Egzersiz - Diyet Crunch hareketi nedir? Crunch hareketi ne işe yarar?

Crunch hareketi nedir? Crunch hareketi ne işe yarar?

Paylaş
Crunch hareketi nedir? Crunch hareketi ne işe yarar?

Mekik ile benzerliği olan Crunch hareketi özellikle karın kasları çalıştırmada oldukça etkilidir. Vücut geliştirme konusunda mutlaka yapılması gereken en önemli hareketler arasında yer alır. Crunch hareketi nedir, nasıl yapılır? Crunch hareketi ne işe yarar? Crunch hareketi hakkında merak edilen ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Bu hareket karın alt ve üst katlarına etkin biçimde çalıştırma imkânı vermektedir. Yapılan yöntem ile mekik hareketinden bazı farklılıklar gösterir. Basit hareket olması ile bu bölgeyi önemli oranda çalıştırdığını söylemek gerekir. Özellikle yerçekimi ile karın kasları ciddi anlamda aşağı doğru eğim yaratır. Onu düzeltmek için düzenli şekilde crunch hareketi yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

CRUNCH HAREKETİ NEDİR?

Crunch hareketi mekik ile benzerlik gösteren bir harekettir. Düzenli olarak yapıldığı zaman alt ve üst kaslarını fit bir görüntüye getirebilir. Aynı zamanda yapılışı itibariyle oldukça kolay bir hareket olarak ön plana çıkar. Farklı tekrarlar üzerinden set halinde her gün yapılmalıdır. Sırt üstü yere yatılarak yarım mekik şeklinde yapılan bu hareket, kısa sürede vücudun şekillenmesine olanak vermektedir.

CRUNCH HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Aşamalı olarak ele alındığı zaman Crunch hareketi en kolay yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda egzersiz olarak da bilinen bu hareket, kısa süre içerisinde vücudun toparlanmasına olanak tanımaktadır.

  • Öncelikle minder ve benzeri gibi yumuşak bir yere sırt üstü yatılır.
  • Ayak tabanları yere bastırılarak dizler kırılır.
  • Eller başın arkasında birleştirilir.
  • Gövdeyi üst kürek kemiklerine kaldırana kadar hareket yapılır.
  • Ardından aynı işlem tekrar gerçekleşir.

Bu şekilde ortalama 30 kadar yapıldığı zaman Crunch hareketi karın bölgesindeki yağlanmayı ve kötü görüntüyü ortadan kaldırır. Bu konuda en etkili mekik tarzı hareketler içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

CRUNCH HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Crunch hareketi doğrudan karın kasları çalıştırma noktasında öne çıkan bir hareket türüdür. Özellikle hem alt hem üst karın kaslarını harekete geçirir. Bununla beraber yan karın kasları, göğüs ve sırt bölümündeki kasları da çalıştırdığını söylemek mümkün. Aynı zamanda vücut geliştirme ve egzersiz konusunda kondisyon artırma ayrıcalığı tanır.