Egzersiz - Diyet Diyette havuç yenir mi? Diyet yaparken havuç tüketilir mi?

Diyette havuç yenir mi? Diyet yaparken havuç tüketilir mi?

Paylaş
Diyette havuç yenir mi? Diyet yaparken havuç tüketilir mi?

Bölgesel kilo problemi yaşayan kişiler için önerilen besinlerin başında havuç yer almaktadır. Havuç zengin vitamin içeriği sayesinde kilo verimini hızlandırmaktadır. Diyette havuç yenir mi? Kilo vermeye yardımcı olan havuç oldukça az kaloriye sahiptir. Kalorisinin düşük olması nedeniyle vücuttaki yağ birikimi yerine kas oluşumu sağlar. Peki, içeriğindeki doğal şeker oranı nedeniyle soru işareti uyandıran havuç diyette yenir mi?

DİYETTE HAVUÇ YENİR Mİ?

Haberin Devamı

Havuç zengin C vitaminine sahip yiyeceklerden biridir. Pek çok kişinin diyet listesinde yer alan bu besin kilo verilmesini destekleyecek içeriğe sahiptir. Özellikle düşük kalorili olması tüketimini de kolay hale getirebilir. Glisemik oranı düşük olan bu besin vitamin bakımından vücudun ihtiyaçlarını karşılar. Doğal havuç vücudun yenilenmesine ve hücrelerin canlanmasına yardımcı olur. Pek çok kişi diyet listelerinde havuca yer vererek kilo verme sürecini hızlandırabileceğini düşünür.

Diyet yaparken havuç tüketilebilir ancak bu hangi diyeti yaptığınıza göre de değişir. 100 gr havuçta 20 ila 30 gram kalori bulunur. Bu nedenle havuç diyetler için iyi bir besindir. Bununla birlikte özellikle bazı diyetlerde havuç tüketilmez.

Haberin Devamı

Özel bir diyet ya da tam listeli bir diyet uyguluyorsanız; diyetinizi bozmamanız çok önemlidir. Özellikle kan değerlerinize ve beslenme alışkanlıklarınıza bakılarak diyetisyen tarafından size özel hazırlanmış diyetlerde doktorunuza danışmadan değişiklik ve ikame yapmamak gerekir ayrıca ketojenik diyet gibi bazı diyetlerde havuç yasaklı sebzeler arasındadır. 

KETOJENİK DİYETTE HAVUÇ YENİR Mİ?

Diyette havuç yenir mi? Sorusuna yanıt vermeden önce hangi diyeti uyguladığınızda çok önemli. Genel olarak düşük kalorili beslenmeyi takip ediyorsanız, günlük 1-2 tane çiğ havuç tüketimi diyetinize destekleyici düşük kalorili bir besin katar ancak bazı diyetler de havuç yenmez. Bunlarında başında ise ketojenik diyet gelir. Ketonejik diyette havuç tüketilmesi önerilmez. Ketojenik diyet yapıyorsanız patates, tatlı patates, havuç, bezelye, pırasa gibi nişastalı sebzelerden kaçınmanız gerekir. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Havuç kilo verdirir mi? Göbek yağlarını eriten havucun şaşırtıcı özellikleri keşfedin.

BESİN DEĞERLERİ YÜKSEK KALORİSİ DÜŞÜK

Havuç, nişasta, lif ve basit şekerlerden oluşan yaklaşık %10 karbonhidrattır. Yağ ve protein açısından son derece düşüktürler.

Kalorisi en düşük besinlerden biri havuçtur. Havuç tüketimi vücut için oldukça sağlıklıdır. Pek çok işlevi bir arada tutan bu besin sayesinde kişiler ihtiyaç duyduğu tüm vitamini havuçtan karşılamaktadır. Diyetinize havuç ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Havucun kalorisinin çok düşük olması ve temelde su ve lif içerikli bir besin şekli kilo verilmesini hızlandırmaktadır. Kilo kontrolü yapmak isteyen kişiler de ara öğünlerinde havuç tüketebilir.

İÇERİĞİNDE GÜÇLÜ VİTAMİNLER VAR

Havuç, özellikle biotin, potasyum ve A vitaminleri (beta karotenden), K1 (phylloquinone) ve B6 olmak üzere çeşitli vitamin ve minerallerin iyi bir kaynağıdır.

Kilo kontrolü ve verimi sırasında vücuda enerji sağlamaktadır. Özellikle C vitamininin yüksek olması enerji yükünü de arttırmaktadır.

Havuç, beta karoten formunda mükemmel bir A vitamini kaynağıdır. Ayrıca birkaç B vitamininin yanı sıra K vitamini ve potasyum için iyi bir kaynaktır.

Lif içerikli besinler arasında ilk sırada yerini alan havuç su oranı da yüksek bir yiyecektir. Ara öğünler içerisinde tüketilmesi önerilmektedir. Kilo vermek isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri besin çeşitlerinden biridir. Bu nedenle lif oranı yüksek kalori oranı düşük besindir.

Haberin Devamı