Bakım Saç tellerinin halat gibi güçlendiriyor ve kalınlaştırıyor

Saç tellerinin halat gibi güçlendiriyor ve kalınlaştırıyor

Paylaş
Saç tellerinin halat gibi güçlendiriyor ve kalınlaştırıyor

Saçlarınıza iyi bakmadığınızda, çok fazla kimyasal işleme maruz bıraktığınızda ya da sürekli şekillendirdiğinizde saç telleriniz güçsüzleşir. Saç telleri güçsüzleştiğinde zayıflar ve kırılır. Saçlar cansız, mat ve bakımsız görünür. Saç tellerini halat gibi güçlü hale getirmek ve dış etkenlerden dolayı hasar görmesini engellemek için çok iyi bakmanız gerekir. Saç tellerini güçlendirmek için birçok yöntem bulunur. Güçlü saç telleri için beslenmenize dikkat etmeniz ve doğal yağlarla saçlarınıza bakım yapmanız önerilir. Saç tellerinizi güçlendirecek en basit yöntemleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr| Güçlü saç tellerine sahip olmak ve saçlarınızın kırılmasını engellemek için günlük yaşamınızda bazı alışkanlıklara dikkat etmeniz gerekir. Saçları sürekli boyatmak, yanlış saç bakım alışkanlıkları, kötü beslenme, yetersiz su içme ya da mevsimsel değişiklikler saçların kırılmalarına yol açar.

Haberin Devamı

Saçların kırılmalarını önlemek için saç tellerini kalınlaştıran yöntemleri uygulamak gerekir. Saçlarınızın halat gibi güçlü hale gelmesini istiyorsanız öncelikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.

Saçlarınızı beslemek ve onarmak için E vitamini içerek gıdaları mutlaka beslenme listenize eklemeniz gerekir. E vitamini içeren besinleri tükettikçe saçlarınızı daha kısa sürede onarabilirsiniz. E vitamini zengini gıdalar saç sağlığını korur.

Avokado, ayçiçeği ve soya yağı, ayçiçeği çekirdeği, badem, buğday tohumu yağı, fıstık, fıstık ezmesi, ıspanak, kabak, kanola yağı, kara lahana, kırmızı biber, kuşkonmaz, mango pancar yeşillikleri, yer fıstığı ve zeytinyağı E vitamini açısından çok zengindir.

Saç tellerini kalınlaştırabilmek için saçlarınız için en doğru şampuanı ve saç kremini de kullanmanız gerekir. Kimyasal içeriğe sahip olan şampuan ve saç kremleri saç tellerinin zamanla kurumasına ve yıpranmasına yol açar Şampuanınızı ve saç kreminizi mutlaka saç tipinize uygun seçmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Bunun için saçlarınızın öncelikle kuru mu yoksa yağlı mı olduğunu belirlemeniz gerekir. Saç tipinizi belirledikten sonra organik bir şampuan ve saç kremini kullanarak saçlarınızın temizliğini yapabilirsiniz. Ayrıca saçları aşırı yıkmakta saç tellerinin hasar görmesine yol açıyor. Bu sebeple saçlarınızı haftada 2 ya da 3 kez yıkamanız öneriliyor.

Saç tellerinin sağlığını korumak için saçlarınızı yıkadığınız suyun ısısı da çok önemlidir. Aşırı sıcak su saç tellerini kurutur ve sonrasında koparak dökülmesine yol açar. Saçlarınız için ideal su sıcaklığı her zaman ılık sudur.

Saç sağlığınızı korumak ve saç tellerini güçlendirmek için saçlarınızın nemini korumaya da özen göstermeniz gerekir. Saçların nem ihtiyacını saç kremlerinin bir çoğu karşılar.

Ancak gün içerisinde bol su içerek sağlarınızın doğal nem dengesini koruyabilirsiniz. Su, saçlara nem depolar. Saç köklerin kurumasını engeller. Saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır. Saç sağlığınız için her gün 2 litre su içmeniz önerilir.


SAÇ TELLERİNİ GÜÇLENDİREN DOĞAL YAĞLAR

Haberin Devamı

Saç tellerini güçlü hale getirebilmek için doğal yağlara da bir şans verebilirsiniz. Saç tellerini güçlendiren bazı yağlar saçları besliyor, onarıyor ve saç tellerine nem depoluyor. Muhteşem özellikleriyle saçlara profesyonel bir bakım sağlıyor.

Saç tellerini halat gibi güçlendiren doğal yağlar sırasıyla şu şekilde;

  • Jojoba yağı: Jojoba yağı ince saç telleri için harikadır. Saçları besler ve saç tellerini yumuşatır. Saçlara nem depoladığı için saç tellerinin kırılmasını engeller. Jojoba yağı cilt tarafından çok kolay emilen bir yağdır. Jojoba yağı birçok saç kremi ve şampuanlarda sıklıkla kullanılır.
  • Tatlı badem yağı: Saçları güçlendirmek için kullanılan yağların başında tatlı badem yağı yer alır. Tatlı badem yağı vitamin ve mineral deposudur. Saçları besleyip güçlendirir. Saç tellerini onarır ve dış etkenlere karşı güç kalkanı oluşturur.
  • Argan yağı: Saç için doğal bakım denildiğinde akıllara ilk olarak Argan yağı geliyor. Argan yağı saç köklerini besliyor, saçları nemlendiriyor. Saçların güçlü ve sağlıklı uzamalarına yardımcı oluyor. Argan yağı saç tellerini onarıyor. Saçları yumuşatıyor. Saç dökülmesi ve kepek gibi sorunları da ortadan kaldırıyor.
  • Zeytinyağı: Bu yağ saçlar için doğal bir nem kaynağıdır. Zeytinyağı E vitamini açısından çok zengindir. Saçları beslerken saç tellerine esneklik kazandırır. Saçların kırılmasını engeller ve saç köklerine direnç kazandırır. Zeytinyağı kırık saç uçlarını da onarır.
  • Hindistan Cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı içeriği sayesinde saçlar için bir güç kalkanı oluşturur. Saç tellerini güçlü hale getirerek dış etkenlere karşı korur. Saçların dayanıklılığını artırır. Sadece hasarlı saçları onarmakla kalmayan Hindistan cevizi yağı aynı zamanda kepek sorununu da tamamen ortadan kaldırır.
  • Susam yağı: Susam yağı aşırı kepek sorunu olanlar için idealdir. Saç köklerindeki kuruluk sorununu ortadan kaldırır. Pul pul dökülme ve kaşıntıyı önler. Susam yağı saçları kökten uca güçlendirir. Saçları kısa süre içerisinde uzatabilen susam yağı, güneş ışınlarının saça vermiş olduğu zararları dahi onarır.
  • Çörek otu yağı: Hem saç dökülmesi sorununuz varsa hem de saç telleriniz çok çabuk yıpranıyorsa bu yağ tam size göre. Dökülen, yıpranmış ve solmuş saçları kısa süre içerisinde hacimli bir görünüme kavuşturan çörek otu yağı beyazlama sürecini de geciktirir. Çörek otu yağı saç köklerini güçlendirir.
  • Hint yağı: Hint yağı saç kırıklarını onarır ve dökülmelere karşı da etkilidir. Saçlarda meydana gelmiş olan kepeklerin oluşumunu engelleyen yağ, saç tellerini güçlendirir Hint yağı saçların kurumasını engeller ve saçlara nem depolar. Nemlendirici etkisi saçı daha gür ve hacimli gösterir.

SAÇ BAKIM YAĞLARI NASIL KULLANILIR?

Saç bakım yağlarının uygulanması çok kolaydır. Saçları güçlendiren bu doğal yağları saçlarınıza ellerinizde uygulayabilirsiniz. Doğal saç yağları genellikle saç köklerine parmak uçlarıyla masaj yaparak uygulanır.

Haftada en fazla 1 ya da 2 kez uygulanması önerilir. Doğal saç yağlarını diplere masaj yaparak sürdükten sonra saçların boy ve uçlarına da yayabilirsiniz.

Dipten uca sürdüğünüz bu doğal yağların saçta bekleme süresi en fazla 40-45 dakikadır. Bu süre dolduktan sonra saçlarınızı şampuanla yağdan arındırmanız gerekir. Saç yağlarını tek başına kullanabileceğiniz gibi farklı birkaç yağı bir arada karıştırarak da saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı