Bakım En pahalı kremlerden bile etkili! Yüzüne süren gençleşiyor

En pahalı kremlerden bile etkili! Yüzüne süren gençleşiyor

Paylaş
En pahalı kremlerden bile etkili! Yüzüne süren gençleşiyor

Doğanın güçlü bileşenlerini içinde barındıran zerdeçal, sağlığınız için olduğu kadar güzelliğiniz için de harikalar yaratıyor. Cilde doğrudan sürülerek kullanılabildiği gibi zerdeçal maskesi yaparak da kullanabilirsiniz. Her gün sürdüğünüzde cilt tonunu eşitliyor, lekeleri yok ediyor ve kısa süre içinde kırışıklıkları gideriyor.

  • İzleri azaltıyor, lekeleri yok ediyor.
  • Cildin nem seviyesini yükseltiyor
  • Akne ve sivilce oluşumuyla savaşıyor.
  • Düzenli kullanımda ince çizgileri siliyor.

Cilt üzerinde harikalar yaratan zerdeçal içeriğindeki kurkumin ve çeşit çeşit antioksidan sayesinde sadece vücudunuz için değil cildiniz için de harika. Cilt tonunu güzelleştiren etkisini hemen gösteriyor. Cilde nemi hapsediyor ve günlük bakımını sağlıyor. Antioksidan etkiler cilt lekelerini temizliyor ve cildin doğal parlak tonunu geri kazandırıyor. 

Haberin Devamı

ASIRLARDIR GÜZELLİĞİN VE ŞİFANIN SEMBOLÜ

Zerdeçalın bütünsel şifa tarihi boyunca 4.000 yıllık yürüyüşü sırasında, mide rahatsızlıklarını giderdi, soğuk algınlığını iyileştirdi ve yaraları dezenfekte etti. Aynı zamanda sivilcelerle savaştı, güneşten zarar görmüş tenleri döndürdü, gelinleri ışıltıyla kutsadı ve temelde o kadar iyi yaptı ki, dünyanın en çalışkan baharatlarından biri olarak bilinir hale geldi.

Asırlık geleneksel Hint şifa okulu olan Ayurveda, baharatı, günümüzde modern cilt bakımında bu kadar popüler yapan cilt için aynı zerdeçal faydalarından yararlanmak için asırlardır kullanıyor.

Zerdeçal bitkisinin kökünden elde edilen bu özler, kurkumin adı verilen ve antioksidan, antibakteriyel ve antienflamatuar bileşiklerle dolu bir bileşik içerir. Cilt üzerinde harikalar yaratan zerdeçalın etkilerini keşfedin.  

Haberin Devamı

İşte günlük cilt bakımı rutininize zerdeçal ekleyerek tadını çıkarabileceğiniz 7 farklı avantaj.

  

  • AKNEYİ İYİLEŞTİRMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Zerdeçal cilt hücrelerinin bir araya toplanmasını ve gözeneklerin tıkanmasını önler. Antiseptik ve antibakteriyel olduğu için akneye neden olan bakterilerin büyümesini etkili bir şekilde durdurabilir. Ek olarak, anti-inflamatuar özellikleri, zaten iltihaplı bölgeleri sakinleştirerek daha hızlı iyileşmeyi destekler.

 Bu etkileri sayesinde sivilce izleri azaltır, sivilce oluşumunun önüne geçer.

Etkilerinden faydalanmak için zerdeçalı yoğurt ile karıştırarak her gün yüzünüze sürün ve 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. 

 

  • HİPERPİGMENTASYONU HAFİFLETİR

Zerdeçal, koyu lekelerden ve diğer hiperpigmentasyon türlerinden sorumlu pigment olan melanin üretimini engeller. Düzenli kullanımda, zerdeçal bazlı bir ürün, cilde daha eşit tonlu bir görünüm kazandırmak için bu lekelerin doğal olarak kaybolmasına yardımcı olabilir!

Zerdeçal aynı zamanda zeytinyağı ile de kullanılabilir. Zerdeçal ile karıştırdığınız zeytinyağı ile yüzünüze 5-10 dakika masaj yapın ve yıkayın.

 

  •  DONUK CİLDİ ANINDA PARLATIYOR

Tıkanmış, iltihaplı veya hasarlı cilt nadiren pürüzsüz ve ışıltılıdır, bu nedenle zerdeçalın arındırıcı, iltihap önleyici ve antioksidan güçleri ciddi şekilde parlamayı tetikleyebilir. Cilt bakımı rejiminizde zerdeçalı açmak, ciltteki mikro dolaşımı da hızlandırarak cildinizin daha güçlü ve daha esnek olmasını sağlar.

Haberin Devamı

Zerdeçalı yumurta akı ile karıştırarak güçlü bir etki yaratabilirsiniz. Yumurta cildinizin yoğun olarak nemlenmesini sağlarken sıkılaştırıcı etkisi zerdeçal sayesinde 2 kat artar. 

 

  •  KOYU HALKALARI AZALTIYOR

Zerdeçalın iltihap önleyici, cilt rengini açıcı ve mikro dolaşımı artırıcı güçlerini bir araya getirdiğinizde, göz altı morluklarıyla savaşmak için mükemmel bir tarifiniz var - hepsi bir arada.

Bal ve zerdeçalı karıştırarak yüzünüze sürmeyi deneyin.

 

  • İNCE ÇİZGİLERİ SİLER

Zerdeçalın cildiniz için en büyük faydalarından bir diğeri de kolajen üretimini artırma ve vücudun yeni, sağlıklı doku oluşturma yeteneğini hızlandırmasıdır! Aynı zamanda cildinizin elastin üretme yeteneğine saldıran bir enzim olan elastazı da bloke eder. Elastin üretimi yavaşlarsa, ince çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmalar daha olasıdır.

  •   ÇEVRESEL HASARLARA KARŞI KORUR

Güneşe maruz kalma, kirlilik ve diğer dış tahriş edici maddeler, serbest radikallerin oluşumuna yol açar. Neyse ki zerdeçal, cilde zarar veren bu molekülleri temizleyen ve çevresel hasarın potansiyel etkilerini azaltan antioksidanlarla doludur.

Haberin Devamı

  • SEDEF HASTALIĞI VE EGZAMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Zerdeçal, egzama gibi durumların kaynağını hedef almaya yardımcı olan anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip olmasının yanı sıra, sedef hastalığı ile ilişkili bir protein olan PhK'nın aktivitesini de inhibe edebilir.

Cilt için zerdeçal faydalarından yararlanmanın yollarının sıkıntısı yoktur. Gördüğünüz gibi, zerdeçal sağlığınız için harikalar yaratabilir ve günlük cilt bakım rutinlerinizi renklendirebilir. Bu kök ciddi anlamda popülerliğini kazandı, bu yüzden denemekten çekinmeyin!