Bakım Serum ve yüz bakım yağlarını doğru kullanma rehberi

Serum ve yüz bakım yağlarını doğru kullanma rehberi

Paylaş
Serum ve yüz bakım yağlarını doğru kullanma rehberi

Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olabilmek için cilt bakımı yapmanız şart. Cilt bakımı yaparken doğru bir sıralama ile ürünleri uygulamanız çok önemlidir. Tüm cilt tipleri cilt bakımı yaparken yüz yağları ve serumlardan da faydalanır. Ancak cildiniz için cilt bakım yağlarının mı yoksa serumların mı daha yararlı olduğunu iyi araştırmanız gerekir. Peki, serum ve yüz bakım yağları nasıl kullanılır?

Cilt sağlığını korumak için belli bir cilt bakım rutinini uygulamanız gerekir. Cilt tipinize uygun ürünlerle yapacağınız bakım sayesinde cildinizi daha dayanıklı bir hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Cilt bakımlarında kullanılan yüz bakım yağları ve serumları da cildinizin hem ihtiyacına göre hem de cilt tipinize göre seçmeniz önemlidir. Serum ve yüz bakım yağları cilt bakımında nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın

SERUM KULLANMANIN FAYDALARI

Serumlar ince ve sulu bir kıvama sahiptir ve yüksek konsantrasyonda aktif bileşenlerle formüle edilerek ürünün cilt yüzeyinin derinliklerine nüfuz etmesini sağlar. Yüz serumları, cilt sorunlarını hedefleyen ve cilt sağlığını iyileştiren yoğun cilt tedavileridir.

Belirli cilt bakımı ihtiyaçları için güçlü sonuçlar sağlayan konsantre miktarlarda temel bileşenler sunarlar. Mevcut cilt bakım rejiminizi desteklemek için çok faydalı olabilirler. Serumlar cildi dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirir. Cilt hücrelerini yenileyerek cildin erken yaşlanmasını önler. Serumlar cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmezidir.

Haberin Devamı

YÜZ YAĞLARI CİLDE NEM DEPOLAR

Serumların aksine, yağlar su ile formüle edilmez ve kıvam olarak daha kalındır, cildin bariyerini pürüzsüz ve besleyici tutmak için faydalıdır. Bunları cildin ihtiyacına göre nemlendiricinizin yerine düşünebilirsiniz. Bunlar, uzun süreli hidrasyon için ciltte nemi depolayan güçlü bileşiklerdir. Size dengeli ve nemli bir cilt vermek için kuruluk etkilerini kontrol etmede mükemmeldir.

Dengeli bir yüz yağı, cildinizi doğal yağlarından arındırmadan yağ, sebum veya makyajı çözebilir. Günlük cilt bakım rutininizde yüz yağları ve serumları kullanmak, cildinizin genel sağlığını ve görünümünü iyileştirecektir. İkisi tek başına tek bir güzellik bakımı olarak kullanılabilir veya aynı anda bir dizi cilt sorununu gidermek için katmanlandığında gerçekten iyi çalışabilirler.

SERUM VE BAKIM YAĞLARI NASIL KULLANILIR?

Serumlar ve yüz yağları, her ikisi de cilt sağlığımızı iyileştirme ve ışıltıyı artırma yeteneğine sahiptir. Bu iki güçlü oyuncu arasında kafanızın karışması ve hangisini rejiminize dahil etmeniz gerektiğini kendinize sormanız alışılmadık bir durum değil. Ancak amaçları benzer görünse de işlevleri zıt kutuplardır ve her birinin cildimize farklı bir şekilde faydası vardır.

Haberin Devamı

SERUMLAR VE YÜZ BAKIM YAĞLARI NASIL KULLANILIR?

Piyasadaki birçok farklı türde yararlı cilt bakım ürünü göz önüne alındığında, bu ürünlerin doğru bir sıralama ile kullanılması büyük önem taşır.. İşte günlük rutininizin bir parçası olarak hem yüz serumunu hem de yüz yağını katmanın doğru yolu:

1.adım: Temizleyici

2. adım: Toner

3. adım: Yüz Serumu

4. adım: Nemlendirici

5. adım: Yüz Yağı