Egzersiz - Diyet Bilek egzersizi ile kaslarınızı güçlendirin

Bilek egzersizi ile kaslarınızı güçlendirin

Paylaş
Bilek egzersizi ile kaslarınızı güçlendirin

Vücudun en narin bölgelerinden biri eklem yerleri olarak bilinir. Özellikle bilek bölümleri hassas olduğu için ciddi sorunlar yaratabilir. O yüzden mutlaka özel bilek hareketleri ile bu bölgenin güçlü tutulması gerekir. Sağlıklı hayat standardı oluşturmak için bu konuda kullanılabilecek farklı çalışmalar bulunuyor. Bilek hareketleri nelerdir? En etkili bilek hareketleri nasıl yapılır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Bilgisayar başında, bazı ağır işlerde ve benzeri pek çok çalışma konusunda mutlaka bilekler ön plana çıkar. Gece gündüz çalışan bilekler sağlıklı bir hayat standardı noktasında önemli bir yere sahiptir. Gün içerisinde bilekleri düşen gücü ve yorgunluğa atabilmek içinse, periyodik olarak yapılabilecek birçok farklı bilek hareketi bulunuyor.

BİLEK HAREKETLERİ NELERDİR?

Bilek kaslarını güçlendirmek gün içerisinde bu bölge kullanıldığı zaman sorun çıkmasını engeller. Özellikle hassas olan bilekler zaman içerisinde çok fazla ağrıyabilir. Sadece ağrılar değil aynı zamanda şişme ve oynatma gibi problemlerde ortaya çıkabilir. Bunun önüne geçebilmek için özel olarak kullanılabilecek bazı bilek hareketleri bulunur.

Haberin Devamı
  • Elleri yana açarak yumruk yaptıktan sonra tekrar bırakmak
  • Elleri göğüs bölgesinde avuç içinden birleştirerek yoga pozisyonda beklemek
  • Düzenli olarak el yayı kullanmak
  • Bilekleri özel birlik ağırlıklarını değerlendirmek (2 kilo ile 5 kilo arasında)

Gün içerisinde bu gibi basit hareketleri gerçekleştirmek bilek bölgesindeki kasların daha güçlü hale gelmesine imkan verebilir. Hem kadın hem de erkekler için geçerli olan bu çalışmalar, elbette kadın ve erkeğe göre farklı tekrarlar üzerinden gerçekleşir.

EN ETKİLİ BİLEK EGZERSİZLERİ

En etkili bilek egzersizleri sayesinde bu bölgedeki ağrıları ve şişlikleri gidermek mümkündür. Tabii eğer herhangi bir ağrı ve şişlik var ise öncelikle bir doktora başvurmak en önemli husustur. Onunla beraber gün içerisinde bilgisayar üzerinde çalışmak, ağır işlerde çalışmak, yazı yazmak ya da el işi örmek ve pek çok unsur bilek bölgesine ağrıtır.

Bu gibi durumlardan kurtulmak için ise oldukça etkili bilek egzersizleri yapılması gerekir. Özellikle yumruk sıkmak, elleri avuç içi birleştirmek ve beklemek ya da bilek yayı kullanmak önemlidir. Aynı zamanda bilekleri özel hazırlanmış ağırlıkları, bilekleri oynatarak çalışmak bu bölgeyi güçlendirir.

Haberin Devamı