Bakım Doğru serumu seçmek için ipuçları

Doğru serumu seçmek için ipuçları

Paylaş
Doğru serumu seçmek için ipuçları

Serumların cilt üzerinde sayısız faydası bulunur. Cildi aydınlatan, besleyen ve yaşlanma belirtilerine karşı savaşan serumlar cilt bakım rutininin olmazsa olmazıdır. Serumlar genellikle nemlendiriciden önce cilde uygulanır ve cildin en derin katlmanlarına ulaşarak cildin onarılmasına yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında cilt dokusunu iyileştiren serumlar çeşitli tipte olabilir. En iyi sonucu alabilmek için cildinizin ihtiyacına göre bir serum seçmeniz gerekir. Peki, doğru serum nasıl seçilir? Gelin bu sorunun yanıtına birlikte bakalım.

Serumlar nemlendiricilerden daha küçük moleküller içerir. Bu özelliği sebebiyle cildin alt katmanlarına kadar nüfuz eder. Cildi besler, onarır ve cildin canlı görünmesine destek olur. Serumlar cilt için gerekli beslemeyi sağlar.

Haberin Devamı

Düzenli kullanımla serumlar cilt dokusunu iyileştirebilir ve donukluk, pigmentasyon, akne izleri, siyah nokta, beyaz nokta, açık gözenekler, yaşlanma belirtileri ve daha fazlası gibi belirli cilt sorunlarını ortadan kaldırabilir. Ancak serumlar çeşitli tiplerde olabilir ve en iyi sonucu almak için cilt tipinize ve cilt endişenize göre doğru olan serumu seçmeniz gerekir. Etrafta bu kadar çok serum varken, sizin için doğru olanı bulmak kafa karıştırıcı olabilir. Doğru serumu seçmek için basit ipuçlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

CİLT TİPİNİZİ BELİRLEYİN

Herkesin cilt tipi farklıdır ve kuru cilt tipine uygun olan, yağlı cilt tipine uygun olmayabilir. Yağlı, akneye meyilli bir cildiniz varsa, bu cilt tipi için harikalar yarattıkları için Salisilik asit, Retinol veya Niasinamid içeren serumları seçmeyi düşünün. Hyaluronik asit, kuru cilde sahip insanlar için harika bir aktiftir, çünkü cildin nemini çekmeye yardımcı olur ve onu dolgunlaştırır.

Haberin Devamı

Normal bir cilt tipiniz varsa ve sadece cilt bakımı arıyorsanız, C Vitamini veya Hyaluronik asit harika seçeneklerdir.

 

YAŞINIZA UYGUN SERUMLARI TERCİH EDİN

Serumlar aktif maddelerle paketlendiğinden, sizin için doğru olanı seçerken dikkatli olmalısınız. Cildinizi seruma alıştırmak için düşük yüzdeli aktiflerle başlamak her zaman en iyisidir.

Eğer gençseniz, basit bir temizleyici, nemlendirici ve güneş kremi rutini yeterlidir. 20'li yaşların başındaysanız, Niacinamide veya Hyaluronik asit yeni başlayanlar için harika seçeneklerdir. 20'li yaşların sonuna doğru artık yavaş yavaş Retinol kullanmaya geçiş yapabilirsiniz.


CİLT SORUNLARINIZI BULUN

Eşit olmayan cilt tonu, koyu lekeler ve sivilce sonrası izlerle uğraşıyorsanız, Glikolik asit/laktik asit, Azelaik asit, C Vitamini ve Kojik asit gibi Alfa-hidroksi asitler, gerektiğinde rutininize dahil etmek için harika seçeneklerdir. Yaşlanma belirtileriyle savaşmak istiyorsanız retinol serumu iyi bir seçimdir. Siyah nokta/beyaz nokta için - yine Retinol veya Salisilik asit iyi seçeneklerdir.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ NOT! Tüm serumlara bir anda asla başlamayın. Hepsini bir arada kullanmak cildinize zarar verir. Sağlıklı, beslenmiş, parlak bir cilt için her seferinde bir aktif olarak başlayın ve serumunuzda yaşınıza, cilt tipinize ve cilt endişenize göre doğru içeriği seçtiğinizden emin olun. Cilt bakımınızda herhangi bir güçlü aktiviteye başlamadan önce daima Dermatologunuza danışın.