Bakım Dolgu ve botoks yaptıranlar dikkat!

Dolgu ve botoks yaptıranlar dikkat!

Paylaş
Dolgu ve botoks yaptıranlar dikkat!

Botoks ve dolgu gibi işlemlerde son yıllarda büyük bir artış yaşanıyor. Ancak bu işlemleri yaptırırken son derece dikkatli olunması gerekiyor. Son zamanlarda iyice artan ve kişinin özgüveninin artmasını sağlayan dolgu, botoks gibi uygulamalar uzman kişiler tarafından hijyenik ortamlarda yapılması öneriliyor.

Son zamanlarda birçok kişi daha genç ve daha güzel görünmek için dolgu ve botoks uygulamalarına başvurduğunu belirten Op. Dr. Sinan Kaya, “Uygulama işlemi kolay gibi görünse de eğitim almış uzman kişiler tarafından yapılırsa mükemmel sonuçlar ortaya çıkacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Son zamanlarda iyice artan ve kişinin özgüveninin artmasını sağlayan dolgu, botoks gibi uygulamalar uzman kişiler tarafından hijyenik ortamlarda yapılması öneriliyor.

Dolgu ve botoks uygulamaları ile ilgili Op. Dr. Sinan Kaya, önemli bilgiler verdi. Genç, canlı ve daha özgüvenli görünebilmek adına yapılan dolgu ve botoks işleminden bahseden Op. Dr. Sinan Kaya, “Çevresel faktörler, iş stresi, yaşın ilerlemesi gibi bazı durumlardan dolayı herkesin yüzünde bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Özellikle yaş aldıkça yüz hatlarımızda daha net değişiklikler gözlenmektedir. Bizim en çok karşımıza çıkan bu değişimlerden biri daha doğrusu kişilerin en çok rahatsız olduğu durumlardan biri kırışıklıklardır. Alın çizgilerin netleşmesi, göz kenarlarındaki kaz ayakları dediğimiz çizgilerin artması, alt göz kapağını içine alan çizgiler, burun kenarında gülme hatlarındaki derinlikler, ağız kenarındaki oluklarda derinleşmeleri önlemek adına bir takım işlemler yapılmaktadır. Bu işlemlerle daha genç, daha canlı, daha kendine özgüvenli görünebilmek adına yapılan dolgu, botoks gibi işlemler son yıllarda çok fazla artmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

“BOTOKS İŞLEMİ UZMAN KİŞİLER TARAFINDAN UYGULANMALIDIR”

Piyasada çok sayıda zararlı ürünün işlemler sırasında kullanıldığına dikkat çeken Op. Dr. Sinan Kaya, “Botoks, bildiğimiz gibi yüzdeki mimik hareketlerini sağlayan kasları geçici olarak bloke ederek, o kasların üzerinde bulunan derinin hareketini kısıtlama yöntemiyle uygulanan işlemdir. Bu işlem sayesinde daha önceki kırışıklıklar azalmakta ya da yaşa ve kırışıklık seviyesine göre tamamen kaybolmaktadır. Uygulama işlemi kolay gibi görünse de eğitim almış uzman kişiler tarafından yapılırsa mükemmel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Önemli olan noktalardan biri de piyasada çok fazla yan sanayi olarak tabir edilen ürün var. Bu ürünler kullanılmazsa sıkıntıların önüne geçilmiş olacaktır. Botoks uygulaması tüm mevsimlerde belli aralıklarla yapılan bir uygulamadır. İşlem yapıldıktan sonra kontrollerinin yapılması da önerilmektedir” şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

En iyi şekilde hastanelerinde dolgu ve botoks işlemlerini yaptıklarını belirten Dr. Kaya, “Bir diğer işlem olan dolgu, derinin hacim ve canlılık kaybına uğradığı dönemlerde uygulanmaktadır. Örneğin, dudak hacmi küçük olan bir kadına dolgu işlemi yapıldığında dudak hacmi büyüyecek ve daha dolgun daha canlı bir görünüme kavuşacaktır. Yine aynı şekilde gülme hattı dediğimiz hatlarda çukurlaşma olduğu zamanlarda dolgu işlemi rahatlıkla yapılmaktadır. Yüzde bazı bölgelerde çökme olduğu yerlerde de bu işlem yapılmaktadır. Dolgu da botoks gibi her mevsim uygulanabilen bir işlemdir. Yine uzmanlar tarafından hijyenik ortamlarda yapılması gerekmektedir. Piyasada birçok ürün bulunsa da biz hastanemizde en kaliteli olan ürünü hijyenik ortamda uygulamaktayız. Şimdiye kadar hiç karşılaşmamış olsak da herhangi bir komplikasyonda müdahale edebilecek uzman kişiler tarafından yapılmalı. Dolgu, botoks gibi işlemler kişinin özgüvenini arttırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı