Bakım Saç dökülmesine çare: Soğan yağı

Saç dökülmesine çare: Soğan yağı

Paylaş
Saç dökülmesine çare: Soğan yağı

Soğan, yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Her damak tadına hitap eden ve yemekleri zenginleştiren soğanın sayısız faydası bulunur. Çok eski çağlardan beri soğan, şifa için kullanılır. Evde saç bakımı denildiğinde de akıllara hemen soğan gelir. Soğanın içerisinde bol miktarda folik asit, C vitamini ve kükürt bulunur. Soğan zengin içeriği ile saç derisi enfeksiyonlarına karşı savaşır. Saçların kırılmasını önler. Saçların erken beyazlamasını yavaşlatır. Soğan, doğal saç bakım yağı olarak kullanıldığında güçlü bir anti-inflamatuar, fungisidal, antioksidan ve antibakteriyel tedavi sağlayabilir. Herkesin zaman zaman yaşadığı saç dökülmesi sorununu da ortadan kaldırabilir. Soğan yağının saç üzerindeki mucize etkilerini Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr| Çeşitli nedenlere bağlı olarak saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yaşlanma normal bir biyolojik süreçtir. Bu, ince çizgiler sergilemeye başlayan cilt ve daha kırılgan hale gelen kemikler dahil olmak üzere vücudun her bölümünü etkiler. Saçlar da benzer bir bozulmadan muzdariptir.

Haberin Devamı

Yaşlandıkça, saç köklerinin yeni saç üretme yeteneği azalır ve bu da daha az saç hacmine neden olur. Kadınlarda hormonal dengesizlik nedeniyle saç dökülmesi çok daha yaygındır. Bu sebeple belirli zamanlarda yoğun bir saç dökülmesi ile karşı karşıya kalabilirler.

Kalıtsal faktör, özellikle erkek tipi kellik görünümünde en çok erkeklerde görülürken, bu sorun hem erkekleri hem de kadınları etkiler. Genetik sadece saç tipini ve kalitesini belirlemekle kalmaz, aynı zamanda saç köklerinin küçülmesine ve yeni saç çıkarma yeteneğini kaybetmesine de etki eder.

Beslenme alışkanlıkları da saç sağlığını etkileyen bir diğer faktördür. Saç sağlığını korumak için beslenme çok önemlidir. Proteinler saçın yapı taşlarıdır ve çinko ve magnezyum da saçı sağlıklı tutmada önemli bir rol oynar. Sürekli diyet yapmak, yetersiz ve düzensiz beslenmek saç kayıpları yaşamanıza sebep olur.

Haberin Devamı

Saç derisi enfeksiyonları saçınızın sağlığına zarar verebilir. Tedavi edilmediği takdirde, saç derisi bozuklukları, özellikle enfeksiyonun daha belirgin olduğu yamalı bölgede ciddi saç dökülmesine neden olabilir. Aynı şekilde, kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarında da genellikle tedaviye başladıktan birkaç hafta sonra saç dökülmesi görülür.

Ayrıca, östrojen seviyelerindeki düşüş nedeniyle, birçok kadın hamilelikten sonra birkaç ay saç dökülmesi yaşar. Benzer şekilde, tiroid hastalarında da büyük tutamlar ve kümeler halinde saç dökülmesi görülebilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bu saç dökülmesi sorununu soğan yağı kullanarak hafifletebilmeniz mümkün.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KESİN ÇÖZÜM

Soğan yağı, kafa derisinde saç gelişim döngüsünü optimize etmeye yardımcı olan spesifik enzimleri aktive edebilir. Bu, daha hızlı saç büyümesine ve daha az saç dökülmesine neden olarak daha sağlıklı görüne saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.

Soğan yağı kükürt oranı yüksektir ve saç kırılmasını, kırık uçları ve incelmeyi önlemeye yardımcı olabilir. Bunun nedeni, kükürdün saç teli gücü için gerekli olan proteini üretmeye yardımcı olabilmesidir.

Haberin Devamı

Soğan yağındaki bazı enzimler saçınızı serbest radikal hasarından koruyabilir ve erken beyazlamayı geciktirmeye yardımcı olur. Soğan yağı ayrıca saç derisindeki pH dengesini korur. Saçların beslenmesine ve dengeli uzamasını sağlar. Saç derisine düzenli olarak soğan yağı uygulamak bakteriyel enfeksiyonları, kepeği ve kaşıntıyı önlemeye yardımcı olabilir.

  • Şampuanınızın saç derinizdeki nemi almaması için saçlarınızı yıkamadan önce mutlaka soğan yağı ile saçlarınıza masaj yapın.
  • Bu durumda soğan yağı doğal bir saç kremi olarak kullanılabilir.
  • Ayrıca saçınızı yıkamadan önce soğan yağı kullanmak istemiyorsanız yıkama sonrasında saç uçlarına uygulayabilirsiniz.

SAÇ DOKUSUNU İYİLEŞTİRİR

Normal soğan yağı saçınızı parlak, pürüzsüz, nemli ve elektriksiz hale getirebilir. Soğan suyu ve bal birlikte kullanılırsa saç dökülmesini tedavi etmek için harika olabilir. Bu nedenle, soğan suyu ve ballı macun karışımını saç derisine 30 dakika uygulayın ve durulayın. Haftada 1-2 kez düzenli uyguladığınızda harika etkilerini görebilirsiniz.

Ayrıca saçlar için harikalar yarattığı bilinen sıcak yağ bakımlarını da deneyebilirsiniz. Soğan saç yağı, saç derisine tek başına veya sıcak yağ tedavisi olarak başka bir yağ ile birlikte uygulanabilir.

Başlamak için avucunuzun içine birkaç damla soğan yağı koyun ve uçlara doğru ilerleyerek saç derinize hafifçe masaj yapın.

Haberin Devamı
  • Soğan yağını saçlarınıza sürdükten sonra gece boyunca bekletin.
  • Sabah uyandığınızda saçlarınızı yıkayın.
  • Uzun vadeli sonuçları gözlemlemek için haftada 2-3 kez tekrarlayın.