Bakım Daha gür saçlar için her gün almanız gereken vitaminler

Daha gür saçlar için her gün almanız gereken vitaminler

Paylaş
Daha gür saçlar için her gün almanız gereken vitaminler

Saçlarınızın güçlenmesini ve daha gür görünmesini istiyorsanız, vücudunuzun ihtiyacı olan bazı vitamin, mineral ve bileşenler tam olarak karşılamanız önemlidir. Yeterli beslenmediğinizde saçlarınız da beslenemez ve zayıflamaya başlar hatta dökülebilir. Saçlarınızın çok daha gür ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız bu vitamin ve mineralleri asla eksik etmeyin.

Vücudunuzun kusursuz şekilde işleyebilmesi saçınızdan tırnağınıza kadar yetebilmesi için bazı besin değerlerini her gün doğru oranlarda alması gerekir. Eksik beslendiğinizde vücudunuz enerjisini ve besinlerini saçlarınızdan çok daha önemli işlerine ayırır bu da saçların sönükleşmesini sağlar.

Haberin Devamı

Aynı şekilde doğru vitamin ve minerallerle doğru sağlıklı bir beslenme sistemi de saçlarınızın bol bol beslenmesine ve daha hızlı uzamasına, daha güçlü olmasına destek olur. Dolayısıyla saçlarınız çok daha gür görünür.

Daha iyi saçlar için her gün ihtiyacınız olan vitaminleri sağlamalı ve saçınızın çevresel etkenlerden korumalısınız.

SAÇ İÇİN GEREKLİ VİTAMİN VE MİNERALLER

Saçlarınızın için en gerekli vitaminlerden ilki tabi ki B grubu vitaminlerdir. Saçın yapı taşı olan keratin bu vitaminler sayesinde üretilir. Böylece saçınızın onarılması ve uzaması kolaylaştır. Biotin ihtiyacınızı karşılayın. Yumurta sarısı, dut, karaciğer, fıstık ve yeşil yapraklı sebzelerden zengin bir beslenme saç için ihtiyacınız olan biotini almanıza destek olacak. Biotin, saçın ana maddesi olan keratinin üretiminden sorumludur

Haberin Devamı

Saçlarınızın gürleşmesi için saç derisinin uygun yapıda ve sağlıklı olması çok önemlidir bunun için A vitamini içeren besinlerden tüketmelisiniz.  Yetişkin bir kişinin günde 700-900 mcg A vitamini alması gerekmektedir.

Örneğin; Tatlı patates, havuç, ıspanak, domates, kayısı, maydonoz, süt, yumurta, karides, somon balığı, ciğer tüketmek A vitamini ihtiyacınızı karşılamanıza olanak sağlar. 

A vitamini, saç derisinin nem dengesini korur ve saç köklerini rahatlatır.

Saçlarınız için folik asit çok önemli. Folik asit, hücre yenilenmesini arttırarak iyileşme sürecini hızlandırır. B vitamini ailesinin bir üyesi olan folik asit (vitamin B9 ya da diğer bir adı ile folat) hücre bölünmesi sürecinde önemli bir etkiye sahiptir.

Folik asitten güçlü bir beslenme için avokado, karaciğer, brokoli, mısır, kırmızı et, yumurta, enginar, kavun, buğday, çavdar tüketebilirsiniz. Yetişkin kişilerin günde 100-200 mcg folik asite ihtiyacı vardır.

C vitamini, kan dolaşımını arttırdığı için saç köklerinin beslenmesini kolaylaştırmaktadır. Saç hücrelerinin üretimi ve hücre yenilenmesinden sorumlu E vitamininde yüksek gıdalar tüketmek de önemlidir. E vitamini, saçlara canlılık kazandırır.

Ay çekirdeği, buğday tohumu, ıspanak, badem, fındık, ıspanak, şalgam, avakado bol miktarda E vitamini içerir.

Haberin Devamı

Beslenmenize ekleyeceğiniz bu besinler saç köklerinizin beslenmesini kolaylaştırır. Günlük ihtiyacınızı karşılamanıza olanak sağlar. Ayrıca doktorunuza danışarak ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri belirleyebilirsiniz. 

Daha gür saçlara sahip olmak için şu kurallara dikkat edebilirsiniz;

  • Basit karbonhidratları azaltın, sebze ve meyveye ağırlık verin
  • Sigara ve alkol saç köklerinizin beslenmesini engeller, olabildiğince uzak durun
  • Saç derinizi güneşten koruyun
  • Düzenli bir beslenme sistemi oluşturun
  • Abur, cubur ve zararlı gıdalardan uzaklaşın
  • Ara öğünlerinize kuruyemiş ekleyin