Bakım Doğru fondöten nasıl seçilir?

Doğru fondöten nasıl seçilir?

Paylaş
Doğru fondöten nasıl seçilir?

Cildinizdeki pürüzleri gidermek ve makyaj yaparken kusursuz bir ten elde etmek için fondöten kullanırsınız. Makyajın en önemli unsurlarından biri olan fondöten, cildinizdeki ton eşitsizliklerini, lekeleri, sivilceleri ve siyah noktaları kapatır. Ancak cildinizde fondöten sürmeden önce cilt tonunuza en uygun olan renkle bir fondöten seçmeniz gerekir. Doğru fondöten nasıl seçilir? diye merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.

Posta.com.tr | Makyaj yaparken en çok kullanılan malzemelerden biri fondötenlerdir. Fondötenler genellikle ciltteki kusurları giderir ve daha pürüzsüz bir ten elde etmenize yardımcı olur. Ancak fondöten sürmek kadar seçtiğiniz fondötenin cilt tonunuza uygun olup olmadığı da büyük önem taşıyor. Çünkü cilt tonunuza uygun olmayan bir fondöten cildinizi doğal görüntüden uzaklaştırıyor.

Haberin Devamı

Fondöten seçimi yaparken genellikle cilt alt tonu esas alınır. Cilt alt tonunuzu öğrenebilmek için damarlarınızın rengini kontrol etmeniz gerekir. Bileklerinize doğru bakın ve damarlarınızın rengini belirleyin. Eğer damalarınızın rengi hem yeşil hem de mor görünüyorsa bu nötr bir cilt alt tonuna sahip olduğunuzu gösterir. Nötr cilt alt tonuna sahip olanlar genellikle her tonda fondöteni rahatlıkla cildine uygulayabilir.

Damarlarınız sadece mor görünüyorsa bu soğuk bir cilt alt tonuna sahip olduğunuzu gösterir. Bu durumda cildi canlandıracak fondötenleri tercih etmeniz gerekir. Eğer damalarınız yeşil görünüyorsa sıcak bir cilt alt tonuna sahipsiniz anlamına gelir.

Cilt alt tonunuzu güneş ışığından çok kolay belirleyebilirsiniz ya da güneş ışığı altındayken cildiniz morardığında yapılan güneş testidir, soğuk alt tonlusunuz demektir. Tersine, güneşte kolayca bronzlaşıyorsanız, sıcak alt tonlusunuz demektir.

Haberin Devamı
  • Cilt alt tonu sıcaksa: Sarı alt tonlu fondöten kullanılmalıdır.
  • Cilt alt tonu nötrse: Sarı ve pembe, karışık alt tonlu fondöten kullanılmalıdır.
  • Cilt alt tonu soğuksa: Pembe alt tonlu fondöten kullanmalıdır.

Hangi cilt renginin ve alt tonun doğru eşleştiğini öğrendikten sonra, belirli arama önemli ölçüde daralır. Değerli bilginize göre iyi bir eşleşme gibi görünen üç tonu kısa listeye alarak başlayabilirsiniz ve ardından en iyi yol, her bir gölgeden bir kısmını çene hattınıza sürmektir.

Farklı tonlardaki fondöteni çene hattınıza sürerek doğru cildinize en uygun olan doğru tona yaklaşabilirsiniz. Fondöteni ayrıca çok az miktarda boynunuza sürerek de seçebilirsiniz. Çünkü profesyonel fondöten seçimi ipuçlarına göre makyajınızı yaptığınızda yüzünüz ve boynunuz birbiriyle uyum sağlamalıdır.


CİLT TİPİNİZ FONDÖTEN SEÇİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Fondöten seçimi için cilt tipiniz de büyük önem taşır. Cildiniz kuru, karma, yağlı ve hassas olabilir. Fondöten seçimi yapmadan önce cilt tipinizi iyi belirlemeniz gerekir. Parlak fondötenler genellikle kuru ciltler için çok uygun olurken mat fondötenler genellikle karma ve yağlı cilt tipleri için rahatlık açısından daha uygundur ve ayrıca mat kesinlikle kış mevsimleri için bir seçim değildir.

Fondöten seçimi yaparken çok akıllıca seçim yapmak gerekir. Cildinizin tonunu tamamen korumadan basitçe eşitlemek istiyorsanız, saf veya hafif bir formda bir fondöten seçebilirsiniz. Bu kendi doğal cildinizmiş gibi bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca cilt kusurlarını kapatır ve cildi bebek gibi yapar.

Haberin Devamı

FONDÖTEN KULLANMAYI SEVENLER İÇİN PROFESYONEL İPUCU

Fondöteninizi cildinize uyguladıktan bir süre sonra fondöteninizin koyulaştığını görebilirsiniz. Bu sebeple cildinizden bir ton açık fondötenleri kullanmaya özen gösterebilirsiniz ya da farklı tonda fondötenleri karıştırarak yüzünüzle uyumlu hale getirebilirsiniz.

TikTok'un içerik çeşitliliğini zenginleştiren ekip: NEDİR? TikTok hem sıra dışı içerikleri hem de hıza büyümesiyle uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Tabi bir içerik üretici olarak takipçi kazanmak ve bu platformdaki verimliliği artırmak da önemli. Biz de TikTok’ta içerik üretmenin önemi, TikTok’un içerik üreticilere sunduğu avantajlara ek platformda farklı tarzda içerikler üreten Nedir? kanalının doğuşu ve içerik tarzını Ediz Akatlar, Barış Dicle Sözbir ve Sahra Sözbir ile konuştuk.