Bakım Makyajla uyumanın cilde büyük zararı

Makyajla uyumanın cilde büyük zararı

Paylaş
Makyajla uyumanın cilde büyük zararı

Makyaj yapmayı her kadın çok sever. Ancak makyaj temizlemek makyaj yapmak kadar keyifli değildir. Yorucu bir günün ya da eğlenceli bir gecenin ardından makyajınızı temizlemek çok zor gelebilir. Makyajınızı temizlemek zor geldiği için cildinizi arındırmadan uyumayı tercih ediyor olabilirsiniz. Ancak makyajla uyumayı alışkanlık haline getirdiyseniz cildinize en büyük kötülüğü yapıyor olabilirsiniz. Makyajla uyumanın cilde zararları nelerdir? sorusunun yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr| Makyajla uyumak aslında oldukça rahatsız edici bir durumdur. Cilt ve göz makyajınızı temizlemediğinizde kendinizi rahat hissedemezsiniz.

Haberin Devamı

Özellikle de göz makyajınızı temizlemeyip uyuduğunuzda gözlerinizde yanma, batma ve kızarıklık oluşabilir. Ancak üşengeçlikten ve yorgunluktan dolayı makyajınızı temizlemeye derman bulamayıp bu şekilde uyumayı tercih ediyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir.

Özellikle yoğun iş temposundan dolayı her gün düzenli olarak makyaj yapan kadınlar akşam eve geldiklerinde bu makyajı temizlemiyor. Sabah uyandıklarında hemen duş yaparken makyajını çıkarmaya çalışıyorlar. Böylesinin daha pratik olduğunu düşünüyorlar.

Ancak sürekli bunu tekrar etmek uzun vadede cildinizin nefes almasını engelliyor ve cilt hücreleri bu durumda kendini yenileyemiyor. Cilt genellikle gece uyurken kendini daha hızlı yeniler. Fakat makyajınızı temizlemediğinizde cildinizin kendini yenileme hızı azalır. Peki, makyajla uyumak neden cilde zarar verir?

Haberin Devamı

MAKYAJLA UYUMAK CİLDİ ERKEN YAŞLANDIRIYOR

Makyaj yaparken mutlaka kapatıcı, fondöten ya da BB krem gibi cilt kusurlarını gizleyen ve gözenekleri kapatan ürünleri kullanırsınız.

Yapı olarak çok yoğun olan bu makyaj malzemeleri gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Cilt temizliği yapmadan uyuduğunuzda gözeneklerinizde kir, yağ ve makyaj kalıntılarının birikmesine sebep olursunuz. Cilt nefes alamadığında gözenekler genişler. Hatta cilt yüzeyinde sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunlar meydana gelir. Geniş gözenekler, cildin yağlanmasına neden olur.

Böylece bir mıknatıs gibi tüm çevresel kiri kendine çeker. Cilt nefes alamadığı için cilt altında kalan dokularda zarar görür. Durum böyle olunca cildiniz hızlı bir şekilde yaşlanır. Çünkü cilt nefes alamadığı için kendini yenileyemez. Makyajla uyumak bu sebeple cilde büyük zararlar verir.

Makyaj yapmanın cilde zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Makyajla uyuduğunuzda cilt hücreleri kendini yenileyemez.
  • Gözenekler tıkanır ve geniş gözenekler ortaya çıkar.
  • Cilt aşırı yağlanır ve sivilceler meydana gelir.
  • Makyajı temizlemediğinizde cildiniz erken yaşlarda kırışır.
  • Göz sağlığınız doğrudan etkilenir.


MAKYAJ TEMİZLİĞİ İÇİN EN DOĞRU SIRALAMA

Günün yorgunluğunu üzerinizden atmak, dinlenmek ve bir sonraki güne daha canlı uyanmak için düzenli uyumanız şart. Düzenli uyku bedenin en önemli besleyicilerinden biridir.

Gece boyunca günün yorgunluğunu atarken aynı zamanda hücresel yenilenme gerçekleşir. Uyu sırasında salınan hormonlar cildin yenilenmesine destek olur. Cilt gece boyunca kendini onarmaya geçer.

Haberin Devamı

Temizlenmiş, gözenekleri açılmış bir cilt, geceden sabaha kadar kendini tazeler ve nemlendirir. Bu nedenle sağlıklı bir cilt için gece cilt bakımı yapmak da önemlidir. Gece yapılan cilt bakımı cildin kendini daha çabuk onarmasına yardımcı olur. Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünleri gece uygulandığında daha etkili sonuçlar verir. Sağlıklı, canlı ve aydınlık bir cilt için hem sabah cilt bakımı hem de gece öncesi cilt bakımını aksatmadan cildinize uygulamanız gerekir.

Makyajla uyuma alışkanlığı bırakmak için kendi cildinize ve cildinizin ihtiyacına göre bir cilt bakım rutini belirleyebilirsiniz.

Gece makyajınızı etkili bir şekilde temizleyebilmek için bu sıralamayı uygulayabilirsiniz;

  • Makyaj temizleyici ürünler yardımıyla gözlerinizi ve cildinizi silin.
  • Ardından cilt tipinize uygun bir jel ya da köpük yardımıyla cildinize yıkayın.
  • Cildinizi temizledikten sonra tam anlamıyla makyajdan arındırabilmek için alkolsüz bir tonikle silin.
  • Cilde vitamin depolayan ve cildi onaran serumlardan faydalanın.
  • Son aşamada cilt tipinize uygun nemlendiricinizi masaj yaparak sürün.

NOT: Gece cilt bakımına uygun yoğun nemlendiricileri de kuru bir cildiniz varsa tercih edebilirsiniz.

Cildinizi gece uyumadan önce makyajdan arındırdığınızda artık güzel bir uyku uyuyabilirsiniz. Cildinizin kendisini yenilemesi için ve vücudunuzun dinlenmesi için 7-8 saat uyumanız gerekir. Böylece canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cildiniz için tam bir koruma sağlamak ve cilt bariyerini güçlendirmek için sabah uyandığınızda da bir bakım rutini uygulamanız gerekir. Ancak sabahları cildinizi köpük ya da sabun kullanarak değil sadece ılık su ile temizlemelisiniz.

Sabahları sadece ılık su ile cildi yıkamak tüm gece yenilenen cilt dokularının korunmasını sağlar ve böylece sebum dengesi zarar görmez, cilt yıpranmaz. Cildinizi ılık su ile temizledikten sonra su bazlı hafif bir nemlendirici uygulayabilir. Dışarı çıkmadan öncede güneş kreminizi sürebilirsiniz.