Bakım Gür ve hızlı uzayan saçlar için lavanta yağı!

Gür ve hızlı uzayan saçlar için lavanta yağı!

Paylaş
Gür ve hızlı uzayan saçlar için lavanta yağı!

Saçlarınızın çok daha hızlı uzamasını sağlamak istiyorsanız lavanta özleri çok işinize yarayacak. Lavanta suyu ve lavanta yağı saça faydalarıyla dikkat çekiyor. Daha hızlı uzayan, daha kalın saç telleri ve daha sağlıklı bir saç derisi için okumaya devam edin. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Bilim dünyası saç için lavanta yağının faydalarını araştırıp duruyor. Onlar burada bir ışık olduğunu biliyorlar. Lavanta yağı ve özleri yüzyıllardır saç ve cilt için ve aromaterapik etkileri nedeniyle ve tıbbi amaçlarla kullanılıyor olsa da çok yeni araştırmalarla bu etkiler doğrulanıyor. Lavanta yağı saça faydalarıyla ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Çalışmalar, lavanta özlerinin saç büyümesini destekleyebileceğini ve incelmeyi önleyebileceğini gösteriyor. Genel kafa derisi ve saç sağlığı için başka avantajları da olabilir. Antienflamatuvar özellikleriyle ödüllendirilen lavanta esansiyel yağı ile birleşerek kafa derisi sebumunu dengelemeye ve saç derisini yatıştırmaya yardımcı olur

DAHA HIZLI UZAYAN KALIN SAÇ TELLERİ

2016 yılında Kore'de Moonsung Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, deneklere uygulanan lavanta yağının saç uzamasına neden olduğunu buldu. 4 hafta boyunca günde 1 kez sürülen lavanta yağı deneklerin saç tellerinin normalden daha kalın ve daha hızlı uzamasını sağladı.

Lavanta yağı, ayrıca özellikle kaşıntılı kafa derisi ve kepeklenme sorunu için bire bir!

Haberin Devamı

Lavanta yağını saçınıza uygulamak saç köklerindeki dolaşımın artmasına yardımcı olarak saçlarınızın normalden daha kalın ve hızlı uzamasını teşvik eder

Lavanta esansiyel yağları, muhteşem kokusu sakinleştirici ve iyileştirici etkiye sahip olan lavanta bitkisinden elde edilir. Özel damıtma teknikleri kullanılan yüksek konsantrasyonlu lavanta yağı saça faydalarıyla dikkat çekiyor. 

Üstelik saça uygulaması oldukça kolay…

  • Saf lavanta suyunu saçınıza doğrudan sıkabilirsiniz. Saç diplerine masaj yapılarak uygulandığında saç derisinin sağlığını iyileştirir. Saçlı derinin nem dengesini iyileştirerek kepeğe iyi gelir.
  • Lavanta yağını saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Doğrudan uygulamak yerine 1:1 oranında tatlı badem yağı, zeytin yağı ya da su ile seyreltin. Saç diplerinize 5-10 dakika masaj yapın ve saçlarınızı ılık suyla durulayın.

Uçucu yağları zamanla seyreltmeden cilde uygulayarak, vücudunuz hassasiyete yol açabilecek bir bağışıklık tepkisini tetiklemeye başlayabilir . Uçucu yağlarınızı seyrelttiğinizde, bunun olma olasılığını azaltırsınız

Dikkat! Etkilerini gösterebilmesi için, aldığınız ürünlerin %100 saf ve doğal olduğuna emin olun. Doğru üretilmiş, iyi saklanmış lavanta suyu ya da lavanta yağı edinin.

Lavanta yağını saç diplerinize her gün uygulayabilirsiniz.

Saçınız üzerindeki etkilerini anlayabilmek için en az 1 - 2 ay düzenli uygulama yapın.

İŞTE LAVANTA YAĞININ SAÇA ETKİLERİ

Lavanta yağı doğru kullanıldığında saç dökülmesi, incelme ve düşen saçlar, saç kırılması, kuru saç, kaşıntılı saç derisi, kepek, yıpranmış saçlar ve çok daha fazlası gibi birçok yaygın saç problemini önleyebilir ve hatta tersine çevirebilir.

  • Saçlarınızın uzama hızını artırır
  • Saç tellerinizin daha iyi beslenmesini sağlayarak kalınlaşmalarını ve gürleşmelerini sağlar
  • Folikül yapısını besleyerek bebek saçların büyümelerini sağlar. Yeni saç oluşumuna destek olur
  • Antimikrobiyal etkileri sayesinde bakteri ve mantarların büyümesini önlemeye yardımcı olur
  • Kafa derisindeki aşırı yağlanmayı azaltır. Nemi dengeler
  • Kepeklenmeyi kısa sürede yok eder
  • Kaşıntı problemine karşı yatıştırıcı etkisi vardır
  • Saçın doğal yollarla bitten arınmasını sağlar
  • Saçların beyazlaşmasını azaltıyor.
  • Erkek tipi saç dökülmelerinde DHT blokajına yardımcı olan DHT blokerleri olarak işlev görür ve saç dökülmesini yavaşlatır.

GENETİK KAYNAKLI SAÇ DÖKÜLMELERİNDE BİLE ETKİLİ!

Haberin Devamı

Lavanta özleriyle yapılan araştırmalar, saç ve saçlı deri üzerindeki faydaları nedeniyle saç dökülmesini azaltıyor. Saç derisinin daha iyi beslenmesine ve  nefes almasında yardımcı olduğu için saç dökülmesine karşı da etkilidir.

Genetik kaynaklı bir dökülme şekli olan ve erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen dökülmelerde DHT engelleyici olarak işlev gördüğü için düzenli kullanımda bu tip saç dökülmelerini de engellemek için kullanılabilir. 

Saçlarınızdaki beyazları azaltın

Düzenli olarak kullanılan lavanta özleri, saçlarınızdaki beyazlaşmayı da yavaşlatabilir. Lavanta esansiyel yağı, beyaz saç terapilerinde popüler olarak kullanıldığı için şüphesiz beyaz saçlar için en iyi esansiyel yağdır. Ayrıca Lavanta esansiyel yağı saçınızı koyulaştırma işlevini de yerine getirir