayı içeren cilt bakım rutininizi atlamayın. Cildi aydınlatan doğal kürler
  • Genişlemiş gözenekler için, cilt temizliği ve komedojenik olmayan ürünler kullanmak önemlidir. Yetersiz nem ve yetersiz oksijen cildinizdeki gözeneklerin genişlemesine neden olur. Bunun önüne geçmek için gözenekleri tıkamayan ürünler kullanın. Doğal yağların cildinizden iyice arındırıldığına emin olun. Gözenekli ciltleri sıkılaştırmak için cilt bakım rutininizi her gün 2 defa atlamadan uygulayın. Ayrıca tonik ya da misel su kullanmaya başlayabilirsiniz.

TEMEL BAKIM RUTİNİNDE BUNLARA DİKKAT!

Daha pürüzsüz ve sorunsuz bir cilt için temel kural düzenli olarak her gün cilt bakım rutininizi doğru bir şekilde uygulamaktır. Cilt bakım rutini, sabah ve akşam düzenli olarak uygulanmalıdır.

Temel cilt bakım rutini, temizlik, nemlendirme ve güneş korumadan oluşur. Her yaştan her kişi için günde 2 defa uygulanmalıdır. Cildinize destek olmak istiyorsanız, bunu asla atlamayın.

Haberin Devamı

Cilt problemlerinizden evde kendi şartlarınızla kurtulabilmek için doğru cilt bakım ürünlerine ihtiyacınız var. Güzel haber şu ki, bu ürünlerin illa ki pahalı kozmetik ürünler olmasına gerek yok. Cildiniz için doğal ürünleri doğru şekilde ve düzenli kullanmak size güçlü bir cilt bakımı sağlayabilir.

Cilt tipinize ve cilt yapınıza uygun ürünler için biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşmak biraz emek isteyecektir ancak ilk planlama sonrası her şey çok daha kolay olacak. 

Cilt için uygun ürün nasıl seçimine ve kullanımına dair ipuçları:

  • Cilt tipinizi öğrenin ve cilt tipinize uygun ürünler seçin. Cilt tipinize uygun cilt bakım rutini uygulayabilmek için cilt tipinizi doğru olarak bilmeniz gerekir bunun için evde cilt tipi analizi yapabilirsiniz.
  • Komedojenik olmayan (gözenekleri tıkamayan) ürünler seçin. 
  • Ürünlerinizin göz çevresi için uygun olup olmadığını kontrol edin ve buna uygun kullanın
  • Kozmetik ürünlerin de son kullanma tarihi vardır. Tarihi geçmiş ürünleri atın. 
  • Yeni aldığınız ürünleri yaklaşık 20 gün deneyimleyin. Başkasına iyi geldi diye size de iyi gelecek diye bir şey yoktur.
  • Temizleyici ürünlerde ve nemlendirici de daha uygun ürünler tercih edebilirsiniz ancak serum kullanmayı düşünüyorsanız cildinize iyi emilebilen bir serum için biraz daha para harcamanız gerekebilir. 

İŞTE GÜÇLÜ BİR CİLT BAKIM RUTİNİ İÇİN KRİTİK İPUÇLARI

Temel cilt bakım rutini cildinizi günlük kirden ve çevresel etkilerden korur ancak cildinizi iyileştirmek istiyorsanız daha güçlü bir bakım rutinine ihtiyacınız var. Bunun için tonik, peeling, maske ve tabi ki çeşitli serumları doğru sırayla doğru şekilde kullanmanız önemlidir. 

Cilt bakımında yağ bazlı ürünler su bazlı ürünlerden sonra kullanılmalıdır. Pahalı serumlarınız hafif ve güçlüdür bu nedenle temizlikten hemen sonra ilk olarak onların sürülmesi gerekir. Her zaman en son katmak güneş koruyucudur. Yüzünüz için uygun güneş koruyucuyu her mevsim dışarı çıkarken mutlaka kullanın. Uzmanlar güneşin erken yaşlanmanın en en önemli nedeni olduğunun altını çiziyor. 

Haberin Devamı
  • Sabah ve akşam cildinizi su ve temizleme jeli ile temizleyin. Burada en sık yapılan hata, makyaj yapmadığınız günlerde cildinizi temizlememektir. Makyaj olmasa bile cildinizin ürettiği sebuma havadaki kir yapışır ve gözenekleriniz tıkanır.
  • Haftada 2 defa peeling uygulaması, cildin nefes almasına ve yenilenmesine katkı sağlar. 50 yaşından sonra haftada 3 defa peeling uygulayabilirsiniz. Peelingte yapılan en büyük hata cildinize çok sert davranmaktır bu cilt bariyerinizde çatlaklara neden olur. Pütürcüklü peeling yerine kimyasal peeling tercih edebilirsiniz. Peeling, günlük temizlik sonrası uygulanabilir. Peelingi akşam uygulamak olası cilt lekelerini engeller. 
  • Temizlik sonrası serum kullanmak özellikle bazı cilt sorunlarını tedavi etmek için harikadır. Sabah ve akşam 2 ayrı serum kullanabilirsiniz. Örneğin gündüz aydınlık ve canlı bir cilt için C vitamini serumu tercih edebilir akşamlar kırışıklıklar yada sivilceleriniz için retinol içerikli bir serum kullanabilirsiniz. Bu şekilde cildiniz 4-6 hafta içinde iyileştirmeye başlarsınız. 
  • Serumdan sonra bir kaç dakika beklemek yeterlidir. Mutlaka klasik bir su bazlı nemlendirici ile cildinizin neme doymasını sağlayın. Nem cilt problemlerinin en büyük ilacıdır. Cildinizi günde 2 defa nemlendirerek, nemsiz kalmasını engelleyin.
  • Doğal yağlar, cilt bakım rutininin önemli bir parçasıdır. Nasıl uygulandıklarını dikkatli şekilde araştırmalısınız. Doğal yağları cilt bakım rutininizin son aşaması olarak tercihen geceleri cildinizin beslenmesi ve cilt bariyerinizi güçlenmesi için kullanabilirsiniz. Tatlı badem yağı, aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağı cilt için kolay bulunan ve oldukça faydalı yağlar arasındadır.