Egzersiz - Diyet Deadlift hareketleri nelerdir? En etkili deadlift hareketi egzersizleri...

Deadlift hareketleri nelerdir? En etkili deadlift hareketi egzersizleri...

Paylaş
Deadlift hareketleri nelerdir? En etkili deadlift hareketi egzersizleri...

Vücut geliştirme çalışmalarındaki en önemli programlar arasında deatlift gelir. Özellikle kalça ve bel ve sırt bölgesine güçlendirme noktasında oldukça etkilidir. Böylece yer ağırlık çalışmasını da çok daha kolay yapma şansı tanır. Peki deadlift hareketi hareketleri nelerdir? En etkili deadlift hareketi egzersizleri hakkında merak edilen ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Deadlift hareketleri, özellikle bel bölgesi ve sırt kısmına çalıştırmada oldukça etkilidir. Hem amatör hem de profesyonel sporculara mutlaka yapması gerektiği hareketler içerisinde gelir. Tabii bel ve ağrısı çekenler için bu hareketin iyi gelmeyeceğini söylemek mümkün. Diğer yandan sağlıklı kişiler için bu bölgeye güçlendirmek ve kaslı hale getirme noktasında önemlidir.

Haberin Devamı

DEADLIFT HAREKETİ HAREKETLERİ NELERDİR?

Sırt kasları, kalça ve karın kasları ile beraber bel bölgesini güçlendirmek için en etkili yollar içerisinde deadlift hareketleri gelir. Bar ile yanlarına takılan aletler kapsamında yapılan bir çalışmadır. Bu çalışma kapsamında özel olarak hazırlanmış farklı deadlift hareketleri bulunur.

  • Snatch grip
  • Bulgarian Split squat
  • Hang Power clean
  • Straight arm pulldown

Tüm bu hareketler ortak şekilde deadlift hareketleri olarak bilinmektedir. Vücudun farklı bölgelerine çalıştıran bu hareketler, genelde ortak bir yapı altında ele alınır. Bu doğrultuda zemine yerleştirilmiş olan bar ile beraber ağırlıklar, eğilerek tutmak suretiyle yukarı aşağı hareket ettirme şeklinde değerlendirilir.

EN ETKİLİ DEADLİFT HAREKETİ EGZERSİZLERİ

Beklemek ve diğer ağırlık hareketlerine yapma noktasında, yardımcı olan en etkili hareketler deadlift hareket egzersizleri olarak bilinmektedir. Bu hareketler özellikle bel bölgesini ve sırt kaslarını güçlendirdiği için, diğer ağırlıkları daha kolay kaldırma şansı tanır. Aynı zamanda kalça ve karın kaslarını güçlendirme noktasında oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

Böylece vücudu şekillendirmek için önemli bir yere sahiptir. Bu konuda İngilizce üzerinden dünya çapında bilinen standart birçok önemli deadlift hareket egzersizleri bulunmaktadır. Özellikle squat ile beraber yapılan hareketler bel bölgesine oldukça iyi kuvvetlendirir. Yukarıda verilen diğer hareketlerde yine düzenli olarak yapılması gereken hareketler olarak öne çıkar. Karın kaslarını güçlendirmek, kalça ve bel bölgesini güçlendirmek ve şekillendirmek amaçlı değerlendirilir. Düzenli olarak yapılması büyük öneme sahiptir.