BakımRapunzel gibi upuzun saçların sırrı onda!

Rapunzel gibi upuzun saçların sırrı onda!

Paylaş
Rapunzel gibi upuzun saçların sırrı onda!

Saçlarınızı hızlı uzatmanın yollarını arıyorsanız doğal yağların gücünden faydalanabilirsiniz. Saçlarınızı hız uzatan bitkisel yağlar saçlarınızı güçlendirerek koparak dökülmelerini engelliyor ve kısa sürede Rapunzel gibi uzun saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Saçları besleyen ve aynı zamanda gürleştiren bu yağlar adeta mucizevi özellikler taşıyor. Saçları hızlı uzatan yağları tek tek araştırdık.

Sağlıklı uzayan saçların hayâlini kuruyorsanız saçlarınıza doğru bakım yöntemleri uygulamanız gerekir. Hızlı uzayan ve güçlü saçlar için doğal saç bakım yağlarından faydalanabilirsiniz. Saçlarınızın yavaş uzamasından şikayetçiyseniz saçlarınızın hızlı uzamasını sağlayacak bu yağları mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı saç uzaya yağlar arasında en etkili olan yağlar arasında yer alır. Zeytinyağı saç derisini besleyerek saçları nemlendirir. Saçları dış etkenlere karşı güçlendiren zeytinyağı düzenli kullanımda saçları uzatır.

Zeytinyağını saç uzatmak için kullanmak istiyorsanız çok az ocağın üzerinde ısıtın. Ilık zeytinyağını saç diplerinize sürün. Birkaç dakika boyunca nazik bir şekilde masaj yapın. 30-40 dakika boyunca saçınızda bekletin. Ardından doğal bir şampuanla saçınızdan arındırın. Bu yöntemi de haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

ARGAN YAĞI

Argan yağı en popüler saç bakım yağları arasında yer alıyor ve saç uzama hızını artırmasıyla biliniyor. Argan yağı saç dökülmesini engelleyip, yeni ve güçlü saçların çıkmasına yardımcı oluyor. İçerisinde E vitamini barındıran argan yağı saçlara bakım yaparak beslenmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Uyumadan önce birkaç damla argan yağını saç diplerine masaj yaparak yedirin. Saçlarınızı bir havluyla sarın ve gece boyunca böyle uyuyun. Sabah uyandığınızda saçlarınızı yağdan arındırın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez uygulayın.

HİNT YAĞI

Hintyağı, saçın sağlıklı ve daha hızlı uzamasını sağlayan omega-3 yağ asitleri ve E vitamini bakımından zengin bir doğal yağdır. Hint yağı çok yoğun bir yağ olduğu için saç diplerini çok güzel nemlendirir. Ayrıca saç derisi enfeksiyonlarıyla savaşır. Hint yağı kullanarak hem saçlarınızın hızlı uzamasını hem de sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Hint yağını başka bir taşıyıcı yağ ile karıştırıp sürmek etkisini artırır. Yağ karışımını saç derinize sürüp, masaj yapın. 30-45 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra şampuan ile yıkayın. Haftada 1-2 kez tekrarlayın.