Bakım Saçınıza limon suyu sürmek ne işe yarar?

Saçınıza limon suyu sürmek ne işe yarar?

Paylaş
Saçınıza limon suyu sürmek ne işe yarar?

Limona mucize meyve diyebilirsiniz. C vitamini ve faydalı bitki bileşikleri açısından zengindir. Çalışmalar, limon suyunun kilo kaybı, gelişmiş sindirim ve vücudun genel detoksifikasyonu ile bağlantılı olabileceğini gösteriyor. Limonlu su içmek cildimizin parlamasını sağlayabilir. Peki limon suyunun saçlarımız için de sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? İşte Posta.com.tr okurları için saç için limon suyu kullanmamız için birkaç ikna edici neden...

Saçlarınızın sağlıklı şekilde uzaması için limon aradığınız etkiyi yaratabilir.  Limon, kollajen üretimini teşvik edebilen C vitamini iyiliği ile doludur ve bu saçların sağlıklı şekilde büyümesini sağlar. Limonun asidik yapısı saç köklerini açar ve uykuda olan saç köklerini uyarır.

Haberin Devamı

İçeriğinde vitamin ve minerallerle limon, saç tellerini kalınlaştırıyor ve gürleşmesine yardımcı oluyor. Limon saç kepeklerine karşı da iyi bir kurtarıcı. Saçlarda kepek oluşumunu engelliyor ve olanların da yok olmasını sağlıyor. Aynı zamanda da doğal bir saç şekillendirici görevi görüyor.

Limonun saçlara en önemli etkisi içeriğindeki "limonen"den geliyor

Limon ve özellikle kabukları, kuru ve pürüzlü saçların yenilenmesine yardımcı olan limonen içerir. Lemonen saç köklerini uyarır, saç boylarının korunmasına ve pürüzsüzleşmesine destek olur.  

Limon ile hazırlanan maskeler ve limon suyu, saçınızı pürüzsüz ve sağlıklı tutmaya yardımcı olan antioksidanlar ve diğer besinleri içerir.

DAHA SAĞLIKLI SAÇ KÖKLERİ

Haberin Devamı

Limon, kan dolaşımını hızlandıran, saç köklerini güçlendiren ve yeni saç büyümesini teşvik eden birçok bileşene aynı anda sahiptir. Doğal olarak asidik olan limon suyu, doğru şekilde uygulandığında kafa derisini ve saç köklerini derinlemesine temizleyebilir, sağlıklı pH seviyelerini geri kazandırabilir ve ürün, yağ ve kirleticilerin birikmesini giderebilir.

Limonda bulunan mineraller ve besinler folikülleri güçlendirir ve yeni saç büyümesini teşvik eder.

Uygulaması oldukça kolay: Mutlaka taze limon kullanın. Limonların suyunu sıkın.Süzün. Suyu saç derinize ve saçınıza eşit şekilde uygulayın ve birkaç dakika masaj yapın. 10 dakika sonra ılık suyla arındırın. Etkilerini görebilmek için düzenli olarak haftada 1-2 defa bunu yapabilirsiniz.

Önemli: Limonu kafa derinizde daha uzun süre tutmak asidik yapısı nedeniyle tahrişe neden olur. 

Saç ve kafa derisi için birçok faydası vardır

  • Kan dolaşımını hızlandırır
  • Saç köklerinin beslenmesini sağlar
  • Saç tellerinin pürüzsüzleşmesine destek olur
  • Dökülmeleri azaltabilir
  • Saç derisinin nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur
  • Gözenekleri açar, kirlerin arınmasını sağlar.

LİMONLU SAÇ MASKESİ TARİFLERİ

Limonlu saç maskesi tariflerini uygulayarak saçlarınızın çok daha gür görünmesine ve sağlıklı olmasına yardımcı olabilirsiniz. Haftada 1 kere uygulayacağınız bakım maskeleriyle 1 ay içinde etkilerini görmeye başlayacaksınız

Normal saçlar için ideal: Limon suyu + aloe vera

Aloe vera , kafa derisinde mantar oluşumunu bastırmaya da yardımcı olan doğal bir nemlendirici maddedir. Limon gibi, aloe vera da esas olarak güçlü içeriği nedeniyle cildimiz ve saçımız için sayısız faydaya sahiptir. Saç büyümesini hızlandırdığı bilinen çinko ve bakır gibi yağ asitleri, vitaminler, esansiyel amino asitler ve mineraller açısından zengindir .

Haberin Devamı
  • 2 yemek kaşığı limon suyunu bir yemek kaşığı aloe vera jeli ile karıştırınKarışımı saç derinize uygulayın ve 30 dakika bekleyin. Saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

 Yağlı saçlar için ideal: limon suyu + kına + yumurta

Yağlılığı kontrol etmek istiyorsanız, kına ve limon suyu kombinasyonu iyi bir seçenek olabilir.

Kına, süreçteki yağ üretimini kontrol ederek aşırı aktif yağ bezlerini sakinleştirmeye yardımcı olur. Kına ayrıca kafa derisinin pH'ını doğal asit-alkali seviyesine geri getirmeye yardımcı olur, böylece süreçte saç köklerinin güçlendirilmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, daha kalın saç tellerine kavuşun.

  • 4 yemek kaşığı kına tozu, bir yumurta, bir limonun suyu ve bir bardak ılık su alın. Bu malzemelerle kalın bir macun yapın. Bu karışımı saç derinize ve saçınıza uygulayın ve birkaç saat bekleyin. 

Kuru saçlar için ideal: limon suyu + zeytinyağı+ hint yağı

Hint yağı proteinler, mineraller ve E vitamini açısından zengindir ve bu nedenle saçlarınız için sihirli bir iksir görevi görür. Dahası, hint yağı, kafa derisine kan dolaşımını hızlandıran ve böylece saç büyümesini artıran risinoleik asit ve omega-6 esansiyel yağ asitlerine sahiptir .

Haberin Devamı
  • Bir limonun suyunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı hint yağını alın. Bunları bir kapta karıştırın ve karışımı biraz ısıtın. Karışımı saç derinize birkaç dakika masaj yapın. Bir saat kadar sonra yıkayın. En iyi sonuçlar için bu karışımı haftada iki kez kullanın.