Bakım Vücut bakımı nasıl yapılır?

Vücut bakımı nasıl yapılır?

Paylaş
Vücut bakımı nasıl yapılır?

Yüzünüz gibi vücudunuzda her an bakıma ihtiyaç duyar. Vücudunuzu dışarıdan gelen etkilere karşı koruyabilmek için kendinize özel bir vücut bakım rutini belirlemeniz gerekir. Ancak insanlar genellikle yüz bakımına verdiği önemi vücut bakımına göstermez. Oysa vücudunuzda derinlemesine temizlemeye ve neme ihtiyaç duyar. Vücut bakımında peelingler, losyonlar, kremler çok sık kullanılır. Etkili bir vücut bakımı için tüm işlemleri sırasıyla ve düzenli olarak uygulamanız gerekir. Vücut bakımı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.

Posta.com.tr | Vücudunuzu daha iyi bir görünüme kavuşturmak için bakım yapmanız gerekir. En az yüz bakımınız kadar vücut bakımınız da cilt sağlığınız için büyük önem taşır.

Haberin Devamı

Vücut bakımı cildinizi dış etkenlere karşı korur ve güçlü hale getirir. Aynı yüzünüz gibi vücudunuzda temizliğe ve neme ihtiyaç duyar. Cildinizin nefes almasını sağlamak için vücudunuza uygun bir bakım rutini belirlemeniz gerekir.

Vücudunuza bakım yapmadığınızda oluşan veya oluşabilecek sorunlar bizi daha yaşlı ve yorgun gözükmemize sebep olur. Cilt çok kısa sürede kurur ve pul pul dökülür. Vücut bakımını yaptığınızda cildinizi ferahlamış ve tazelenmiş hissedersiniz. Vücut bakımı kadar vücut bakımının ne kadar doğru yapıldığı da büyük önem taşır. .

Vücut bakımı doğru yapılmadığı takdirde cildiniz matlaşır, cansızlaşır ve sağlıklı görüntüsünü kaybetmeye başlar. Doğru vücut bakımı için bu ipuçlarını takip edebilir ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Etkili bir vücut bakımı için öncelikle vücudunuzu temizlemeniz gerekir. Vücut temizliği yaparken kullanacağınız ürünlerin komedojenik olmaması gerekir. Özellikle yağlı ve karma cilde sahip olanlar vücudunu yağlandıracak ve gözenekleri tıkayacak temizleme ürünlerinden uzak durmalıdır. Vücudunuzu nazikçe temizleyen ve kurutmayan jel ya da sabunları vücut temizliğinde tercih edebilirsiniz.

Vücudunuzun erken yaşlanmasını önlemek ve cildinizi ölü hücrelerden de arındırmanız gerekir. Bunun için vücut bakımında en önemli adımlardan biri peeling yapmaktır. Haftada 1-2 kez banyo yaparken tüm vücudunuza peeling uygulayın.

Piyasa bulunan vücut peeliglerini ölü hücrelerden arınmak için kullanabileceğiniz gibi doğal peelingleri de cildinize uygulayabilirsiniz. Vücut peelingini 5 dakika cildinize masaj yaparak uyguladığınızda ölü hücrelerden arınabilirsiniz.

  • Kahve telvesiyle çok kolay vücut peelingi yapabilirsiniz. Türk kahvesini güzelce pişirin. Ardından telvesinin soğumasını bekleyin. Türk kahvesinin telvesini vücudunuza sürün. Peeling gibi ovalayın ve durulayın.

Vücudunuza peeling uyguladıktan sonra fazla tüylerinizden kurtulmak için vücudunuzu tıraş etmeniz gerekir. Fazla tüylerinizi almak için genellikle duşun son aşamasında bunu yapmanız önerilir. Su cildinizi yumuşatarak daha konforlu bir tıraş sağlar. Ayrıca tıraş bıçağı veya makinenizin tahrişe neden olmadan sorunsuz bir şekilde cildinizin üzerinde kullanabilirsiniz.

Vücudunuzu temizledikten ve peeling yaptıktan sonra vücut ya da duş jelleri ile cildinizin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Bir banyo lifine az miktarda duş jelini dökün ve vücudunuzu nazikçe ovmaya başlayın. Duş jelleri içeriği ile cildinizi nemlendirir ve vücudunuzda hoş bir koku bırakır. Daha sonra tüm vücudunuzu durulayın ve güzelce havlu yardımıyla kurulayın.

Haberin Devamı


VÜCUDUNUZU NEMLENDİREREK YUMUŞATIN

Vücudunuzu nazikçe kuruladıktan sonra sırada vücut bakımında en önemli adımlardan birisi var. Aynı yüzünüz gibi vücudunuzda neme ihtiyaç duyar. Gün boyu vücudunuzda nemini kaybeder. Nemini kaybeden vücut kurur. Kuruluk çatlak sorununu ve pul pul dökülmeyi de beraberinde getirir.

Cildinizin kurumasını engellemek için mutlaka nemlendirici bir losyon ya da krem kullanmanız gerekir. Vücudunuzu nemlendirici losyonlar ile yumuşatabilirsiniz. Nemlendirme, sadece kuru veya normal ciltlerin yapması gereken bir adım değildir. Yağlı ve karma bir vücudunuz varsa da yine nemlendirici losyon kullanmanız şart.

  • Yağlı ciltler su bazlı vücut losyonlarını kullanabilir.
  • Kuru ciltler daha yoğun ve yağlı nemlendiricileri cildine uygulayabilir.

Vücut nemlendiricilerini her banyodan sonra cildinize masaj yaparak uygulamanız gerekir. Kollarınıza, bacaklarınıza kısacası vücudunuz her bölgesine nemlendirici kremleri ve losyonları uygulamanız gerekir. Ayrıca gün içerisinde 2 litre su içmeye özen göstererek vücudunuzun nem dengesini koruyabilir ve vücudunuzun kurumasını engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı