BakımCiltteki kızarıklığı ve tahrişi önleyen bakım önerisi

Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi önleyen bakım önerisi

Paylaş
Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi önleyen bakım önerisi

Cildiniz sürekli kızarıyorsa, pul pul dökülmeler oluyorsa ve çok çabuk tahriş oluyorsa hassas bir cilde sahipsiniz demektir. Hassas ciltler diğer cilt tipilerine göre dış etkenlere karşı daha savunmasızdır. Bu sebeple hassas ciltleri güçlendirmek gerekir. Hassas cildinize bakım yaparken oldukça nazik ve hassas davranmanız gerekir. Hassas ciltler için kızarıklık karşıtı bakım yapmak istiyorsanız bu adımları takip edin.

Hassas cilde sahip olanlar diğer cilt tiplerine göre kozmetik ürünlerine karşı ve dış etkenlere karşı daha duyarlı olur. Bu sebeple cildi hassas olan kişilerde kızarıklık, pullanma, sulanma ve tahriş gibi birçok cilt problemi görülür.

Haberin Devamı

Hassas ciltleri koruma altına almak ciltteki tahrişi ve kızarıklığı önlemek için doğru bakım uygulamalarından faydalanmak gerekir. Hassas cildinizi korumak için dikkat etmeniz gerekenleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi önleyen bakım önerisi

CİLDİ TAHRİŞ EDEN ÜRÜNLERİ BIRAKIN

Hassas ciltler kozmetik ürünlerinin içeriğine daha duyarlı olur. Bu sebeple cildi tahriş eden ve alerjiye sebep olan ürünlerden uzak durmak gerekir. Parfüm, aromatik yağlar, isopropil veya SD alkol, mentol, nane özleri, turunç özleri, kurutucu kil maskeleri kan akışını hızlandıran kimyasallardan hassas cilde sahip olanların mutlaka kaçınması gerekir.

CİLDİ GÜNEŞTEN KORUYUN

Güneş ışınlarının cilde zarar verdiği artık herkes tarafından biliniyor. Özellikle hassas bir cildiniz varsa UV ışınlarına karşı mutlaka korumanız gerekir.

Haberin Devamı

Cildinizi güneşten korumanın en kolay yolu güneş kremi kullanmaktan geçiyor. Cildinize her mevsim güneş koruyucu krem kullanarak cildinizi güneşten koruyabilirsiniz. Yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanarak cildinizi güneşten korumalısınız.

Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi önleyen bakım önerisi

HER ZAMAN CİLDİNİZİ NEMLİ TUTUN

Nemlendirici kullanmak her cilt tipi için büyük önem taşır. Ancak hassas ciltler diğer cilt tiplerine göre daha fazla neme ihtiyaç duyar.

Hassas cildinizi yatıştırmak, kızarıklığı ve tahrişi önlemek için her gün nemlendirmeniz gerekir. Cilt tipinize en uygun doğal içeriğe sahip bir nemlendiriciyi düzenli olarak kullanmanız gerekir. Hassas ciltlerin genellikle su bazlı nemlendirici kullanması önerilir.

HASSAS CİLTLER İÇİN KOLAY GÜNLÜK BAKIM

1.Adım: Hassas ciltlere uygun kimyasal barındırmayan bir temizleyici ile her gün cildinizi temizleyin. Cildinizi temizlerken nazil davranın sert hareketlerden kaçının.

2.Adım: Cildinize parfüm içermeyen ve cildi kurutmayan bir tonik kullanın. Tonik kullanarak cildinizi yatıştırın.

3.Adım: Cildinizi mutlaka nemlendirin. Kızarıklık önleyici nemlendiriciler kullanarak cildinizi yumuşatmayı sağlayın.