Bakım Kırılmalarını engelliyor! Hızla uzamalarını sağlıyor

Kırılmalarını engelliyor! Hızla uzamalarını sağlıyor

Paylaş
Kırılmalarını engelliyor! Hızla uzamalarını sağlıyor

Tırnak uzatma, kadınların narin ve güzel görünen ellere sahip olmasının bir yoludur. Tırnaklar her gün milimetrik ölçülerde gün be gün uzamaya devam eder ancak belirli bir süre sonra güçsüzleşerek kırılırlar. Peki doğal, güçlü, uzun ve kırılmayan tırnaklar için neler yapılabilir. İşte Posta.com.tr okurları için en iyi tırnak uzatma rehberi


Posta.com.tr | Tırnak uzatma, daha estetik ve bakımlı görünen ellere sahip olmanızı kolaylaştırır. Günümüzde jel ve akrilik tırnak uzatma yöntemleriyle kısa tırnaklar 2 saat içerisinde uzun bir görünüme kavuşabiliyor ancak bu yöntemler hem masraflıdır hem de tırnaklarınıza zarar verebilir.
Peki doğal yöntemlerle hızlı tırnak uzatma mümkün mü? Yanıtımız kocaman bir evet! İşte güçlü ve uzun tırnaklar için en iyi doğal tırnak uzatma rehberi…

Haberin Devamı

Tırnaklarınız günde yaklaşık olarak milimetrenin onda biri kadar olmak üzere ayda ortalama 4 milimetre uzar. Herkesin tırnak uzama hızı farklıdır hatta iki eliniz arasındaki tırnak uzama hızının bile farklı olduğu bulunmuştur.

Tırnak büyüme hızı, bir dizi faaliyetten ve çevresel koşullardan etkilenir. 
Örneğin gündüz ve yaz aylarına nazaran tırnaklar gece veya kış aylarından daha hızlı uzar. Araştırmalar ayrıca daha uzun parmaklarda ve baskın elde tırnakların daha hızlı uzadığını gösteriyor.

Nedeni tam olarak bilinmese de bilim bu durumu hareket ve dolaşıma bağlı olabileceğini söylüyor.

TIRNAKLARIM NEDEN YUMUŞAK?

Yumuşak tırnakların en yaygın nedeni nem veya kimyasallara aşırı maruz kalmaktır.
Deterjan, temizleme sıvıları, tırnakları ağza götürmek, yanlış tırnak bakımı
ve asetonlar tırnakları zayıflatır.  

Haberin Devamı

Zayıf tırnaklar ayrıca B vitaminleri, kalsiyum, demir veya yağ asitleri eksikliği ile ilişkilendirilebilir.

Tırnaklarınıza özen göstermezseniz, zamanla gerçekten kırılgan hale gelirler ve kolayca kırılırlar. Yeterince su içmek sadece tırnak yatağınızı sağlıklı tutmakla kalmaz, aynı zamanda tırnakların daha güçlü ve daha hızlı uzamasına da yardımcı olan kolay önlemlerden biridir.

BİR BİLGİ: İnsanlar yaşlandıkça tırnakların uzama hızı azalır. Bu, tırnak hücreleri biriktiği için kalınlaşmaya neden olur. Tırnak hücrelerinin birikme sürecine “onikositler” denir.

HIZLI TIRNAK UZATMA İÇİN NELER YAPILMALI?

Tırnaklar, keratin adı verilen sert bir proteinin katmanlarından oluşur. Sağlıklı tırnaklar, pürüzsüz görünmeli, sert olmalı ve eşit renk akışına sahip olmalıdır.

Sağlıklı tırnakların rengi pembemsidir ve tırnak yatağından çıktıkça rengi açılır.

İLK KURAL: Tırnakların hızlı ve güçlü uzaması için ilk kural iyi beslenmektir. Biyotin, B vitaminleri, demir, magnezyum, protein, C vitamini ve yeterli seviyede çinko tırnakların uzaması için gerekli vitaminlerdir. Günlük ihtiyacınız olan besinleri tüketmezseniz tırnaklarınız üzerine ne sürerseniz sürün hızlı uzayamaz.

  • E vitamini tırnağı hızlı bir şekilde uzatır. E vitamini ve faydalı yağ asitleri bakımından çok zengin olan fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişlerden her gün bir miktar tüketerek, tırnaklarınızın hızlı uzamasına fayda sağlayabilirsiniz
  • Omega 3 yağ asitleri tırnaklarınız için gereklidir. Chia tohumu, keten tohumu ve balık ve keten tohumu tercih edilebilir. Ayrıca sık sık balık tüketmeye başlayabilirsiniz. Somon, alabalık, uskumru, ton balığı Omega 3 bakımından zengindir.

Kırılgan tırnaklar için işin sırrı biyotinde!

Biyotin, tırnakların uzaması için gerekli protein yapıcı amino asitler için gereklidir.

Haberin Devamı

Kırılgan tırnakları olan 35 kişide yapılan bir araştırma, altı hafta ila yedi ay boyunca günde 2,5 mg biyotin alımının, katılımcıların %63'ünde tırnak kırılganlığının iyileştirdiğini buldu.

Ayrıca biyotin eksikliğinin bir belirtisi kırılgan tırnaklar olduğu için, biyotin alımınızı artırmak kırılgan tırnakları güçlendirmek için deneyebileceğiniz bir seçenektir.

Sabırlı olmanız çok önemli! Biyotinin çok etkili olduğunu gösteren araştırmalar ve uzmanlar aynı zamanda bunun için en az 2 - 4 ay sabretmeniz gerektiğini hatırlatıyor. Güzel haber şu ki, sonunda kırılmayan daha sağlam tırnaklara sahip olabileceksiniz. 

Pürüzsüz ve düz tırnak yüzeyleri için folik asit...

Çizgili tırnaklar, engebeli, çıkıntılı bir tırnaklar ve tırnak yatağı ile ilgili sorun yaşıyorsanız, B9 vitamini alımınızı artırmanız gerekebilir. Folik asit olarak da bilinen bu vitamin, tırnakları oluşturan hücreleri onarır ve çoğaltır, bu da büyümeyi hızlandırır ve genel tırnak sağlığını destekler. Ayrıca gücü arttırdığı ve soyulmayı önlediği gösterilmiştir.

Haberin Devamı

TIRNAK UZATMA BAKIMI


Tırnaklarınız için her akşam uygulayabileceğiniz bir bakım seçebilirsiniz. Uygulamaları oldukça kolay, tırnaklarınız ojesiz olursa daha iyi etki edecektir ancak ojeliyken de tırnak diplerine fayda sağlamaya devam eder. Bu nedenle hızlı uzayan tırnaklar için bunu bir rutin haline getirebilirsiniz.

  • Limon suyu bakımı: Limon suyu tırnaklarınızı parlatmaya ve lekeleri gidermeye yardımcı olabilir ve C vitamini daha güçlü büyümeyi destekler. 
    Nasıl kullanmalı? Pamuklu bir ped kullanarak her tırnağınıza limon suyu sürün ve kurumasını bekleyin.
  • Elma sirkesi: Elma sirkesi asidiktir ve mantar gelişimini teşvik eden alkali ortamı nötralize ederek çalışır. 
    Nasıl kullanmalı? Ojesiz tırnakların elma sirkesi ile ıslatılması yeterlidir. Ellerinizi yıkamadan önce bir süre bekleyin.
  • Sarımsak bakımı: Sarımsak, tırnak büyümesini desteklemeye yardımcı olan selenyum açısından zengindir.
    Nasıl kullanmalı? Tırnaklarınızı dilimlenmiş bir parça sarımsakla ovabilirsiniz ya da sarımsak yağı alarak tırnaklarınıza ve tırnak etlerinizi sık sık masaj yapabilirsiniz.

DOĞAL YAĞ BAKIMLARI

Tırnaklarınıza ve tırnak diplerinize sık sık doğal yağlarla bakım yapmak tırnaklarınızın pürüzsüz olmasına, kırılmasını engelleyen esnekliğini korumasına ve sağlıklı uzamasına destek olur. 

Doğal bakım yağlarını tercihen ojesiz tırnaklarınıza ve tırnak diplerinize 3-4 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Sık sık yapabileceğiniz bu işlemin etkisini haftalar içinde görebilirsiniz. 

Zeytinyağı, tatlı badem yağı, jojoba yağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı tırnaklarınız için besleyici doğal yağlardandır.

Saf olanlarını bulmaya özen gösterin.

Hindistan cevizi yağı ile yoğun bakım, Besleyici yoğun bir bakım için hindistancevizi yağını mikrodalgada 20 saniye ısıtın ve yatmadan önce tırnak etlerine masaj yapın. Tedaviyi yoğunlaştırmak için gece boyunca bir çift ince eldiven takın.

Haberin Devamı

BAZI ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

  • Ellerinizin her tür deterjanla temasını kesin. Eldiven kullanmaya başlayın.
  • Her gün birkaç defa badem yağı ya da zeytinyağı içeren bir el kremiyle ellerinizi ve tırnak çevrenizi nemlendirin.
  • Aseton içermeyen besleyici oje çıkarıcıları tercih etmeye başlayın.
  • Tırnaklarınızı 2 günde bir defa biraz törpüleyin. Bu tırnaklarınızın daha kalın uzamasına destek olur.
  • Törpüleme işleminizden en iyi sonucu elde etmek için, tırnaklarınızın yırtılmasını veya kırılmasını önlemek için her zaman yumuşak ve kaliteli bir törpü seçin.
  • Tırnaklarınızı törpülerken kenarlarından çok içeri girip tırnağın doğal şekline müdahale etmeyin, bu tırnağınızı küstürebilir ve daha yavaş uzamasına neden olabilir.