Bakım Sarı saç bakımı nasıl yapılır? Altın gibi parlak saçlar için öneriler

Sarı saç bakımı nasıl yapılır? Altın gibi parlak saçlar için öneriler

Paylaş
Sarı saç bakımı nasıl yapılır? Altın gibi parlak saçlar için öneriler

Kusursuz sarı saçlara sahip olmak her kadının hayâli... Çoğu kadın arasında popüler saç rengi haline gelen sarı saçların bakımı doğal saçlara göre çok daha zor. Saçlarınızı sürekli sarı renge boyatıyorsanız muhtemelen saçlarınız açıcı işlemine çok fazla maruz kalıyordur. Saçları açma işlemi saç köklerini ve saç tellerini aşırı derecede yıpratıyor. Bu sebeple istediğiniz parlak sarı saçları elde etmek zorlaşıyor. Ancak sarı saçlarınızı sürekli besleyerek, onararak ve özenli davranarak koruyabilmeniz mümkün. Sarı saçların zamanla kırılmasını, cansızlaşmasını ve koparak dökülmesini engellemek için birçok ipucu var. Saçlarınızı sarıya boyatmaktan vazgeçemiyorsanız bu yöntemlere bir şans verebilirsiniz.

Posta.com.tr | Saçlarınızı sürekli sarı renge boyatıyorsanız bir süre sonra saçlarınızın cansız ve mat görüntüsü ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçları sarı renge boyatmadan önce mutlaka bir açma işlemi uygulanır. Bu açma işlemi saçların doğal neminin kaybolmasına sebep olur.

Sarıya boyattığınız saçlarınız zamanla kuru ve mat bir hale gelir. Arzu ettiğiniz parlak sarı saçlara sahip olabilmeniz çok zor olur. Ancak saçlarınıza gereken özeni göstererek ve saç renginizi koruyarak saçlarınızı güçlü hale getirebilirsiniz. Sarı saçlarınızın bakımını yapmak için uygulamanız gereken ipuçlarını Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Parlak sarı saçlar görüntüsüyle herkesi kendine hayran bırakır. Saçlarınızı istediğiniz sarı renge ulaştırmak için kuaförde birçok işlemi aynı anda yaptırmak durumunda kalırsınız. Bu işlemlerden dolayı saçlarınız yorulur.

Haberin Devamı

Saçlarınızda oluşan hasarı minimum seviyeye getirebilmek için saçlarınıza nem depolamanız gerekir. Saçlarınıza nem depolamak için yoğun nemlendirici saç bakım ürünlerinden ya da doğal yağlardan faydalanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı, Hint yağı, tatlı badem yağı ya da Argan yağı gibi doğal yağlar saçları kökten uca besler ve nemlendirir. Boyadan yıpranan saçları kısa sürede onarır. Saçların kırılmasını önler. Saçlara doğal parlaklığını geri kazandırır. Saçlara nem depoladığı için dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirir.

Sarı saçlarınızın hasar görmesinin engellemenin bir diğer yolu da saçları ısıdan korumak. Aşırı ısıya maruz kalan saçlar çok çabuk cansızlaşır.

Özellikle boyalı saçlarda bu sorun daha çok görülür. İşlemden yorulan saçlarınıza bir de ısı uygularsanız onlara en büyük hasarı vermiş olursunuz.

Sarı saçlarınızın mat ve cansız görünmesini önlemek için mutlaka ısı veren işlemlerden uzak durmanız gerekir. Bunun yerine saçlarınızı doğal haline bırakmanız önerilir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra havluya nemini alarak kurutmanız sarı saçlarınızı korumanıza yardımcı olur.

Sarı saçlarınızı banyoda yıkarken de kullandığınız suyun sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Aşırı sıcak su sarı saçların parlak görünmesine engel olur. Saç derisi hasar görür. Zamanla kuruluk, pul pul dökülme gibi sorunlar ortaya çıkar. Sıcak su yerine saçlarınızı ılık su ile yıkarsanız saçlarınızın hasar görmesini engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sarı saçlar her zaman çok özel bakım ister. Saçlarınızı sarıya boyatmayı seviyorsanız saç rengini koruyan bakım maskelerini kullanmanız gerekir.

Saçlara nem depolayan, saçları pürüzsüzleştiren ve saç tellerini besleyen bakım maskelerini mutlaka haftada 1 kez saçlarınıza uygulamanız gerekir. Piyasada sarı saçlara ya da boyalı saçlara özel birçok maske bulunur. Saç tipinize en uygun olan maske ile kusursuz sarı saçlara sahip olabilirsiniz.

SARI SAÇLAR İÇİN BAKIM RUTİNİ ÖNERİSİ

  • Haftada 1 kez mutlaka mor şampuanla saçlarınızı masaj yaparak yıkayın.
  • Saçlarını nemlendiren ve güçlendiren profesyonel bir maske yapın.
  • Mutlaka her şampuandan sonra saç kremi kullanın.
  • Saçlarınızı ısıdan koruyun.
  • Saçlarınızı soğuk su ile durulayın ve ısıdan koruyun.
  • Saçlarınızı düzenli olarak kestirin.
  • Keratin bakım yaptırmayı ihmal etmeyin.