Bakım Cilt bakımının ilk kuralı: Bakım ürünleri seçimi ve doğru sıralama

Cilt bakımının ilk kuralı: Bakım ürünleri seçimi ve doğru sıralama

Paylaş
Cilt bakımının ilk kuralı: Bakım ürünleri seçimi ve doğru sıralama

Cilt sağlınızı korumak için bakım yaparak cildinizi güçlendirmeniz gerekir. Ancak cilt bakımı yaparken kullandığınız ürünlerin cildinize uygun olup olmadığı büyük önem taşır. Yağlı, karma, hassas, kuru ve karma cilt tipleri vardır. Bu cilt tipleri için ayrı özelliklerde bakım ürünlerini bulunur. Bu sebeple cilt bakımı yapmadan önce cilt tipinizi iyi belirlemeniz ve doğru bakım ürünlerini satın almanız gerekir. Cildiniz için doğru bakım ürününü bulmak sandığınız kadar zor değil. Birkaç basit yöntem sayesinde cildiniz için en uygun olan bakım ürününü bulabilirsiniz. Cilt bakım ürünlerini seçerken dikkat etmeniz gerekenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr| Piyasa birçok cilt bakım ürünü bulunur. Bu cilt bakım ürünleri her cilt için farklı olarak üretilmiştir. Cilt bakım ürünlerinizi cildinizin tipine ve ihtiyacına göre seçmeniz gerekir. Cilt bakımı yapmak kadar doğru cilt bakım ürünlerini seçmek de büyük önem taşır. Peki, doğru cilt bakım ürünü nasıl seçilir?

Haberin Devamı

Cilt bakım ürünü seçerken öncelikle cilt tipini belirlemeniz gerektiğini vurgulamıştır. Birçok ürün özellikle belirli bir cilt tipi için üretilmiştir, yanlış cilt tipinde bir ürün kullanmak, istenmeyen cilt sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Eğer yağlı bir cildiniz varsa mutlaka cildinizdeki sebumu dengede tutacak ürünleri tercih etmeniz gerekir. Kuru bir cildiniz varsa cildinize nem depolayan ürünleri tercih etmeniz gerekir. Hassas ciltlerin ise cildini yatıştıran ve içeriğinde fazla kimyasal barındırmayan doğal ürünleri seçmesi önerilir.

Cilt bakım ürünü satan birçok mağazada zararlı kimyasallar barındıran birçok ürün bulunur. Bu kimyasallar cilt tarafından kolayca emilir ve kuru cilt, kızarıklık ve hatta cilt kanseri gibi çeşitli sorunlara yol açar. Bu sebeple cilt bakım ürünü seçerken doğal içeriğe sahip olanları tercih etmeniz önerilir. Doğal içeriğe sahip olan ürünler cildiniz için her zaman daha güvenilirdir.

Haberin Devamı

Cilt bakım ürünlerinin içeriğinin temiz olması gerekir. Cilt yapısı gereği çok hassastır. Cilt tipiniz ne olursa olsun yanlış bir cilt bakım ürünü seçmek istenmeyen birçok cilt problemine yol açar. Cildiniz için içeriği temiz olan ve cildinizi tahriş etmeyen ürünler kullanmak gerçekten akıllıca bir adımdır. Aşırı hassas ciltlerin doğal içeriğe sahip olan ürünlere bile alerjisi olabilir. Bu sebeple cildinizin sınırlarını bilmek ya da ürünleri bileğinizin iç kısmında test etmeniz gerekir.

Cilt bakım ürünü seçerken cildinizin şikayetlerini ve ihtiyacını da gözün önünde bulundurmanız gerekir. Cildinizi aşırı yağlanmasından ya da aşırı kuru olmasından şikayetçi olabilirsiniz. Eğer cildinizdeki aşırı yağdan şikayetçiyseniz ve mat bir görünüm kazanmak istiyorsanız, sebum dengeleyici ürün tercih edebilirsiniz ya da aşırı kuruluk sorunu yaşıyorsunuz cildinizdeki bu sorunu çözecek ürünlere yönelmeniz gerekir.

CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ HANGİ SIRA İLE KULLANILMALI

Cilt bakım ürünlerini seçtikten sonra cildinize hangi sırayla uyguladığınızda önemlidir. Çünkü yanlış bir sıralama cilt bakım ürünlerinin faydasını görmenize engel olur. Bunun için doğru sıralamaya uygun cilt bakımı yapmanız gerekir.

Haberin Devamı

Cilt bakımının ana adımlarından bir tanesi cildi temizlemek. Bu sebeple sabah ve akşam olmak üzere günde 1 kez cildinizi temizleyerek cilt bakımına başlayın.

Gözeneklerde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarından tamamen kurtulmak için tonik kullanın. Cildi diğer ürünlere hazırlamak için mutlaka bir parça pamuğa tonik dökün ve cildinizi silin.

Haftada 1 ya da 2 kez cildinizin ihtiyacına göre bir maske uygulayın. Yüzünüzü böylece tamamen kirlerden arındırabilir ve cildinizi canlandırabilirsiniz.

Tonikler cildiniz tarafından tamamen emildikten sonra sıra serum uygulamasına geliyor. Serumları genellikle su bazlı seçmeniz önerilir. Seçtiğiniz serumların su bazlı olduğunu anlamanın da kolay bir yolu var. C Vitamini ve Hyalüronik Asit serumlar genellikle su bazlı olur ve cilt üzerinde sayısız fayda sağlar.

Yüzünüze serum uyguladıktan sonra sıra göz çevresine geliyor. Göz çevresinin kırışmasını ve göz altı morluklarını giderebilmek için göz kremi kullanmanız şart. Göz kreminizi göz çevrenize masaj yaparak uygulayın.

Haberin Devamı

Cilt bakımının son aşamasında ise cilde nemlendirici uygulamak geliyor. Cildin ihtiyacı olan nemi sağlamak ve cilt bariyerini gün boyu koruyabilmek için; cilt tipine uygun bir nemlendirici edinmek, cilt bakımından aldığın verimi artıracak adımlardan bir tanesi. Bu sebeple mutlaka cildinizi her gün bir nemlendirici krem yardımıyla nemlendirin.

ÖNEMLİ NOT: Eğer cilt bakımınızı gündüz yaptıysanız dışarı çıkmadan önce yüzünüze mutlaka bir güneş koruyucu krem uygulayın. Güneş koruyucu kremi gün içerisinde tekrar tazeleyin.