Egzersiz - Diyet Arka omuz hareketleri nelerdir? Arka omuz hareketi nasıl yapılır?

Arka omuz hareketleri nelerdir? Arka omuz hareketi nasıl yapılır?

Paylaş
Arka omuz hareketleri nelerdir? Arka omuz hareketi nasıl yapılır?

Hem Türkçe hem de yabancı isimlerle oluşturulmuş özel arka omuz egzersizleri bulunur. Bunlar arka omuz şınav ya da back press gibi seçeneklerdir. Özellikle arka omuzları geliştirilmek isteniyorsa, mutlaka özel hareketlerin değerlendirilmesi gerekir. Arka omuz hareketleri nelerdir? En etkili arka omuz egzersizleri hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Arka omuz hareketleri içerisinde başta over head press olmak suretiyle, aynı zamanda arka omuz özel şınav hareketi yer alır.

Haberin Devamı

Genelde vücut geliştirme yapan birçok işi arka omuzları ihmal eder. Ancak özel antrenmanlar ile egzersiz yapılmazsa, arka omuz bölgesinin gelişmesi mümkün olmaz. O yüzden buna uygun olarak özel ve en iyi arka omuz hareketlerinin düzenli olarak yapılması gerekir.

ARKA OMUZ HAREKETLERİ NELERDİR?

Vücut geliştirme esnasında en çok unutulan bölgeler içerisinde arka omuz gelir. Ancak spor salonlarında ya da evde bu hareketleri sonucu yapabilmek için, mutlaka arka omuz bölgesinin güçlenmesi gerekir. Bu açıdan düzenli olarak yapılabilecek ve ilgili bölgedeki kas kütlesine arttıracak farklı arka omuz hareketleri bulunur.

  • Arka omuz şınavı
  • Back Press
  • Bent over lateral raises
  • Lateral raises

Genel çerçevede bu hareketler düzenli olarak yapıldıktan sonra arka omuz bölgesindeki kas kütlesi önemli oranda artış gösterir. Aynı zamanda güzel bir görüntü elde etme şansı yakalanabilir.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ ARKA OMUZ EGZERSİZLERİ

Belli başlı isimler üzerinde oldukça etkili arka omuz hareketleri bulunur. Özellikle arka omuz şınav hareketi bu bölge güçlendirmek için oldukça etkilidir. Bununla beraber lateral raises ve back press gibi hareketler de önemli bir yere sahiptir. Düzenli olarak ve doğru şekilde yapıldıktan sonra, birkaç ay içerisinde arka omuz bölgesinde güçlenme ve görüntü açık şekilde anlaşılır.

ARKA OMUZ EGZERSİZİ ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 Arka omuz hareketlerini çalıştırırken bunu düzenli şekilde yapmak önemli unsurlar içerisinde yer alır. Aynı zamanda her hareketi doğru şekilde gerçekleştirmek, sağlıklı biçimde arka omuz bölgesini güçlendirmek için önemlidir. Doğru diyet uygulaması, zararlı yiyeceklerden uzak durmakta çalışmanın sağlıklı biçimde gerçekleşmesine imkan verir. Hareketler yapılırken doğru yerde nefes alıp vermek en önemli hususlar içerisinde yer alır.