Egzersiz - Diyet Dambıl omuz hareketleri nelerdir? Dumbell ile en etkili omuz egzersizleri...

Dambıl omuz hareketleri nelerdir? Dumbell ile en etkili omuz egzersizleri...

Paylaş
Dambıl omuz hareketleri nelerdir? Dumbell ile en etkili omuz egzersizleri...

Dambıl ile yapılan omuz hareketleri deltoid kası egzersizi olarak da bilinmektedir. Dambıl ile yapılan omuz hareketleri omuzları genişletmek ve kuvvetlendirmek için tercih edilen egzersizler olarak bilinmektedir. Dambıl omuz hareketlerinin yapılması için uygun ağırlıklarda dambıl bulunması yeterli olacaktır. Dambıl omuz hareketleri evde yapmak için de uygun olan egzersizler arasında yer almaktadır. İşte, Posta.com.tr okurları için dambıl omuz hareketleri hakkında merak edilen detaylar.

Omuzlarınızın güçlü olması, estetik ve şekilli görünmesine, sağlıklı bir duruşa sahip olmanıza ve güçlü kasların sebebidir. Kaslı bir vücut oluşturmaya çalışıyorsanız, omuzlarınızı geliştirmek muhtemelen önceliklerinizden biridir. Ciddi bir omuz kitlesi oluşturmanın ve dolgun, yoğun omuzlar elde etmenin en iyi yollarından biri dambıl omuz egzersizleri yapmaktır.

Haberin Devamı

Deltoidler (deltler), omuz kaslarını çalıştırmaktan bahsederken en sık bahsettiğimiz kastır. Omuz eklemi, diz veya dirsek gibi vücuttaki diğer eklemlere kıyasla son derece hareketlidir ve bilyalı eklem olarak bilinen eklemdir. Bu, omuzların herhangi bir yönde - yukarı, geri, yanlara - hareket etmesine ve kollarınızın içe ve dışa doğru dönmesine izin verir. 

Dambıllarla birlikte düzenli ve doğru şekilde omuz hareketleri yapmak üst vücudunuza katkı sağlar. 

  • Omuzları genişletir
  • Daha şekilli ve tonlanmış omuz dekoltesi sağlar
  • Kol bölgesini, sırtı, boyun kaslarını ve kol kaslarını da çalıştırarak artı fayda sağlar 
  • Omuz veya skapular kuvvet egzersizleri, sağlıklı hareket kalıplarını teşvik edebilir ve duruş ve kas fonksiyonunu iyileştirebilir 

Dambıl omuz presi, omuz kütlesi ve kuvveti oluşturmak için en iyi egzersizlerden biridir .

Dambıl omuz hareketleri, omuzların genişletilmesi için en fazla tercih edilmekte olan egzersizler arasında yer almaktadır. Dambıl omuz hareketlerinin evde yapılabileceği gibi spor salonunda yapılabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Omuz kası geliştirilerek çok büyük bir kas kütlesinin elde edilmesi mümkün değildir. Ancak güzel bir görünüm elde edilmesi söz konusudur.

Haberin Devamı

DAMBIL OMUZ HAREKETLERİ NELERDİR?

Dambıl omuz hareketleri ile ön kısım, arka kısım ve yan kısımlar aynı anda çalıştırılarak güzel bir görünüme ulaşılması mümkün olabilmektedir. Yapılan omuz hareketleri, omuz eklemlerine hareket kazandırmak ve omurilik sağlığını korumak için oldukça önemli bir egzersizdir. Dambıl omuz hareketlerinden birisi push-press olarak bilinmektedir. Ayakların omuz hizasında açılarak dizlerin ve kalçaların da bükülmesi gerekmektedir. Sonrasında ise ağırlık omuzlarla itilerek kaldırılmalıdır.

Dambıl omuz hareketlerini yapmaya yeni başlayacak olan kişilerin kullanacakları ağırlık düzeylerini azar azar arttırmaları tavsiye edilmektedir. İlk başta yüksek bir ağırlık düzeyiyle başlamak ise kasların yıpranmasına yol açabilmektedir.

DUMBELL İLE EN ETKİLİ OMUZ EGZERSİZLERİ


Dumbell kullanılarak yapılan çeşitli egzersizler bulunmaktadır. En etkili dumbell egzersizleri ise

  • Seated Dumbbell Press
  • Seated Kettlebell Press olarak bilinmektedir.

Seated Dumbbell Press egzersizi ile omuzun belirli kısımlarında bulunan kasların çalıştığı ifade edilebilir. Hareketin yapılması için iki dambıl kullanılması gerekmektedir. Aynı zamanda hareketin gerçekleştirilmesi için eğimli bir bank kullanımının da gerekli olduğu söylenebilir. Seated Kettlebell Press hareketi ise orta zorlukta bir egzersiz türü olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Omuz bölgeleri ile birlikte kolları da çalıştırdığını söylemek mümkün olmaktadır. Omuz kaslarının geliştirilebilmesi için Seated Barbell Press egzersizinin de son derece fayda sağladığı ifade edilebilir. Merkez bölgesinin çok fazla kullanılmasına gerek olmaması nedeniyle de tercih edilmekte olan hareketlerden birisidir.