BADEM YAĞI YEMEK PİŞİRMEDE KULLANILABİLİR ANCAK
Kalbiniz badem yağı yediğiniz için size teşekkür edecek. Badem yağı tüketmek, iyi kolestrol üzerinde olumlu etkiye sahipken, kötü kolestrol seviyelerini de dengelemeye yardımcı olabilir.
Tatlı badem yağı yemeklerde güvenle kullanılabilirken, bazı zararları olan acı badem yağı tüketiminde çok dikkatli olunması gerekmektedir.
Bununla birlikte rafine badem yağı, lezzet ve besin değerlerinden bir kısmını kaybeder.
Badem yağı ile yemek pişirirken, yağın yanmasını ve besin değerini kaybetmesini önlemek için rafine edilmemiş veya sızma yağları düşük ısıda tutmayı unutmayın.
Badem yağı en iyi salata sosu, düşük ısıda pişirme veya ekstra lezzet ve besin eklemek için bir yemeğin üzerine bitirme yağı olarak kullanılır.