Bakım Makyaj yaparken göz sağlığını korumanın püf noktaları

Makyaj yaparken göz sağlığını korumanın püf noktaları

Paylaş
Makyaj yaparken göz sağlığını korumanın püf noktaları

Makyaj yaparken herkes en çok gözlerine yaptığı makyajı önemser. Çünkü gözlerinize makyaj yaparak bakışlarınıza derinlik katabilir ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Gözlerinizi makyaj yaparak ön plana çıkarmayı seviyor olabilirsiniz. Ancak bazı makyaj ürünleri göz sağlığınızı ciddi anlamda tehdit ediyor. Gözlerinize zarar vermemek için kullandığınız ürünlere dikkat etmeniz ve göz makyajınızı derinlemesine temizlemeniz gerekiyor. Makyaj yaparken gözlerinizi korumanın püf noktalarını Posta.com.tr okurları için araştırdı.

Posta.com.tr | Makyaj yaparken dikkat çekici bakışlar elde edebilmek için gözlerinizi far ya da kalem kullanarak ön plana çıkarmayı tercih edersiniz.

Haberin Devamı

Göz çevresine makyaj yapmak harika bakışlar elde etmenize yardımcı olsa da göz makyajınız için kullandığınız ürünlerin kalitesine çok dikkat etmeniz gerekir. Çünkü göz çevresi çok hassastır.

Kullanılan ürünlerin içeriğinden dolayı hasar görebilir. Hatta bazı makyaj ürünleri gözlerinize kalıcı zararlar verebilir. Bu sebeple makyaj yaparken göz sağlığını önemsemeniz gerekir. Makyaj yaparken göz sağlığını korumanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hipoalerjenik ürünler: Makyaj malzemelerinde bulunan koruyucular, kokular ve boyalar alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Daima hipoalerjenik ve daha önce dermatolojik olarak test edilmiş ürünler kullanmanız gerekir. Hatta makyaj ürünlerini satın almadan önce vücudunuzun küçük bir bölgesinde alerji testi tapabilirsiniz. Göz makyajı için tercih edeceğiniz malzemeleri bileğinize sürün. Bir süre sonra kızarıklık ve kaşıntı gibi bir sorunla karşı karşıya kalırsanız bu ürünleri satın almayın.

Haberin Devamı

Makyaj ürünlerini başkasıyla ortak kullanmak: Göz makyajı için kullandığınız tüm malzemelerin kişiye özel olması gerekir. Hatta tüm makyaj malzemelerinin size özel olması gerekir.

Makyaj malzemelerinizi başkalarıyla paylaşıyorsanız büyük bir yanlış yapıyorsunuz demektir. Kozmetikler mikroplar için verimli bir üreme alanıdır. Bu nedenle ortak kullanılan kozmetik ürünleri mikropların daha hızlı yayılmasına sebep olur. Bu durumda da gözlerin zarar görür. Göz sağlığınız ve cilt sağlığınız için makyaj malzemelerini asla başkalarıyla paylaşmayın.

Göz makyajınızı dikkatli çıkarın: Eyeliner ve kirpikleriniz için kullandığınız maskaralar çok kuvvetli malzemelerdir. Bu malzemeleri detaylı bir şekilde temizlemediğinizde kirpik diplerinde iltihaplanma ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple göz makyajınızı mutlaka derinlemesine temizlemeniz gerekir.

Göz makyajınızı çıkarmak için içerisinde alkol barındırmayan bir makyaj temizleyici kullanmanız önerilir. Daha sonra gözlerinizi ılık su ile de yıkayarak derinlemesine temizlik sağlayabilirsiniz.

Kalıcı ürünler kullanmayın: Kalıcı makyaj ürünleri de güzellik rutininin bir parçası olarak kabul edilir. Kalıcı eyeliner ya da kalıcı maskalar çok zor temizlenir. Bu sebeple de göz sağlığını olumsuz yönde etkiler. Göz sağlığınızı korumak ve gözlerinizin hasar görmesini engellemek için kalıcı makyaj ürünleri kullanmamaya özen gösterin.

Haberin Devamı

Son kullanma tarihi: Tüm kozmetiklerin bir son kullanma tarihi vardır. Bu kozmetik tüpleri, fırçalar ve süngerler bakteri üremesi için verimli bir zemin olduğundan, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri asla kullanmamanız gerekir. Bu sebeple makyaj çantanızdaki kozmetik ürünlerinin son kullanma tarihlerini düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.

Kontakt lenst kullanımı: Kontakt lens kullanıcısıysanız, lenslerinizi makyaj uygulamadan önce taktığınızdan emin olun ve makyajı gözlerinizden uzak tutmak için ekstra özen gösterin. Göz makyajı sonrası kızarıklık , pütürlülük , kalıcı bulanıklık veya akıntı olursa hemen göz doktorunuza başvurun.