Bakım Saç tellerini çelik gibi güçlendiriyor, dökülmeleri önlüyor!

Saç tellerini çelik gibi güçlendiriyor, dökülmeleri önlüyor!

Paylaş
Saç tellerini çelik gibi güçlendiriyor, dökülmeleri önlüyor!

Hint yağı, saç bakımında en sık kullanılan bitkisel yağların başında geliyor. Adeta bir saç bakım uzmanı olan Hint yağı, seyrek ve cansız saçları güçlendiriyor. Saçları kökten uca besleyerek daha sağlıklı uzamalarına yardımcı oluyor. Hint yağı, düzenli kullanıldığında saçları çelik gibi güçlü hale getiriyor. Hint yağı, içerisinde bulunan E vitamini, omega 6, trigliserid yağ asidi ve çeşitli mineraller sayesinde saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri de engelliyor. Hint yağının bilinmeyen faydalarını öğrenmek istiyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.

Posta.com.tr | Herkes bakımlı, sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmanın hayâlini kurar. Saç bakımı için en çok denenen popüler yöntemlerden biri de Hint yağı... Saçlarınızı Hint yağı ile besleyerek güçlü ve kusursuz hale getirebilirsiniz. Hint yağı ile adeta Rapunzel gibi upuzun saçlara bile sahip olabilirsiniz. Hint yağının saç bakımındaki etkilerini Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Haberin Devamı

HİNT YAĞI İLE GÜÇLÜ UZAYAN SAÇLAR

Hint yağının diğer doğal yağlardan farkı; proteinler, vitaminler, yağ asitleri ve antioksidanların karışımından oluşması. Hint yağı bu özelliği sayesinde saç derisinin PH'ını dengeler. Saç köklerinin güçlenmesine destek olur. Saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak istiyorsanız Hint yağının gücünden faydalanabilirsiniz.

NEM DEPOLAR VE SAÇ TELLERİNİ KALINLAŞTIRIR

Cildiniz gibi saçınız da her zaman neme ihtiyaç duyar. Nemsiz bir saç çabuk yıpranır ve kırılır. Buna bağlı olarak koparak dökülmeler meydana gelir. Ayrıca saçlarınız cansız, mat ve sağlıksız görünür. Saçlarınıza Hint yağı ile nem depolayabilirsiniz.

Hint yağı, saçlarda doğal saç kremi etkisi gösterir. Saçları yumuşatır. Saç tellerini onarır ve nemlendirir. Hint yağını düzenli kullandığınızda saçlarınız daha hacimli görünür. Saç telleriniz zamanla kalınlaşır ve dış etkenlere karşı daha güçlü hale gelir.

Haberin Devamı

HİNT YAĞININ BİLİNMEYEN FAYDALARI

  • Hint yağının saç dışında sağlığa ve cilde faydaları çoktur.
  • Hint yağı, kaşları ve kirpikleri güçlü hale getirir.
  • Hint yağı ile cilde masaj yapmak eklem ağrılarını giderir.
  • Kabızlık ve sindirim problemleri için Hint yağı kullanılabilir.
  • Hint yağı, ciltteki yara, iz ve lekeleri tedavi eder.
  • Vücuttaki çatlakları giderir.
  • Yaşlanma karşıtı etki oluşturarak kırışıklıkların oluşmasını engeller.


HİNT YAĞI SAÇA NASIL UYGULANIR?

  • Hint yağını parmak uçlarınıza damlatıp saç diplerinize masaj yaparak sürün.
  • Saçlarınızda Hint yağını 30-40 dakika bekletin.
  • Ardından doğal bir şampuan yardımıyla saçlarınızdan Hint yağını arındırın.
  • Düzenli olarak haftada 1 ya da 2 kez Hint yağını saçlarınıza uygulayın.

HİNT YAĞI İLE SAÇ MASKESİ

Hint yağını Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı ile karıştırdığınızda ekstra nem sağlayabilir, biberiye yağı ile saç uzatıcı özelliği destekleyebilirsiniz. Saçlarınızın ihtiyacına göre Hint yağını diğer bitkisel yağlarla karıştırıp saç köklerine uygulayabilirsiniz.

NOT: Hint yağı ne kadar doğal olsa da hassas ciltlerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu sebeple saç diplerinize uygulamadan önce kolunuzun iç kısmında küçük bir deneme yapmanız önerilir. Herhangi bir kızarıklık, kaşıntı, karıncalanma ile karşılaşırsanız Hint yağını saç bakımında kullanmamanız gerekir.