Bakım Saç çıkaran en iyi doğal yağlar!

Saç çıkaran en iyi doğal yağlar!

Paylaş
Saç çıkaran en iyi doğal yağlar!

Saçlar için doğanın sunduğu mucizelerden faydalanma zamanı geldi. Saç çıkaran yağlar, saç köklerini besleyerek kan dolaşımını hızlandıran, saç foliküllerini besleyerek çok daha hızlı uzamasını sağlayan doğal çözümlerdir. Haftada 2-3 defa saçlarınıza bu yağlarla masaj yaparak yeni saçlarınızın çıkmasını kolaylaştırın. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Saç çıkaran yağlar, bebek saçların beslenmesini sağlayarak büyümelerine destek olur. Saçın 2 ila 6 yıl arasında değişkenlik gösteren büyüme evresinin süresini uzatarak saçların daha gür görünmesini sağlar. Saç, doğası gereği döngüsel bir yapıdadır. Büyüme, gerileme ve yenilenme aşamaları ile her saç telinin belirli bir ömrü vardır. Buna saç telinin yaşam döngüsü denir. Her döngü üç ana aşamadan oluşur.

Haberin Devamı
  • Anajen, saçın büyüme aşamasıdır. Bir saç teli 2 yıldan 6 yıla kadar büyüme aşamasında kalabilir. Saç tellerimizin yüzde 85'i genelde bu aşamadadır. Saç gövdesi bu aşamada saç kökü tarafından üretilir. Bu aşamadaki saçlar ayda yaklaşık 1 cm
  • Katajen, saçın geçiş veya dejenerasyon aşamasıdır ve iki ila üç hafta sürer. Bu geçiş aşamasında, saç uzaması durur.
  • Telojen, aktivasyon ve proliferasyon açısından dinlenme aşamasıdır. Genelde saç tellerimizin yüzde 10’u bu aşamadadır. Bu aşamada saç teli üretimi gözlenmez. Bu iki ila üç aylık saç dökülmesi evresinde, başka bir anajen aşamasına giren yeni bir saçla dışarı itilen saç teli dökülür.

Saç çıkaran yağlar, saç köklerinizin ideal şekilde beslenmesini sağlayarak anajen dönemdeki saç tellerinin uzama sürecini, bu aşamada kalma sürecini uzatır böylece bebek saçlarınız daha hızlı uzarken, saçlarınız çok daha gür ve dolgun görünür.

Saç bakımının temelini, doğal bakım yağlarıyla kafa derisine yapılan bakımlar oluşturur. Saç çıkaran yağları düzenli kullanarak daha gür ve çabucak uzayan saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçlar için faydalı olan birçok doğal yağ vardır. Zeytinyağı, badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi saça faydalı olan birçok yağ vardır ancak bazı doğal yağlar saçların, büyümesi ve gelişmesi üzerinde daha fazla etkiye sahiptir.

İşte saç çıkaran en iyi doğal yağlar... 

LAVANTA YAĞI

Haberin Devamı

Araştırmalar, lavanta özlerinin saç büyümesini destekleyebileceğini ve incelmeyi önleyebileceğini gösteriyor. Lavanta yağı saçlarınızda harikalar yaratabilir.

2016 yılında Kore'de Moonsung Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, deneklere uygulanan lavanta yağının saç uzamasına neden olduğunu buldu. 4 hafta boyunca günde 1 kez sürülen lavanta yağı deneklerin saç tellerinin normalden daha kalın ve daha hızlı uzamasını sağladı.

Saç çıkaran yağlar arasındaki bu etkili uçucu yağı bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak kullanmalısınız.

  • Uygulama ipuçları: Lavanta yağını, 1:1 oranında zeytinyağı ile karıştırın. Saç diplerinize uygulayın. 5-10 dakika bekleterek normal şekilde yıkayın. Haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz. Lavanta yağını su ile seyrelterek de kullanabilirsiniz.

BİBERİYE YAĞI:

Saç çıkaran yağlar arasında en güçlülerinden biri de biberiye yağı Saç üzerindeki etkileriyle araştırmalara konu olan biberiye yağı, dökülmeleri durdurabilecek kadar güçlü!

2012'de yapılan bir araştırma, biberiye yaprağı özünün bile saç büyümesini destekleyebileceğini gösterdi

Uygulama ipuçları: Biberiye yağı uçucu bir yağ olduğu için seyrelterek kullanılmalıdır. Zeytinyağı, argan yağı ya da jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. Karışımı saç derinize eşit olarak masaj yapın ve 20-30 dakika bekletin. Daha sonra durulayın.

ÇÖREK OTU YAĞI

Çörek otu yağı: Saç çıkaran etkili yağlardan biri de çörek otu yağıdır. Çörek otu yağı saç için en iyi doğal ilaçlardan biridir çünkü saçınızı beslemek ve bakımını yapmak için ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi içerir.

Haberin Devamı

Çörek otu yağı yapısında çinko, demir, kalsiyum, selenyum ve magnezyum gibi mineralleri; A, C, B1 ve B6 gibi son derece önemli vitaminleri içeriyor. Çörek otu yağı içeriği sayesinde saçların güçlenmesini sağlıyor.

Saç büyümesini artırmaya ve hücrede yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olan bakteri ve mantarların neden olduğu cilt hastalıkları, proteinler, alkaloitler ve saponinlerle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlar ve antienflamatuar özelliklerden oluşur.

Çörek otu yağı, kan dolaşımını hızlandıran yağlardandır. Kafa derinize masaj yaparak uyguladığınızda, saçların beslenmesini kolaylaştırır ve yeni saçların çıkmasına destek olur.

  • Uygulama ipuçları: Çörek otu yağı pürüzsüzleştirmeye, parlaklık katmaya ve potansiyel olarak zarar görmüş saçı iyileştirmeye yardımcı olabilir.


ARGAN YAĞI

Argan yağı: 200 yıl yaşayabilen bir çöl bitkisi olan Argan yağı saça faydalarıyla bilinir. Saç tellerini güçlendirerek kırılmaları ve kopmaları azaltır. Ayrıca yüksek besleyici özelliklere sahiptir. Argan yağı saç dökülmesini durdurmak için kullanılır. Saç derisi için harikadır. Gözenekleri tıkamaz, folüküllerin beslenmesine destek olur.

Haberin Devamı
  • Uygulama ipuçları: Argan yağını, doğrudan saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Kalan yağı saçlarınızın boylarına ve uçlarına da sürün. En az 30 dakika bekleterek yıkayın. Yeni saçların çıkmasına destek olmak için haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz.

SARIMSAK YAĞI:

Saç çıkaran yağlardan en güçlülerinden biri de tabi ki sarımsak yağı. Sarımsak özleri, saç büyümesine yardımcı olabilecek güçlü özelliklere sahiptir. Sarımsak yağında bulunan bazı özler ve kükürt içeriği saç köklerinin temel besin maddesi keratin için yapı taşı görevi görür. 

Bir araştırma, üç ay boyunca günde iki kez saça topikal olarak sarımsak uygulamanın alopesi ile ilişkili saç dökülmesi riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

  • Uygulama ipuçları:Saç derinize sarımsak yağı sürün ve 5-10 dakika masaj yapın. Yağı gece boyunca kafa derinizde bırakabilirsiniz. Sabahları ılık suyla durulayın.

HİNT YAĞI

Hint yağı: Birçok insan Hint yağını doğal bir saç tedavisi olarak kullanır. Diğer yağlardan farklı olarak Hint yağı, proteinler, vitaminler, yağ asitleri ve antioksidanların güçlü bir karışımından oluşan çeşitli besinler içerir. Böylece saç derisine ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlar. Bu sadece saç dökülmesini önlemekle kalmaz, aynı zamanda sağlıklı saç büyümesini de sağlar.

Hint yağının saç tellerini nemlendirmeye, esnekliği artırmaya ve kırılma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilecek nemlendirici özelliklere de sahiptir. Hint yağı, kafa derinizdeki nem seviyesini dengeler bu da saç folikülleri için ideal ortamı hazırlar.

Haberin Devamı

Gözle görülür sonuçlar elde etmek için 6-8 haftalık bir kullanım gerektirebilir.

  • Uygulama ipuçları: Saç büyümesi için Hint yağı kullanmak için, saç derinize yaklaşık 20 damla uygulayın ve en az 4-5 dakika parmaklarınızla masaj yapın. Uygun şekilde durulayın.

SAÇ ÇIKARAN YÖNTEMLER

Saçlarınızın daha gür görünmesi için onları içerden ve dışardan beslemeniz ve kayıpları azaltmak için saçlarınızı korumanız gerekir. Bunun için doğal yağlarla bakımdan, saçlarınız için ideal beslenmeye kadar birçok noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Düzenli şekilde uygular, saçlarınız için faydalı alışkanlıkları yaşamınıza eklerseniz saçlarınızın yaklaşık 2-3 ay içinde gürleşmeye başladığını göreceksiniz. 

  • Anajen dönemdeki saç tellerinin en iyi şekilde beslenmesini sağlayarak daha fazla saçınızın çıkmasına destek olabilirsiniz. Bunun için şu noktalara dikkat edin. 
  • Saçlarınızı doğru yıkama şekillerini öğrenin ve buna bir düzen getirin. Haftada 3-4 yıkama yeterli olacaktır. 
  • Kafa derinizi aşırı sıcaktan, güneşten ve soğuktan koruyun. Bu daha sağlıklı bir kafa derisine ve daha güçlü saç foliküllerine destek olur. 
  • Doğru beslenin. Saçınızın ihtiyacı olan A, E, C ve özellikle B vitamini gibi temel vitaminleri, demir, çinko, potasyum, magnezyum gibi temel mineralleri eksik etmeyin. 
  • Hücre yıkımını azaltmak ve hücre yenilenmesine destek olmak için antioksidanlardan güçlü bir beslenme edinin. 
  • Sigara ve hava kirliliği saçlarınızın düşmanıdır. Daha sağlıklı ve gür saçlar için uzak durmaya özen gösterin. 
  • Saç telleriniz stresten çok hızlı etkilenir. Strese karşı önlemler almayı düşünmelisiniz. 
  • Düzenli olarak içilen bitki çayları saçlarınız için gerekli olan bileşenleri almanıza destek olur. 
  • Haftada 2-3 defa saçlarınız için 3-4 dakikalık masaj seansları düzenleyin. Sık sık parmaklarınızla kafa derinize masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırın. 
  • Haftada 2 defa saç çıkaran doğal yağlarla saçlarınızın beslenmesini sağlayın.